Stefcia i Dróżyna Agentuw Agenty znuw w polach omperacyjnych

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto cze 08, 2010 14:09 Re: STEFCIA I DRÓŻYNA AGENTUW wpyhamy nowy wąntek

Melduję, że Duża usunęła moje stanowisko bojowe mianowicie Czołg w postaci pudełka kartonowego obgryzionego! Że niby zostawiam jej futro na ubraniach. I teraz tam jest plastikowe pudło paskudne że aż fuj. To jest sabotaż!
Menaszka

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto cze 08, 2010 14:15 Re: STEFCIA I DRÓŻYNA AGENTUW wpyhamy nowy wąntek

Agent Marusia smarcze na takie pudeuka! Na pochybel plastykom! Zombki bolom ot takich pudeukuf! I zero paproszkuf do zabafy! Lipa!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Wto cze 08, 2010 19:26 Re: STEFCIA I DRÓŻYNA AGENTUW wpyhamy nowy wąntek

Agent Stopka proponuje ostentacyjnie zrobić do niego siku!
Obrazek

Flortee

Od: Nie lis 22, 2009 18:21

Post » Śro cze 09, 2010 8:52 Re: STEFCIA I DRÓŻYNA AGENTUW wpyhamy nowy wąntek

takie pódła nie szóraja dobże po ziemi Stefcia wie a Kasia jeszt na planie Czasu Chonoró i tam jeszt mnóstwfo całe chitlerowców i Stefcia w łapki klaszcze jak Kasia opowiada wieczorkiem jak było

CatherineTheGreat

Od: Wto lis 25, 2008 9:58

Post » Śro cze 09, 2010 8:59 Re: STEFCIA I DRÓŻYNA AGENTUW wpyhamy nowy wąntek

Agent Marusia wczoraj bardzo źle się czuła :( To piszę ja - Duża Marusi :( Nie wiemy co się działo. Dziś konsultacja u weta. Maleńka wczoraj zaczęła nagle się wylizywać w niekontrolowany sposób po czym następował nagły zryw i pędzenie przed siebie na oślep. I znowu lizanie i dalej bieg. Wskakiwała i zeskakiwała z mebli, wciskała się pod łóżko i co chwilę przysiadała, żeby polizać tylne łapki, albo grzbiecik w miejscu, w którym zaczyna się ogonek :( Taki szał trwał pół godziny i trwałby dłużej, ale w panice podałam jej 1/4 relanium :( Bo tylko na to wpadłam po północy :( Nie dało się jej dotknąć, a dyżury nocne w lecznicach bardzo źle mi się już kojarzą :(
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Post » Śro cze 09, 2010 9:12 Re: STEFCIA I DRÓŻYNA AGENTUW wpyhamy nowy wąntek

Poddasze pisze:Agent Marusia wczoraj bardzo źle się czuła :( To piszę ja - Duża Marusi :( Nie wiemy co się działo. Dziś konsultacja u weta. Maleńka wczoraj zaczęła nagle się wylizywać w niekontrolowany sposób po czym następował nagły zryw i pędzenie przed siebie na oślep. I znowu lizanie i dalej bieg. Wskakiwała i zeskakiwała z mebli, wciskała się pod łóżko i co chwilę przysiadała, żeby polizać tylne łapki, albo grzbiecik w miejscu, w którym zaczyna się ogonek :( Taki szał trwał pół godziny i trwałby dłużej, ale w panice podałam jej 1/4 relanium :( Bo tylko na to wpadłam po północy :( Nie dało się jej dotknąć, a dyżury nocne w lecznicach bardzo źle mi się już kojarzą :(

Może coś ugryzło Malutką?

