W-wa POWÓDŹ u Danki05!Błagamy oPOMOC! 4 kocięta wciąż bez DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 18, 2010 21:53 Re: W-wa POWÓDŹ u Danki05!Błagamy oPOMOC! 4 kocięta wciąż bez DT

danka05 pisze:W obecnej chwili ciężko mi określić które są u Ciebie. Jak mieszkały ze mną to podział był taki:
1 Rudi rudobiały kocurek
2 Uszatek drugi kocurek z białym uszkiem
3 Ślepka to kotka z paskudnym lewym oczkiem największa i z sjamowatym pysiem
4 Sipka kotka z dużą plamą między łapkami
5 Półślepka z leczonym właśnie lewym oczkiem
6 Węgiel czarny kocurek
7 Mućka nasz jedyny pingwinek
8 Czarna to kotka która tak jak Sipa ma plamki w szczególnych miejscach lecz znacznie mniejsze

Po waszych postach okazało się że jedna z kotek jest panem kotkiem i że jedna sztuka ma krawat, którego ja nie zakodowałam w pamięci. Brałam w łapki i po spojrzeniu na kociaka wiedziałam co trzymam. Ciężko mi z Twoich zdjęć rozpoznać i opisać. Nie ja je odwoziłam bo serce nie pozwoliło i nawet po klatkach nic nie jestem w stanie określić.

To w takim razie ja mam numery 7 i 8 w domu :) Z tym, że Czarna nazywa się Biała, a Mućka tymczasowo przyjęła imię Sonia ;)

1 i 2 pojechały także 8 czerwca do DT (przy mnie ktoś je zabrał)

3 - wiadomo, Ślepki trudno nie rozpoznać (na zdjęciach siedziała w dolnej klatce)
6 - Węgielek na 100% w górnej klatce
4 i 5 - tu zaczyna się problem :roll: bo jeden z nich to kocurek, a druga kotka i u żadnej oko dnia 8 czerwca nie wyglądało najgorzej, a na pewno nie lewe (u mojej nr 8 oczko prawe się paprało). Zrobiłam dziś zdjęcia na rękach, to może rozpoznasz po brzusiu ;)

Dziś odebrałam dwie książeczki maluchów z Boliłapki. Byłam z małymi u weta koło mnie, Sonia już może odstawić antybiotyk (dziś ostatnia dawka sumamedu), uszy oczywiście nie najlepiej (grzyb), zakupiłam witaminki w kroplach dla niej, na te uszy właśnie i na sierść przy okazji. Biała czyli Czarna 8) - oczko lepiej, ale nadal nie idealnie, antybiotyk minimum jeszcze do 23 czerwca (wtedy kontrola) i zobaczymy co dalej, czy przedłużyć, a najprawdopodobniej tak. Wet podejrzewa chlamydiozę, jak dobrze zapamiętałam :oops: w tym oku, oczywiście.

Zdjęcia wkleję, jak trochę oprzytomnieję...

I jeszcze pytanie do danki05, bo Ty miałaś te kociaki jako pierwsza i pewnie bardziej się orientujesz: jaka jest mniej więcej ich domniemana data urodzenia? Chciałam coś wpisać w książeczce, żeby później się nie myliło. Przywidziało mi się, że ktoś pisał coś o 3,5 miesiąca, ale równie dobrze mogą być to "tylko" 3 miesiące. Jaką mam mniej więcej datę wpisać? 01 marca? 15 marca?
Aha, moja dwójka kociąt jest/była odrobinę mniejsza niż reszta czarno-białych kociaków (bo rude to chyba jeszcze młodsze były). Węgielek też jest podobnej wielkości do moich i dziwnie "z mordki" podobny do mojej Białej czyli Czarnej. Może to rodzeństwo? W każdym razie o wiek mi chodzi ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob cze 19, 2010 0:57 Re: W-wa POWÓDŹ u Danki05!Błagamy oPOMOC! 4 kocięta wciąż bez DT

