Żeby nie było, że u nas tak sielsko-anielsko to dzisiaj dzień pełen wrażeń

Rano zorientowałam się, że nie ma Ksiki. Tzn. przypomniałam sobie, że wieczorem siedziała na podwórku, nie chciała wrócić do domu, w nocy co prawda nie schodziłam na dół, nie wyglądałam na nią, ale zostawiłam uchylone okno połaciowe w pokoju córki dając możliwość maruderom (Ksice i burym) powrotu do domu tą drogą. Okazało się, że bure wróciły, a Ksika nie

Trochę się zaniepokoiłam, choć to jeszcze nie był dzwonek alarmowy - takie sytuacje kiedyś się zdarzały, najczęściej kocica znajdowała się schowana pod dachem garażu u sąsiadów naprzeciwko. I dzisiaj też tam była. Zaczęła płakać rozgłośnie jak mnie usłyszała, problem był z zejściem, bo od tej strony wysoko, można przejść na drugą stronę po dachach, ale trzeba było dostać się na posesję sąsiadów obok, albo dostawić drabinę i wejść po nią. Na szczęście okazało się, że sąsiadka akurat wychodziła, otworzyła bramę, więc cała przygoda kocicy skończyła się dobrze. Tylko chyba na jakiś czas zaniecha dalszych wypraw

No i ok.
Drugie przeżycie to wizyta u weta z Guciem nad którym wisi diagnoza konieczności usunięcia zębów, a którą to diagnozę postanowiłam zdiagnozować z drugim wetem. Bo usunięcie zębów jest zabiegiem nieodwracalnym. Nie odrosną

No i rzeczywiście - na chwilę obecną nie usuwamy zębów, leczymy zapalenie dziąseł, na piątek umówiliśmy się na zdjęcie kamienia, potem kolejne 10 dni linco i dopiero wtedy będzie wiadomo co dalej. Ufff... Żeby nie wozić Guteczka codziennie na zastrzyk podjęłam się robienia zastrzyków. Pierwszy zrobiłam już dzisiaj w lecznicy, żeby p. doktór zobaczyła że sobie radzę

Zdałam

chociaż to nie jest to co lubię robić najbardziej

W czasie powrotu złapała nas burza, ale do domu dotarliśmy bez przeszkód

Dzielne zuchy z nas
Niestety jakieś straty muszą być. W czasie burzy wyłączył się mój komputer i teraz nie bardzo chce się uruchomić. Zasilanie jest, ale windowsy nie chcą wejść

Abuuu

Mój komputerek

Siedzę na córki, ale co mój to mój. Tam miałam wszystko

Zdjęcia, dokumenty...