Gdn 4 do adopcji - nowe FOTY s. 21 Justynko[*] Śpij Słonko

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw maja 27, 2010 21:55 Re: Gdn Stocznia Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów z mamą

Smoka (Jolka) dogadana z rezydentką Soją :ok:
cieszę się niezmiernie, bo domek świetny dla smrodki :D

maluchy rozwijają się w ekspresowym tempie; są prześliczne i przesłodkie oczywiście no i oczywiście będzie stres przy adopcjach :roll:
mam masę fotek ale mało czasu na obróbkę i wklejanie :roll:
wczoraj byliśmy z nimi u weta, zostały odrobaczone, dostały maść do oczek bo coś tam zaczyna się wykluwać;
dwa już zaczynają jeść samodzielnie :1luvu:
już nas uwielbiają, zwłaszcza TZta :?: - jak wchodzi do łazienki, przybiegają piszcząc i obsiadają :lol:

no ale mamy problem z mamą; po pierwsze ma być z nimi jeszcze miesiąc - tak zawyrokował wet - to nie jest oczywiście problem, problemem jest to, że kotka nie jest taka dzika jak się wydawało na początku; po dwóch dniach zaczęła się do nas łasić nieśmiało; nie można powiedzieć, że jest kompletnym miziakiem, niemniej jednak jakiś rodzaj ciekawości w stosunku do ludzi się w niej wybudził :roll: ; miała być po sterylce wypuszczona, ale teraz sama już nie wiem czy pracować nad nią, czy dać spokój :roll:
kotka to taka zwyczajna pingwinka, baaaardzo duża z bardzo mądrym spojrzeniem, no i jesteśmy w kropce; po tym miesiącu, w ogóle będzie szkoda ją wypuszczać, nawet jak nie zabierzemy się za oswajanie :roll:

wszystkie już zostały przez nas natymczas ochrzczone :wink: :

mama - Butla (pomysł TZta :roll: i tak zostało :lol: )
2 chłopaki:
Tarzan i Conan - na początku byli najwięksi i pierwsi wyszli z kojca, stąd takie :lol:; teraz twardziele przystopowali z pewnością siebie :lol:, no i co nie przystoi macho, chcą się tulić jak tylko nas widzą
3 dziewuchy:
Panna Migotka - bo była najmniejsza, nie umiała jeszcze chodzić sprawnie jak do nas trafiła i słodziutko kwiliła; ale szybko okazało się, że to główny mózg całej załogi :lol: ; pierwsza zaczęła jeść i robić kupę :lol: i ma niesamowicie kumaty wyraz pysia
Śpioszka - bo zawsze ostatni się budziła, do tego jedno oczko się jej sklejało i wyglądała z nim jak niedospana pijaczka :lol: ; to moja ulubienica, patrzy mi głęboko w oczy i kocha moje kolana :lol:
Lusia - dość spora, ale histeryczna :lol: , chociaż teraz przebija ją zdecydowanie w te klocki Panna Migotka; upodobała sobie nasze nogawki do wspinaczki "wysokonożnej" :lol:

niedługo wkleję foty :oops: :oops: :oops:
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pt maja 28, 2010 5:10 Re: Gdn Stocznia Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów z mamą

Czekamy na foteczki :D
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt maja 28, 2010 20:38 Re: Gdn Stocznia Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów z mamą

Karolina ja mam takie obserwacje, nie wiem jednak czy jest to regułą, że kocice w końcówce ciaży i w czasie opieki nad młodymi nawet te dzikuski bywają miziakami dla ludzi, a potem im jakby nieco przechodzi, czyżby to zmiany hormonalne powodowały?
Chociaż i tak podejrzewam, ze będzie wam trudno ją wypuścić jeśli będzie jeszcze miesiąc, a okaże się że dobrze funkcjonuje w warunkach domowych.
Może znajdzie dom?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob maja 29, 2010 2:08 Re: Gdn Stocznia Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów z mamą

Tam na plaży sporo kotów, to takie wyrzucone przez właścicieli.
Może tę koteczkę też to spotkało i teraz sobie przypomina, jak to było dawniej.

Trzymam kciuki za mamusię i maluchy. :ok:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob maja 29, 2010 11:51 Re: Gdn Stocznia Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów z mamą

naprawdę trudno powiedzieć jak to z nią było, ale na domową kotkę raczej nie wygląda; z tego co udało mi się o niej dowiedzieć, podchodziła do zaufanych karmicieli; Ala J., która mi rodzinkę przywiozła mówiła, że kotka u niej w pralni (przebywała tam przez kilka dni przed przyjazdem) też okazywała śladowe zaufanie do ludzi :roll:

Monia, jak to kwestia hormonów, to pewnie kotkę po prostu po sterylce wypuścimy; ja nawet nie mam się jak do tego odnieść, pierwszy raz mamy całą rodzinę :wink:

