Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 26, 2010 7:42 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

:ok: kciuki za odpowiedzialny, kochający domek
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon kwi 26, 2010 12:39 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

Też wilkei kciuki - i niech domek wysterylizuje i wykastruje kociaki "ko:

Mam kociąt też już wysterylizowana?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon kwi 26, 2010 20:14 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

uswiadomie o sterylce i mam nadzieje ze beda o nie dbac, w domu podobno jest 4 dzieciakow i troszke mnie to nie pokoi.... ale podobno kazde z nich chce miec swojego kotka :) wiec mysle ze beda dbac o kociaki

darkathame666

Od: Nie kwi 11, 2010 8:46

Post » Pon kwi 26, 2010 20:17 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

druga kotka miala byc dzis sterylizowana, ale przez sytuacje losowe nie mialam jej czym dowiesc ;( mam nadazieje ze w nastepnym terminie pojdzie wszystko dobrze...

darkathame666

Post » Wto kwi 27, 2010 10:53 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

darkathame666 pisze:uswiadomie o sterylce i mam nadzieje ze beda o nie dbac, w domu podobno jest 4 dzieciakow i troszke mnie to nie pokoi.... ale podobno kazde z nich chce miec swojego kotka :) wiec mysle ze beda dbac o kociaki

Ty zawozisz kotki czy przyjadą po nie?
Jeśli zawozisz, zaobserwujesz, jak się dzirci do zwierzaków odnoszą i będziesz wiedzieć, czy możesz maluszki bezpiecznie zostawić. W końcu obowiązku zostawienia ich nie masz :wink:
Jeśli po kotki przyjadą - poproś o przyjazd z dziećmi, i jw :wink:

Nalegaj na wczesną sterylkę - to pewnie domek, kocięta będą mogly wychodzić, lepiej, by nie poczuly "woli bożej" i nie polecialy w nieznane za partnerem - bo nie zawsze da się zauważyć rujkę czy dorastanie kawalera (szczególnie przy czwórce dzieci :wink:)
A jak polecą - mogą się zagubić i nie wrócić...

:ok: :ok:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Nie maja 02, 2010 9:24 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

Na chwilę obecną Felek i Marysia znalazły domek w okolicy Warty (Brzeg) :). Mama kociaków jest już równiez wysterylizowana i ma sie dobrze.

darkathame666

Post » Nie maja 02, 2010 9:27 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

Doszły mnie słuchy że kotki po sterylce powinny miec jakas specjalna diete, bo oddają mocz z krwia... Czy to prawda ?

darkathame666

Post » Nie maja 02, 2010 12:06 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

Nieprawda. Mocz z krwią to objawa choroby, przeważnie nerek, która pojawia się niezależnie od kastracji. Kotka może jeść to co zwykle, jeśli jednak stanie się mniej ruchliwa i będzie zdradzać tendencje do nadmiernego tycia, trzeba na to zwrócić uwagę i zmienić karmę na mniej kaloryczną.
Są oczywiście specjalne suche karmy dla kastrowanych kotek, ale nie ma to nic wspólnego z krwiomoczem.

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro maja 05, 2010 9:32 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

darkathame666 pisze:Na chwilę obecną Felek i Marysia znalazły domek w okolicy Warty (Brzeg) :).

Czyli jeszcze dwa maluszki szukają?

Ciesze się, że obie koteczki po sterylkach i w dobrej formie :D

kalewala

Post » Wto maja 11, 2010 8:56 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

ostatnie 2 kociaki trafiły do cioci mojej koleżanki :) Cieszę się że poszły parami, zawsze będzie im raźniej.

darkathame666

Post » Wto maja 11, 2010 8:58 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

chyba można już zamknąć temat :)

darkathame666

Post » Wto maja 11, 2010 10:32 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

darkathame666 pisze:chyba można już zamknąć temat :)

Zaraz zamykać, możne się jeszcze ucieszyć :piwa:
Pozdrawiam Serdecznie
lesna

Post » Wto maja 11, 2010 13:53 Re: Cztery maluchy szukają nowego domu - Łódzkie

darkathame666 pisze:ostatnie 2 kociaki trafiły do cioci mojej koleżanki :) Cieszę się że poszły parami, zawsze będzie im raźniej.

:ok: :ok:

Gratuluję, jesli masz kolejnych chętnych - daj im mój telefon, niestety nazbiierało sie nam maluszków... viewtopic.php?f=13&t=101652

kalewala

[poprzednia]