CatherineTheGreat

Post » Śro cze 09, 2010 9:58 Re: STEFCIA I DRÓŻYNA AGENTUW wpyhamy nowy wąntek

A my meldujemy, że jest upał. Agentka Inka zrobiła miękką, błyszczącą kupę, a Kuku żółtą.
PIK

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro cze 09, 2010 10:10 Re: STEFCIA I DRÓŻYNA AGENTUW wpyhamy nowy wąntek

CatherineTheGreat pisze:takie pódła nie szóraja dobże po ziemi Stefcia wie a Kasia jeszt na planie Czasu Chonoró i tam jeszt mnóstwfo całe chitlerowców i Stefcia w łapki klaszcze jak Kasia opowiada wieczorkiem jak było

Jaaaa! Ania i Mateuszek lubią bardzo Czas Honoru Stopcia pamieta!

A do Poddasze Stopka mowi, ze jak kiedyś Szyszke ugryzła taka żółta mucha w paski to Stopka pamieta, że też ona tak biegała i lizała i biegala i gryzała i sie wycierała w dywanik. Niech doktor zobaczy, moze trzeba kujke wyjąć, jesli to taka sama mucha ugryzła Marusię Stopka mysli tak
Obrazek

Flortee

Post » Śro cze 09, 2010 10:36 Re: STEFCIA I DRÓŻYNA AGENTUW wpyhamy nowy wąntek

Uwaga drużyno,
Duża znalazła małe kotki co nie mają domku. One są bardzo ładne i brykają i jest ich sześć i wyglądają tak jak tu widać na zdjęciach:
http://picasaweb.google.pl/seidhee/MaEK ... chIStaYch#
Duża mówi że trzeba je zabrać zanim zachorują albo zdziczeją całkiem a u nas jest Bobek co nie miał jeszcze szczepionki i może zachorować od nich na coś. I że na pewno by znalazły domki szybciutko tylko trzeba im pokazać kuwetę i zrobić szczepionkę.
I my prosimy bardzo żeby ktoś chciał tym malutkim kotkom pomóc żeby miały domki. A poza tym mogą wpaść pod samochód bo biegają wszędzie i po ulicy też.
Menaszka

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro cze 09, 2010 10:36 Re: STEFCIA I DRÓŻYNA AGENTUW wpyhamy nowy wąntek

Wet wstępnie obstawia meszki albo inne małe doniczkowe robalki, które Marusia tak pilnie obserwowała w trawce... Starszyzna plemienna jedzie na kontrolę do maleńkiej właśnie. Potem się zmieniamy. Mam tylko nadzieję, że jeśli ma być powtórka z wczoraj, to że będzie przed 22.00 bo wtedy mamy szansę na znajomą wet która sobie poradzi z zastrzykiem bez ryzyka że nam agentka na serce zejdzie...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Śro cze 09, 2010 10:53 Re: STEFCIA I DRÓŻYNA AGENTUW wpyhamy nowy wąntek

Flortee - będziemy lukać na maleńką u weta. Najgorzej, że nie wiadomo gdzie ją to coś udziabało, bo po chwili ona już się cała lizała. Nóziami trząchała... lizawka przenosiła się gdzie popadnie... :( I nigdzie nie widziałam żadnego śladu - dziś też nie ma nawet spuchnięcia które choćby ciutkę wystawało, czy się odróżniało od reszty Marusi :(
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Śro cze 09, 2010 11:48 Re: STEFCIA I DRÓŻYNA AGENTUW wpyhamy nowy wąntek

Poddasze pisze:Flortee - będziemy lukać na maleńką u weta. Najgorzej, że nie wiadomo gdzie ją to coś udziabało, bo po chwili ona już się cała lizała. Nóziami trząchała... lizawka przenosiła się gdzie popadnie... :( I nigdzie nie widziałam żadnego śladu - dziś też nie ma nawet spuchnięcia które choćby ciutkę wystawało, czy się odróżniało od reszty Marusi :(