Obrazek

KarolinaS

Post » Czw cze 03, 2010 19:55 Re: Gdn Stocznia Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów z mamą

zdjęcia chwilę po tym jak przyjechały:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Śpioszka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tarzanek:
Obrazek

Obrazek

Conanek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Panna Migotka:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lusia:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Butla:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tarzanek 1 dnia
Obrazek

Obrazek

Conanek 1 dnia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

1 dzień: Tarzanek i Conanek
Obrazek

razem z mamą:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

KarolinaS

Post » Pt cze 04, 2010 5:13 Re: Gdn Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów mamą -FOTKI s. 4

Cudowne :1luvu:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt cze 04, 2010 11:57 Re: Gdn Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów mamą -FOTKI s. 4

prawda ?

troszkę martwimy się o Conana, wokół oczka i pod bródką coś mu się wykluwa - co chwilę odnawiają się strupki; nie wygląda to jak grzyb ale raczej świerzbowiec (dlaczego teraz dopiero ?????); Tz za chwilę jedzie z nim do weta

Obrazek

KarolinaS

Post » Sob cze 05, 2010 14:48 Re: Gdn Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów mamą -FOTKI s. 4

na szczęście to nie żaden pasożyt; do oczka dostał tobrex, na bródkę surolan;
uffffff

Obrazek

KarolinaS

Post » Czw cze 10, 2010 12:23 Re: Gdn Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów mamą -FOTKI s. 4

wczoraj byłam u weta - kotki po raz drugi odrobaczone;

niestety Tarzanek ma zapalenie ucha - najpierw dość często przekrzywiał główkę, potem zaczęła się lać ropa - myślałam, że to woskowina, bo przy odklejaniu zaschniętej warstwy z ucha zadziałało jak środek depilujący :roll:
unidox doustnie i surolan do uszka - mamy nadzieję, że szybko się poprawi :ok:

Obrazek

KarolinaS

Post » Pt cze 11, 2010 20:37 Re: Gdn Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów mamą -FOTKI s. 4

martwimy się też o maleńką Śpioszkę jako jedyna nie je samodzielnie, wszystkie dość mocno ją przerosły - spore brzuszki, kosteczki twarde etc; a ta bida ciągle drobniutka i chudziutka;
próbowałam jej rozmiękczać suchą ale nie chce, woli cyca :roll:

Obrazek

KarolinaS

Post » Wto cze 15, 2010 13:40 Re: Gdn Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów mamą -FOTKI s. 4

wczoraj Tz był z kociakami u weta;
Śpioszka ma głęboką nadżerkę na języczku, być może to jest przyczyna niechęci do samodzielnego jedzenia; dostała antybiotyk w strzykawce - mamy podawać po 1 cm dziennie - nie wiem jaki, bo Tz nie zarejestrował :twisted:

reszta już tak dorodna, że wet doradził nie czekać jednak z adopcjami do lipca - jednak chowanie w domu z matką od maleńkości, ze stałym dostępem do żarełka robi różnicę;
zrobiłam już kociakom allegro :ok:

Obrazek

KarolinaS

Post » Wto cze 15, 2010 13:48 Re: Gdn Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów mamą -FOTKI s. 4

Kociaki cudne. Za domki :ok:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto cze 15, 2010 23:08 Re: Gdn Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów mamą -FOTKI s. 4

udało nam się dzisiaj z małą Śpioszką :D , że też na to wcześniej nie wpadłam: koty poza suchym dostają troszkę kurczaka na kolację, oczywiście totalny szał codziennie, odgłosy przy przynoszeniu do łazienki takie, że byśmy się nie zdziwili jakby nam sąsiedzi animalsów na głowę zwalili: Butla po prostu wyje 8O wyje, jeszcze czegoś takiego z gardła kota nie słyszałam 8O , no a małe się uczą oczywiście;
no więc mała nie była w ogóle tym zainteresowana, ale dzisiaj spróbowałam włożyć jej do pyszczka kawałek; o ile na początku chciała wypluć, to po chwili wchłonęła z duża szybkością i "pięknie" poprosiła o jeszcze o mało mi palca nie odgryzając 8O
no więc jesteśmy dobrej myśli :ok:

Moniczka dzięki za kciuki :wink:

Obrazek

KarolinaS

Post » Pon cze 21, 2010 12:28 Re: Gdn Puzonek Lola Smoka w DS! now:5 maluchów mamą -FOTKI s. 4

mieliśmy zaledwie jeden telefon w sprawie adopcji - zainteresowany chciał adoptować 2 koteczki razem, wszystko wyglądało super extra, do czasu kiedy doszliśmy do kwestii sterylizacji - przeciwnik :evil: ; jestem w szoku, że nie ma chętnych 8O
kociaki są obłędne :1luvu:

martwimy się trochę ich wielkością :lol: , przez kurczaka zrobiły się z nich wielkie małe kotki 8O :lol:

Obrazek

KarolinaS

[poprzednia][następna]