Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 10, 2010 14:24 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

moja Gina jest bardzo przyjacielska dla kotek -ostatnio pozwolila, żeby z jej miski wystawionej przed domem posiliła się kulawa kotka, więc myśle, że nie będzie źle - wilałabym wziąć drugiego kota dopiero w czasie urlopu - w czerwcu - jestem z Katowic więc po Kaśke nie mam daleko , ale potrzebuję wsparcia ...
pozdrawiam
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto maja 11, 2010 0:22 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

co ja tu widzę..czyżby była szansa dla Kasi?

kaja555 pisze:kurcze, chyba muszę zrobić jakiś wątek zbiorowy reszty kotów z kopalni ....

chyba tak :D , po tym opisie "Stara, 13-letnia Kasia.." i info o kopalni już mało miejsca zostaje.. :ok:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Wto maja 11, 2010 7:23 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

mamaGiny pisze:moja Gina jest bardzo przyjacielska dla kotek -ostatnio pozwolila, żeby z jej miski wystawionej przed domem posiliła się kulawa kotka, więc myśle, że nie będzie źle - wilałabym wziąć drugiego kota dopiero w czasie urlopu - w czerwcu - jestem z Katowic więc po Kaśke nie mam daleko , ale potrzebuję wsparcia ...
pozdrawiam

MamaGiny podaj mi numer telefonu na PW. Ten weekend odpada, bo firma ma wolny piątek i wyjeżdżamy z psiurem na 3 dni na wieś. Ale nic na szybko, jeżeli myślisz o Kaśce poważnie to musimy pogadać, czy to kot dla Ciebie i Giny.

A teraz pytanie do wszystkich: a co z córką Kaśki Miśką? Ostatnio raczej nie trzymają się razem. Miśka zdziczała i chowa się w gruzach na zewnątrz hali. Nie wiem już czy szukać im domu razem czy osobno...
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto maja 11, 2010 8:04 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

kaja555 pisze:
A teraz pytanie do wszystkich: a co z córką Kaśki Miśką?
Ostatnio raczej nie trzymają się razem.
Miśka zdziczała i chowa się w gruzach na zewnątrz hali.
Nie wiem już czy szukać im domu razem czy osobno...

Jeśli nie trzymają sie razem to myślę, że jeżeli jest szansa na dom dla jednej z nich to warto z niego skorzystać.
Chociaż z drugiej strony we dwie w nowym miejscu byłoby im raźniej.

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Wto maja 11, 2010 9:05 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

obie będą przeżywały straszny szok w nowym miejscu, razem byłoby im lepiej, tymbardziej że się kochają i łaszą do siebie

Miśka dodatkowo sama może domu nie znależć, bo odłowiona ze strachu robi się agresywna, a razem by się tak nie bała, sama nie wiem...
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto maja 11, 2010 9:44 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

będziemy myśleć, czy Kaśka się nadaje :wink:

a ja polecam jeszcze dwie wysterylizowane kotki, które nadają sie do domu i towarzystwa drugiej kici:

kilkuletnia czarna Rózia (oswojona):
http://www.allegro.pl/item1031252042_cz ... torie.html

i roczna Bengalska (do oswojenia):
http://www.allegro.pl/item1026911788_ko ... owana.html
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto maja 11, 2010 9:49 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

Misia i Kasia i tak musiałyby być zamknięte przez jakiś czas, by nie uciekły.
Miałam ostatnio bardzo smutne doświadczenia za adopcja kotów z Gackowa (w moim podpisie).
Wydałam dwie kotki do adopcji i gdy tylko zostały wypuszczone zniknęły :( .
Miejsce, w którym mieszkały od urodzenia było ich prawdziwym domem, do którego chciały wrócić-nie wiedziały, że to za daleko...
Teraz los ich leży mi na sumieniu :cry: .

honda11

Post » Wto maja 11, 2010 10:08 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

honda11 pisze:Misia i Kasia i tak musiałyby być zamknięte przez jakiś czas, by nie uciekły.
Miałam ostatnio bardzo smutne doświadczenia za adopcja kotów z Gackowa (w moim podpisie).
Wydałam dwie kotki do adopcji i gdy tylko zostały wypuszczone zniknęły :( .
Miejsce, w którym mieszkały od urodzenia było ich prawdziwym domem, do którego chciały wrócić-nie wiedziały, że to za daleko...
Teraz los ich leży mi na sumieniu :cry: .

ja wydaję koty tylko do domów niewychodzących już, wydałam starą Gamę do domu wychodzącego, ale kazałm pół roku jej nie wypuszczać. Kotka nawet po pół roku nie chce wychodzić i jest domowa. Od tej pory stwierdziłam, że wszystkie nadają się do domów niewychodzących i niech tak zostanie. Ja wiem, że one by pitły przy pierwszej okazji, a nie chce dla nicj losu gorszego niż u mnie w firmie, gdzie przynajmniej mają co jeść i kaloryfer w zimie.

Biedne te Twoje kicie :(
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto maja 11, 2010 13:49 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

Kaśki i Miśki dzisiaj nie widziałam.

Natomiast Zdzichu został 3 raz odrobaczony, no i teraz z nowu widziałam przed halą Zakapiorcia.
Jak ludzie blisko przechodzą, to kładzie się w trawie i myśli że go nie widać :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro maja 12, 2010 18:41 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

Zakapiorek moj ulubieniec :D ciesze sie ze jest widoczny ;)

kaja555 pisze:Kaśki i Miśki dzisiaj nie widziałam.

Natomiast Zdzichu został 3 raz odrobaczony, no i teraz z nowu widziałam przed halą Zakapiorcia.
Jak ludzie blisko przechodzą, to kładzie się w trawie i myśli że go nie widać :ryk:
ObrazekObrazek

Nessie84

Od: Wto kwi 06, 2010 11:37

Post » Czw maja 13, 2010 9:22 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

Zakapiorkowi znowu zrobiłam kilka zdjęć komórką, więc niewyrażne, ale może w przyszłym tygodniu wezmę aparat i trochę popstrykam nowych.

Tutaj go wypłoszyłam z trawy, jak się przyczaił:
Obrazek

ale znowu stwierdził, że jak się położy, to go nie widać:

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Czw maja 13, 2010 12:36 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

no i jeszcze trochę zdjęć Rózi, które robiła Grazyna:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Czw maja 13, 2010 12:37 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Czw maja 13, 2010 12:59 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

Rózia to prawdziwa miss :1luvu: .

Co do "niewidzialności" Zakapiorka to znam to :lol: .
Moja Tosia, która waży 5 kg chowa się za cieńką brzózką, która ma szerokość jej ucha :ryk: .

honda11

Post » Sob maja 15, 2010 22:14 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

Rózia pięęęęęęęęęękna 8O :1luvu:

a Zakapior to musi wylegiwać się z ogonem prawie pod kołem? co za kot...
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

[poprzednia][następna]