Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon maja 10, 2010 6:16 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

W nocy wstawałam do Pana Kota trzy razy, żeby zobaczyć, czy wszystko ok. Próbowałam podsuwać mu jedzonko, ale wzgardził. Za każdym razem jego bracia wyłazili z koszyczka, do miski, do kuwety, albo żeby zapolować na mój palec u nogi, a on nie. :cry: Ale rano kiedy wstałam i poszłam do łazienki Pan Kot spojrzał na mnie z koszyczka wielkimi slepiami, po czym pomalutku wstał i poszedł do michy 8O :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Słaby jest bardzo, dupką mu zarzuca, nie biega jak jego bracia, ale poszedł do miski, nawet się przepchnął, więc nie musiałam interweniować i trochę zjadł chrupek, :D Potem popił sobie wodą, wlazł mi na stopę i zaczął sie domagać, żebym go wzięła na ręce, a kiedy to uczyniłam ułożył się szczęśliwy na mojej szyi i rozmruczał. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Chyba czuje się lepiej, ale do tego weta jednak pójdę. Wczoraj mnie okropnie wystraszył - myślałam, że umiera. Zwłaszcza, jak był taki gorący, miał dreszcze i tak szybko oddychał z głowa schowaną między łapkami. :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pon maja 10, 2010 6:30 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

ola19 pisze:Wiem jak się czujesz i dlatego boję się brać maluchy.
:ok: :ok: :ok: :ok: za malucha.

Ola ja mam do tego trochę inne podejście :D Oczywiście, że nie chcę, żeby któryś mi odszedł, ale w schronie takie bobasy nie maja żadnych szans :( U mnie są otoczone opieką, miłością, mają ciepło, mają dobre jedzonko i indywidualną opiekę weterynaryjną, są dopieszczone - są kotami domowymi. Jeśli miały by umrzeć, to nie jako bezdomne i niepotrzebne numerki w schronisku. No a poza tym w warunkach domowych ich szanse na przeżycie wielokrotnie wzrastają :mrgreen: Zrobię wszystko żeby je odchować i znaleźć im dobre domki :P Musi się udać i koniec! :ok: Jestem dobrej myśli po dzisiejszym poranku. Myślę, że może Pan Kot się po prostu przejadł wczoraj, choć nie wiem, czy od tego może miec gorączkę. Widać, że jeszcze nie jest całkiem dobrze, ale jest dużo lepiej niż było 8)
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pon maja 10, 2010 6:37 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Chyba te koty miały wspólnom mamusie, bo tatuś był był chiba inny :mrgreen: Chiba że podrzutek :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon maja 10, 2010 7:06 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Może mamusia rozrywkowa była :wink:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pon maja 10, 2010 9:33 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Wróciłam od weta. Pan Kot ma jak już pisałam rankę na brodzie, a na niej strupek, który się mocno uwypuklił. Okazało się, że pod nim zbierała mu się ropa, stąd temperatura, brak apetytu, ospałość. Dostał zastrzyk z antybiotykiem, pani doktor zerwała mu ten strup i oczyściła ranę, mam mu to myć rivanolem i smarować maścią. W środę idziemy do kontroli :D Będzie dobrze!
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pon maja 10, 2010 9:39 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

No to teraz będzie wiosennie żółty na bródce :mrgreen: .Trzymamy kciuki :ok:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Pon maja 10, 2010 9:45 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

SZACUN WIELKI POMPONMAMO :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Przeczytałam wszystko jednym tchem 8O
Nie będę komentowac bo mnie de zaperło 8O

:1luvu: :1luvu:
:1luvu: :1luvu:

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon maja 10, 2010 9:50 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Eeee tam... :D

A wiecie, że ostanie badania naukowe ujawniły, ze piwo zawiera żeńskie hormony?
Eksperyment przeprowadzono na reprezentatywnej grupie 100 mężczyzn. Aby sprawdzić, czy rzeczywiście piwo zawiera żeńskie hormony, każdy z nich dostał 11 0.5 litrowych butelek celem wprowadzenia ich zawartości do organizmu.

Czas badania wynosił ok. 3 godzin.

Oto wyniki eksperymentu:
- u 75% stwierdzono zaburzenia myślenia i mowy,
- 100% nie potrafiło prowadzić samochodu,
- u 90% zauważono tendencje do tycia,
- 80% wpadło w melancholie i wybuchało płaczem o byle głupstwo,
- 80% chciało wydać pieniądze na byle co,
- 75% trudno było zrozumieć
- 95% musiało usiąść, żeby się wysikać
8O 8O 8O
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pon maja 10, 2010 10:03 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Pomponmamo :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Za kotka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Piękny jest :1luvu: :1luvu: :1luvu: Właściwie to za wszystkie kotki ...:oops: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon maja 10, 2010 11:07 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Mam nadzieję, ze na froncie ok. Dzwoniłaś kiedy nie mogłam odebrać a teraz ty nie odbierasz. Małe są piękne!!!!!!
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon maja 10, 2010 11:23 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

babajago a na jaki ty numer dzwonisz? Bo ja jestem cały czas dostepna :? Chcę się tylko dowiedzieć, czy jesteśmy na dzisiaj umówione 8) Zapraszam na kawę - kapać glutów chyba jednak jeszcze nie będziemy, więc zdjęcia tez mogą poczekać, ale wstępne ogledziny bardzo wskazane są. Jestem z nich bardzo dumna i chcę ci je pokazać! Przyjdziecie? :D
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pon maja 10, 2010 12:17 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

Jeszcze nie wiem, mam urwanie wszystkiego od rana i nie wiem kiedy to się skończy. Zaraz lecę an zajęcia, kolokwia dzisiaj dzieci piszą. Chwała Bogu, nie będę musiała przynajmniej myśleć.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon maja 10, 2010 14:27 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

No, nadawaj - jak tam malce? :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon maja 10, 2010 14:51 Re: Zafrędzlona Pomponlandia zaprasza - to już 7 numerek...

łojezu ile przegapiłam 8O Pomponmamo ratujesz życie tym maluchom :king: Trzymam kciuki aby tymczasowanie obeszło się bez poważniejszych wizyt u weta.
Po syjamka domy będą się pewnie dobijały zanim wyzdrowieje.
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

[poprzednia][następna]