ZDJĘCIA, o które proszono:
Jakość jaka jest, każdy widzi, niestety na tylko tyle było stać mój marny aparat :twisted: Jeśli jednak ktoś inny dysponuje wolnym czasem i lepszym aparatem (albo tylko wolnym czasem i po prostu aparatem ;) ), warto byłoby zrobić im więcej lepszych zdjęć.

kocurek z dolnej klatki (na zdjęciu w klatce sam, bo czarna ślepinka była w tym czasie w gabinecie), ma kocie ADHD, nie może usiedzieć w miejscu, na rękach tym bardziej, najchętniej cały czas by się bawił, najlepiej z człowiekiem, ale z innym kotem też fajnie :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Węgielek i kotka - z górnej klatki:
Obrazek

kotka (jak widać, białe na brzuszku na dole, malutka krawatka pod szyją):
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kocurek, Węgielek, nieznacznie mniejszy, czarniutki :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

no i biało-ruda kotka z chorym oczkiem:
Obrazek Obrazek
zdjęcia tragiczne, bo mi się zapomniało, że rudym też trzeba było zdjęcia robić :oops:
z przyczyn niezależnych ode mnie nie będę mogła wybrać się na kolejną sesję zdjęciową biało-rudej kotki

te same zdjęcia w galeriach umieszczone:
http://img641.imageshack.us/gal.php?g=dscn2596.jpg
http://img227.imageshack.us/gal.php?g=dscn2582n.jpg
http://img824.imageshack.us/gal.php?g=dscn2575.jpg

Aha, na zdjęciach, prócz kotów :) widać (ręce) Marosława, czyli mojego kolegę - Marka, który się tutaj już przedstawił, na wątku organizacyjnym JoKota, paręnaście stron wstecz ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob cze 19, 2010 9:02 Re: W-wa POWÓDŹ u Danki05!Błagamy oPOMOC! 4 kocięta wciąż bez DT

pilnie dom dla maluszków potrzebny!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob cze 19, 2010 11:15 Re: W-wa POWÓDŹ u Danki05!Błagamy oPOMOC! 4 kocięta wciąż bez DT

małe te klatki kociaki mają ,one cały czas w tych klatkach są zamknięte. :(

paulina 4328

Od: Pt cze 18, 2010 16:41

Post » Sob cze 19, 2010 11:21 Re: W-wa POWÓDŹ u Danki05!Błagamy oPOMOC! 4 kocięta wciąż bez DT

mogę tylko podnosic....moze ktos wypatrzy koteczki :?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob cze 19, 2010 11:26 Re: W-wa POWÓDŹ u Danki05!Błagamy oPOMOC! 4 kocięta wciąż bez DT

paulina 4328 pisze:A kociaki na NK zobaczyłam, bo prowadzę tam stronę, lub prowadziłam ,One czekają na twoją pomoc .Trochę to nagłośniłam i się im nie spodobało ,mam zakaz wstępu .Ale byłam już u nich na rozmowie .Nieraz chcesz pomóc a dostajesz w łeb trzy lata tam jeżdziłam a teraz pod bramą.

Chyba nie bardzo rozumiem tę wypowiedź. Gdzie jeździłaś, gdzie byłaś na rozmowie i gdzie jesteś pod bramą.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob cze 19, 2010 11:29 Re: W-wa POWÓDŹ u Danki05!Błagamy oPOMOC! 4 kocięta wciąż bez DT

Agneska pisze:
paulina 4328 pisze:A kociaki na NK zobaczyłam, bo prowadzę tam stronę, lub prowadziłam ,One czekają na twoją pomoc .Trochę to nagłośniłam i się im nie spodobało ,mam zakaz wstępu .Ale byłam już u nich na rozmowie .Nieraz chcesz pomóc a dostajesz w łeb trzy lata tam jeżdziłam a teraz pod bramą.

