Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 04, 2010 9:24 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Legnica pisze:Wczoraj wetka odradzała pobranie krwi.Radziła najpierw zaczać leczyć (ropne zapalenie uszu,oczu,KK),odkarmić.
Jakie w takim razie badania za jakiś czas robić,w zwiasku z tym brzuchem?
Dzisiaj pomyślałam o FIP,ale nie wiem jakie sa objawy zaawansowanego FIP.

Aha,przyjrzałam sie tym kupom,nie zauwazyłam w nich nic co by wskazywało na jakoweś robale.

Może Twój wet powie w poniedziałek. Dziś u nas swieci słońce i tak sobie pomyslałam, że Saszka, tam pod smietnikiem mógł nie dożyć do dziś:(Pewnie by tak było:(:(

Edi100

Od: Pon lis 07, 2005 16:20

Post » Pt cze 04, 2010 9:29 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Na wolności,chory kot ma nikłe szanse.Jest dosć zdrowych,młodych kocurów,psów,drapieżników żeby stał sie łatwym celem.
Że o goopkowatych ludziach nie wspomnę.
Legnica

Post » Pt cze 04, 2010 11:04 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

zaznaczam
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Od: Czw gru 11, 2008 2:12

Post » Pt cze 04, 2010 11:06 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Legnica,
jak będziesz coś konkretnego potrzebowała to pisz...
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pt cze 04, 2010 13:17 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Dzisiejszy Sasza
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Nie chowa dzisiaj łepka,oczu,choc jest gotowy uskoczyć w kazdej chwili,jakby czekał kiedy mu przywalę.Wyraźniej dzisiaj widać ze brakuje na nosku skóry.Bardzo siorbie,kicha,z oczu wydziela sie czarna ropa,z noska żółto zielona,dużo jej wycieka.Pupę ma umęczoną biegunkami,na prawde tył ma bidny.
Troche go powycierałam.Ale dopiero kąpiel spierze z niego to co ma w sierści i skórze.
Od rana nie ruszył tej resztki suchej z wczoraj.Przestrasyzł mnie,tym że nie je.Dałam pół saszetki conva,pochłoną bez przerwy na złapanie oddechu.To chyba dobrze,to znaczy ze już wybiera co lepsze.Dostał dzisiaj większe miski na sucha i wode,te wczorajsze były za małe.Sporo pije,ale w normie.
Nie wystarcza mu juz wyjscie na pokój z klatki,pcha sie razem ze mną do drzwi,chce wyjść z pokoju,bo za drzwiami słyszy koty.Ogon mu chodiz wtedy jak szabelka.Nie ma mowy zeby wyszedł,chłopak nie wyglada na ciaptaka,byłaby rzeźnia jak nic.
Legnica

Post » Pt cze 04, 2010 13:19 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Wydaje mi się ze ma takie smutne i umęczone oczy :(
Legnica

Post » Pt cze 04, 2010 13:23 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

dziś jakby lepiej wygląda :ok: pojadł odespał leki też robią swoje :ok: a oczy się zmienią jak wyjdzie z aresztu :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pt cze 04, 2010 13:38 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Legnica pisze:Wydaje mi się ze ma takie smutne i umęczone oczy :(

Tak, jaby bolało Go coś:(

Edi100

Post » Pt cze 04, 2010 15:18 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Zapraszam na bazarek dla chorego Saszki: viewtopic.php?f=20&t=112231

Edi100

Post » Pt cze 04, 2010 17:14 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

9 maciupkich koteńków na ulicy :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: viewtopic.php?f=13&t=112221&p=6044759#p6044759

Edi100

Post » Pt cze 04, 2010 18:16 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Nie wiem czemu Sasza siusia dzisiaj na podkład?Kuweta czysta,nieużyta ani razu.
Pecherz?
Legnica

Post » Pt cze 04, 2010 18:19 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Legnica pisze:Nie wiem czemu Sasza siusia dzisiaj na podkład?Kuweta czysta,nieużyta ani razu.
Pecherz?

Nie wiem :oops: Sasza zdrowiej!

Edi100

Post » Pt cze 04, 2010 18:21 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Może mu żwirek nie pasuje? Nie masz zapachowego czasami? Spróbuj wyrzucić żwirek a włożyć do kuwety papier toaletowy, ewentualnie ten podkład. Oczywiście pokaż to kocurkowi. Pęcherz kojarzy mi się z przesiadywaniem w kuwecie ale tylko dwa razy miałam kocurki z tą dolegliwością więc pewna nie jestem.
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Pt cze 04, 2010 18:23 Re: Bardzo chory,głodny.Prosimy o wsparcie na leczenie i karmę:(

Legnica może mu nasyp do kuwetki ziemi to przecież był bezdomny kot, też bym nie obstawiała pęcherza, by po kropelce popuszczał :|

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

[poprzednia][następna]