A dziś terz się Agentka Marusia lirze Stefcia pyta zatroszkana

CatherineTheGreat

Post » Śro cze 09, 2010 13:17 Re: STEFCIA I DRÓŻYNA AGENTUW wpyhamy nowy wąntek

oohoo Ania mowi do Stopki, ze w tym roku muszki meszki są wyjątkowo krwiożercze i ze ludzie do szpitala idą przez nie Ania mowi Stopka przekazuje. Niech doktor dobrze obejrzy Agentke Marusie.
Jesli pogyzło cos Marusie wczoraj, to mogło jeszcze nie być bąbla, Stopka wie to. I moze też jej taka muszka meszka albo inny robak wszedł w podusie w raczkach i nózkach. Tak Stopka sobie mysli, no bo pocóż miałaby Marusia tak fikać bez sensu..
Obrazek

Flortee

Post » Czw cze 10, 2010 6:54 Re: STEFCIA I DRÓŻYNA AGENTUW wpyhamy nowy wąntek

Kasia muwi ópał jeszt tżeba kópić domek nawfsi Stefia będzia tam miała trawkę Stefcia będzie hciała być wftedy Chetmań Polny

CatherineTheGreat

Post » Czw cze 10, 2010 8:23 Re: STEFCIA I DRÓŻYNA AGENTUW wpyhamy nowy wąntek

Agent Marusia zguasa siem zauodze! Cujem siem dobse! Poftazam. Cujem siem dobse! Odbiur!

Wcoraj Poddase oglomdauo Marusine uapcie i kuperek i pysiaka i cauom restem. Bombek nie znalazuo. Nicego nie znalazuo... Poddase mufi ze byuam zielna bo nie posarpauam i ze nie otziabauam uapek Poddasa. Ale po co miauam bym otdziabać jak mnie jus nic nie swemdziauo?

Podobno cosik mnie uziabauo jak sieziauam na trafce w doniccce. Dlatego poniewas gdys Agent Marusia psestsega zauogem pset robalkami w donickach i na trafce! Stefcia nieh ufasa na Polnego bo Marusi Polny wysetł bokiem Roxi mufi. Ale Marusia nie zauwaszyua szeby cosik jej bokiem wyhoziuo poza smrotkiem w kuwetce.

Pańcia zasuoniła mi teras trafke ale wceszniej powieziaua cosik do tej trafki i tych wsystkih robalkuf cego ja nie powtusze bo Roxi mufi sze jak tak Pańcia tak mufi to Roxi zakrywa uska a ja nie wiem cy druszyna w tym samym casie by zasuoniła i ocka i uska moszemy to kiedyź poźwicyć. Roxi mufi sze Pańcie poniosuo, ale ja szadnego konia nie widziauam pot Pańciom a Pańcia staua obiema nuziami na balkonie. To ja nie wiem o so Roxi hoziło.

Ja nie wiem jesce cy to wsystko ot udziabania robalka, cy to som takie maue potforkowe robalki kture siem zabrauy na Marusi jak teń koń tojeński i hoziuy po marusinym gzbieciku bo Pańcia Poddase mufi sze wiziaua te potforki i one som tycie tycie i moguy siem wephaź w futerko a we futerku nidyrydy ih wypatseć. A podobno tak fikauam jakby mi cosik uaziuo. Ja nie pamientam bo dostauam prohalka po tym jak siem zasapauam a potem pamientam ruszofom zyrafem, delfinka i hipopotamka i one siem do mnie uźmiehauy wsystkie jedenaźcie. Nuzie mi siem popolontauy mufi Roxi i wlazuam do garnyka i zezaruam wazyfka. A potem zasneuam w prysnicu.

za to zisiaj mrusiauam pouowe nocy na Poddasu bo pseprasauam sze tak wystrasyuam Pańcie. Pańcia nadal nieufnie patsy mi na pysiaka i futerko ale Roxi mufi sze Pańci to psejdzie jak zisiaj i jutro nie bendem rozrabiać.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

[poprzednia][następna]