Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 18, 2010 12:45 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Jaskółka pisze:Witam, przejrzałam pobieżnie wątek o zabezpieczeniach.
Szukam osoby, która osiatkuje nietypowy balkon widoczny na zdjęciu.

Obrazek

Balkon jest półkolisty i dodatkowo narożny. Z tego co wiem nawet firma Damork nie wykonuje takich osiatkowań , zresztą rejon działania tej fajnej firmy to niestety tylko Warszawa i okolice .

Szukam, więc osoby z Poznania lub chętnej przyjechać do Poznania w celu wykonania takiego zabezpieczenia.

Czy możecie polecić konkretna osobę, która robiła Wam lub znajomym osiatkowanie? Chodzi mi o pewną, sprawdzoną osobę, która zna potrzeby i możliwości kotów. Jeśli znacie kogoś takiego i macie zdjęcia z przykładami jego działalności to będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Aha, mieszkanie nie jest moje, tylko je wynajmuję. To jest 1 piętro, a w zasadzie 1,5 bo parter jest wysoki.

Osiatkowanie balkonu w technologi którą stosuje(siatki polietylenowe) na takim balkonie, to nie problem(w przypadku balkonów łukowych).
Jakiś czas temu rozmwiałem ze znajomym by zajął się takimi montażami w Poznaniu, niestety z powodu pewnych problemów nie zajął się tym teraz, jeśli to nastąpi kiedykolwiek, to dopiero w przyszłym roku.
Z tego co widzę z Poznania jest wiele sygnałów dotyczących osiatkowań. Właściwie to mam bazę noclegową pod Poznaniem i w zasadzie nie widzę przeciwskazań by udać się na jakiś tydzień do Poznania. By wyjazd miał sens w moim przypadku, musiałoby się do mnie zgłosić conajmniej kilka osób ze zdecydowanym zamiarem osiatkowania balkonu lub okien, gdzie łączny metraż do osiatkowania wyniósłby ok. 40-50 m2.

mario75

Od: Pt lip 24, 2009 10:48

Post » Wto maja 18, 2010 12:46 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Zeevah pisze:Proszę obecnych tu ekspertów o opinię.
Czy taka siatka się sprawdzi: http://allegro.pl/item1040857891_siatka ... 1x25m.html
Z góry dziękuję za odpowiedź.

...To zdecydowanie dobra siatka i na wiele lat.

mario75

Post » Wto maja 18, 2010 19:58 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

mario75 pisze:Z tego co widzę z Poznania jest wiele sygnałów dotyczących osiatkowań. Właściwie to mam bazę noclegową pod Poznaniem i w zasadzie nie widzę przeciwskazań by udać się na jakiś tydzień do Poznania. By wyjazd miał sens w moim przypadku, musiałoby się do mnie zgłosić conajmniej kilka osób ze zdecydowanym zamiarem osiatkowania balkonu lub okien, gdzie łączny metraż do osiatkowania wyniósłby ok. 40-50 m2.

Ja nadal jestem zainteresowana :D Ale wszystko zależy od tego kiedy by to było (idą wakacje i wyjazdy) no i jaki to byłby koszt :oops:
Obrazek

Basiag

Od: Sob maja 27, 2006 19:57

Post » Wto maja 18, 2010 20:00 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Ja bardzo chętnie zaproszę na fachowe oględziny, bo mam tzw. rzygownik, wdzięcznie też zwany balkonikiem papieskim, ktorego podobno nie da się osiatkować.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Sob maja 22, 2010 22:23 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Moje zabezpieczenie okna.

Siatka: w prezencie od przyjaciół :1luvu:
Wykonawca projektu: szwagier :1luvu:
Narzędzia: hmm... to już działka szwagra :lol:
Koszt: paczka kawy dla szwagra :wink:
Efekt: zadowolenie kotów (bezcenne) :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Nie maja 23, 2010 12:00 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Karena pisze:Moje zabezpieczenie okna.