Chyba nie bardzo rozumiem tę wypowiedź. Gdzie jeździłaś, gdzie byłaś na rozmowie i gdzie jesteś pod bramą.

no własnie ja tez nie bardzo kumam o co chodzi :?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob cze 19, 2010 12:02 Re: W-wa POWÓDŹ u Danki05!Błagamy oPOMOC! 4 kocięta wciąż bez DT

U nas w mieście jest Schronisko dla zwierząt i tam jezdziłam .Oto chodzi :(

paulina 4328

Post » Sob cze 19, 2010 12:25 Re: W-wa POWÓDŹ u Danki05!Błagamy oPOMOC! 4 kocięta wciąż bez DT

Napisz czy ten kociak co zupełnie nie widzi musi przejść ,jakąś operacje .W związku z tymi oczkami.

paulina 4328

Post » Sob cze 19, 2010 12:35 Re: W-wa POWÓDŹ u Danki05!Błagamy oPOMOC! 4 kocięta wciąż bez DT

paulina 4328 pisze:mieli byście jak kotka dowieść

Zależy dokąd. Skąd jesteś?
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Sob cze 19, 2010 17:24 Re: W-wa POWÓDŹ u Danki05!Błagamy oPOMOC! 4 kocięta wciąż bez DT

Mieszkam koło Inowrocławia to jest ze 140 km . od was ,już pytałam co powiedział wet.o oczętach .Nic już się nie da zrobić

paulina 4328

Post » Sob cze 19, 2010 20:24 Re: W-wa POWÓDŹ u Danki05!Błagamy oPOMOC! 4 kocięta wciąż bez DT

Ciężko od was się czegoś dowiedzieć :(

paulina 4328

Post » Sob cze 19, 2010 21:25 Re: W-wa POWÓDŹ u Danki05!Błagamy oPOMOC! 4 kocięta wciąż bez DT

Paulina ...jest sobota wieczor...jak znam zycie grupa Jokota pewnie robi lapanke pod katem sterylek .....lub usiluje ogarnac chalupke jak ja ;) cierpliwosci troszke trzeba ....najlepiej zorientowana w tych kociakach byla Danka....ale jest zalana , nie ma do niczego glowy -po prostu poczekaj az sie ktos z Jokota pojawi.....

Odleglosc nie jest przeszkoda....nie raz juz transportowano kota z daleka...miauowicze jezdza :) A co proponujesz??? Chcesz sie zajac ,ktoryms kotkiem??? Mozesz mu zapewnic domek tymczasowy lub staly?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob cze 19, 2010 22:14 Re: W-wa POWÓDŹ u Danki05!Błagamy oPOMOC! 4 kocięta wciąż bez DT

Paulina, o stanie kotkow informacje sa podane. O ktorym konkretnie chcesz wiecej wiedziec?
Temu, ktory nie widzi operacja nie bedzie potrzebna, bo wzroki nie przywroci.
Jesli oferujesz DT, to raczej transportowac nie bedziemy. Jesli oferujesz dom staly, to ktos z forumowiczow na pewno bedzie Cie chcial odwiedzic przed adopcja.
Pytalam juz wczoraj co oferujesz. O Inowroclawiu napisalas dopiero dzisiaj...
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob cze 19, 2010 22:47 Re: W-wa POWÓDŹ u Danki05!Błagamy oPOMOC! 4 kocięta wciąż bez DT

Nie denerwujcie się ,tak napisałam .Miałam kiepski dzień u nas znów wyrzucili dwa psy i jak zwykle miejsca w naszym przytulisku nie było .Pokłóciłam się z kierownikiem przytuliska i klapa .Ale psom załatwiłam lokum ,u nas jest taka znieczulica ,straszne .ten kotek co nie widzi ,jeżeli nie boi się psów bo mam dwie znajdy ,to mógł by być u mnie na stałe .Bo te co widzą na pewno szybciej znajdą domek .A że ktoś do mnie przyjedzie to nie problem .

paulina 4328

[poprzednia][następna]