BUBU 2 MA CUDOWNY DS U KATARZYNY1207 [*]ŻEGNAJ BUBU:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 16, 2010 11:03 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

faktycznie jak tornado :lol:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro cze 16, 2010 11:11 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

SecretFire pisze:Na rozweselenie te histojyjki byly potrzebne. Ale jak Bubu do tej pory takiego zachowania nie okazywal, myslicie ze po pobyciu w schronie tak by sie zmienil? Glupie pytanie, no wiem. Klatka i nas by zmienila...

Jak znajdziecie dobrego psychologa dla demolka to ja tez go chcem :mrgreen: Ide na jego watek.

hehe tylko ta ściepa na psychologa to miała być z przeznaczeniem dla Kasi, a nie dla Kropka. On sam ze sobą wytrzyma ale kto przy zdrowych zmysłach wytrzymałby z takim Kropkiem 8O :lol:

Koty bardzo się zmieniają po wyjściu ze schroniska, oj bardzo... :roll: już wiele razy to widziałam. Oczywiście na "lepsze" - cokolwiek to "lepsze" znaczy :mrgreen: :lol:

Przypomnę pytania:
1. Jak Bubu reaguje na inne koty
odp. Nie był jedynakiem, miał towarzysza więc raczej na tak. (jak w przypadku większej ilości?)

2. Czy on sam je ?, czy jest tak zestresowany, że nie bardzo?
odp. Jeśli tak średnio je to można zrobić test i go pogłaskać - powinien zaskoczyć (z resztą Kropek w schronie tez nie jadł a w nocy przed podróżą tak się u Moniki nażarł że się aż schafcił bo za szybko jadł).

3. Ma jakieś szczepienia?
odp. ???

4. Testy
odp. Będą zrobione.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro cze 16, 2010 11:19 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

Pojawiło się ogłoszenie Bubu które wczoraj robiłam http://www.adopcje.org/adopcja50252.html
Wpisałam że jest szczepiony, więc gdzieś ta informację musiałam przeczytać ale nie pamiętam gdzie :oops: :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro cze 16, 2010 11:53 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

Mam nadzieję, że dziewczyny - wolontariuszki, które znają Bubu2, odpowiedzą jeszcze dzisiaj, ja mogę tylko przypomnieć pytania:

Gibutkowa pisze:
Przypomnę pytania:
1. Jak Bubu reaguje na inne koty
odp. Nie był jedynakiem, miał towarzysza więc raczej na tak. (jak w przypadku większej ilości?)

2. Czy on sam je ?, czy jest tak zestresowany, że nie bardzo?
odp. Jeśli tak średnio je to można zrobić test i go pogłaskać - powinien zaskoczyć (z resztą Kropek w schronie tez nie jadł a w nocy przed podróżą tak się u Moniki nażarł że się aż schafcił bo za szybko jadł).

3. Ma jakieś szczepienia?
odp. ???

4. Testy
odp. Będą zrobione.

A co do Kropka ... też znam jego historię i już nic w temacie kotów mnie chyba nie zaskoczy :lol:

Za decyzję, za Kropka, za ... całokształt :ok:

I się dołożę też, jak obiecałam.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro cze 16, 2010 12:03 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

od3. wszystkie zdrowe koty na wejściu do schroniska są szczepione
więc prawdopodobnie Bubu jest zaszczepiony
nie wiem jak u Bubulka z jedzeniem, chyba nie bardzo
ma ochotę jeść- stres, miseczki były pełne,
ObrazekObrazek

co do wszystkiego upewnimy się w sobotę/ niedzielę
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro cze 16, 2010 12:07 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

:ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Post » Śro cze 16, 2010 12:23 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

Miejmy nadzieję,że Bubu się przełamie do jedzenia,żeby się nie zmarniał,taki piękny kocur

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ZA NADZIEJĘ

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro cze 16, 2010 12:28 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

Trzymam mocno. :ok: :ok: :ok: :ok:

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Śro cze 16, 2010 12:32 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

do weekendu jeszcze tyle czasu.... - każda godzina jest pewnie dla Bubusia koszmarem...... :( - nie macie może jakiegoś kontaktu telefonicznego z zaufaną osobą w schronisku, która na temat Bubulka mogła by jak najwięcej powiedzieć? może do weekendu byłby już w domu.......???? :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro cze 16, 2010 13:05 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

ruru pisze:
ObrazekObrazek

Ale na tych fotkach widać,jak mu człowieka brakuje :(
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro cze 16, 2010 13:40 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

jaki okrąglutki dziubasek :lol: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro cze 16, 2010 13:50 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

tillibulek pisze:jaki okrąglutki dziubasek :lol: :1luvu:

jeszcze......... :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro cze 16, 2010 13:55 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

magdaradek pisze:
tillibulek pisze:jaki okrąglutki dziubasek :lol: :1luvu:

jeszcze......... :(

Dlatego tak ważne jest jak najszybsze przekazanie wiadomości o kocie osobie, która ma zamiar go wziąć ... dla niego liczy się każda godzina.

Znowu przypomniał mi się Karol ['] ...

Myszeńk@

Post » Śro cze 16, 2010 13:59 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

Chwilę mnie tylko nie było i już widzę ... że wszystko się wydało ... :roll: Edyta, TY DONOSICIELU :mrgreen: :ryk: A tak serio serio ... Ten tymczas, o którym pisałam w swoim poście to nie był KROPENCJUSZ, tylko Fenix ze schronu w Katowicach... i niestety z żadnym z moich kotów nie był się w stanie dogadać... Kropek z tymczasa stał się rezydentem :strach: , ale z kotami zgrał się świetnie w ciągu tygodnia... Pytanie odnośnie dogadywania się BUBU z kotami jest istotne, bo mam ich w tej chwili 6, w tym jedną małą wredną Sznurówkę, którą muszę izolować od młodego kocurka, bo krew się leje ... Ważne też pytanie co do jedzenia, ja długo pracuję, już mam jednego kota z pnn na "ręcznym" karmieniu i po prostu czasowo mogę nie wyrobić...No i poza tym jak taki tłuścioszek nie je to błyskawicznie załatwi sobie wątrobę ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Śro cze 16, 2010 13:59 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

U nas tak było z Kropkiem właśnie i z Czarną (obecnie Halina u Dulencji) która jako dorosła kotka ważyła tylko 1 kilogram :cry: Jak pakowaliśmy Czarną do pociągu na dworcu, to się posiusiała i musiałam jej zmienić podkład i na ta chwilę mój chłop ją trzymał na rekach... rzadko widuję łzy w jego oczach, a wtedy widziałam :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]