Siatka: w prezencie od przyjaciół :1luvu:
Wykonawca projektu: szwagier :1luvu:
Narzędzia: hmm... to już działka szwagra :lol:
Koszt: paczka kawy dla szwagra :wink:
Efekt: zadowolenie kotów (bezcenne) :D

Hmmm... Jeśli to jest moskitiera plastikowa(tworzywo plastikowe)? , a przyczepione jest do okna plastrami? to sugerowałbym jednak uważać na kota. To świetne zabezpieczenie przeciwko owadom i ewentualnie ptakom. Plastry mogą trzymać dobrze przez krótki okres czasu, poza tym jeśli nawet utrzymają kota to moskitiera pod ciężarem Pani pupila może zostać "rozorana" pazurami.

mario75

Post » Nie maja 23, 2010 16:48 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

To nie plastry, tylko plastik docięty tak, żeby można go było wcisnąć na siłę, więc mocno trzyma. Szwagier wstawia okna i tak montują moskitiery, ale ta siatka jest mocniejsza, nie wiem z czego jest.
Staram się być w pomieszczeniu, kiedy otwieram okno.
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Nie maja 23, 2010 17:48 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

poleccie prosze firme/osobe ktora wykonana zabezpieczenia okien i balkonu
kogos ze slaska, z okolic Katowic

dziekuje
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Nie maja 23, 2010 22:10 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Jola_K pisze:poleccie prosze firme/osobe ktora wykonana zabezpieczenia okien i balkonu
dziekuje

W niedalekim czasie być może wybiorę się w tamte rejony na trzy dni - nie wiem kiedy to nastąpi. Proszę przesłać mi na PW lub maila info. dotyczące balkonu lub okna, okien do osiatkowania, w miarę możliwości mile widzane byłyby fotki i wymiary(przynajmniej przybliżone).
Pozdrawiam

mario75

Post » Nie maja 23, 2010 22:29 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

mario75 pisze:
Jola_K pisze:poleccie prosze firme/osobe ktora wykonana zabezpieczenia okien i balkonu
dziekuje

W niedalekim czasie być może wybiorę się w tamte rejony na trzy dni - nie wiem kiedy to nastąpi. Proszę przesłać mi na PW lub maila info. dotyczące balkonu lub okna, okien do osiatkowania, w miarę możliwości mile widzane byłyby fotki i wymiary(przynajmniej przybliżone).
Pozdrawiam

dziekuje za odpowiedz
przeslalam dane do kontaktu zainteresowanej osobie
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Pon maja 24, 2010 11:50 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Jola_K pisze:
mario75 pisze:
dziekuje

Pozdrawiam

dziekuje za odpowiedz
przeslalam dane do kontaktu zainteresowanej osobie

A kiedy do Poznania :?: :?: :?:
Obrazek

Basiag

Post » Wto maja 25, 2010 17:11 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Tak jak wyżej nadmieniłem, do Poznania pojadę gdy zbierze się kilka osób z określonym metrażem :) W rejony Katowic udaje się tak, czy inaczej gdyż z tamtych rejonów się wywodzę i co jakiś czas odwiedzam rodzinę :)

mario75

Post » Wto maja 25, 2010 18:51 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

a Bydgoszcz?
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Śro maja 26, 2010 12:36 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

mario75 pisze:Tak jak wyżej nadmieniłem, do Poznania pojadę gdy zbierze się kilka osób z określonym metrażem :) W rejony Katowic udaje się tak, czy inaczej gdyż z tamtych rejonów się wywodzę i co jakiś czas odwiedzam rodzinę :)

No to 3 balkony w Poznaniu są już pewne: mój, znajomych i Jaskółka :D

Jakie dane są potrzebne? Zdjęcia? Wymiary balkonu? Co jeszcze? :?:
Obrazek

Basiag

Post » Śro maja 26, 2010 12:45 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Jakby cena była przystępna to ja też się piszę! :ok:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

[poprzednia][następna]