Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 07, 2010 7:49 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

a mama Rózia coraz piękniejsza i mrucząca, tylko się jeszcze trochę boi innych kotów i psów:

Obrazek

widzicie to futro i pojedyńcze białe włoski?

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pt maja 07, 2010 7:51 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

jak głaszczą to trzeba sie wyłożyć wygodniej...

Obrazek

tu się trochę boimy bo dopiero drugi raz na balkonie:

Obrazek

co tam się dzieje, ech to miasto...

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pt maja 07, 2010 9:00 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pt maja 07, 2010 9:51 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

piękny tekst na Allegro

Rózia jeśt śliczna, ma takie piękne miodowe oczy.
Z różową obróżką wygląda tak słodko :1luvu: .

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pt maja 07, 2010 11:28 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

O rany ! Kto ukradł nam Rózię ? :mrgreen: I nawet pojedyńcze białe włoski ma ? Nieprawdopodobne podobieństwo 8O :1luvu: Te niezapomniane oczy, jakby słoneczno-słomkowe. Piękne gęste futro. Silny organizm :ok: Do tego słyszę, że mama Rózia i jej córa, nasza Rózia mają bardzo podobne charaktery. To są kocie anioły ! Nasza Rózia jest bardzo towarzyskim kotem, niesyczącym w ogóle. Jako pierwsza zawsze rozpracowuje i wprowadza w towarzystwo wszystkich nowych przybyszów, w tym ostatniego seniora kociego - Kleośka - naszą dziką dzikość :mrgreen: . Rózia bezpardonowo wita się z każdym ludzkim gościem włażąc mu np. do teczki z dokumentami albo wpisnając się na kolana :mrgreen: Uwielbia towarzyszyć dziecku w zabawie, nie ma dla niej niedostępnych opakowań kartonowych i siatek :mrgreen: . Dom, do którego wejdzie mama Rózia będzie zachwycony. To jakby szczęscie na czterech łapkach w progi zawitało :1luvu:
A jak mruuuuuuuuczy :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt maja 07, 2010 12:07 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

teraz jak mama Rózia przytyła i wypiękniała, to faktycznie jest zabójcze podobieństwo. Charakterek zupełnie łagodny, wszystko można z kotem zrobić i mruczy pięknie. Ale jeszcze czasem syczy ze strachu jak się wejdzie do pokoju, ale to takie mało przekonywujące syczenie, taki bardziej szeroki uśmiech :ryk: . Bo jeszcze się Rózia boi i nie czuje pewnie wśród kotów i na nowym terenie. Ale kot na 102! A jak mam coś do jedzenia to tylko się oblizuje.

Już są pierwsi zainteresowani, przyjdą zobaczyć Rózię chyba w niedzielę, są z Tychów. Zobaczymy.

No i mamy bardzo fajnych Państwa chętnych na Bengalską. Od poniedziałku zaczynam ją łapać. Niestety ostatnio jej bardzo długo nie widziałam, mam nadzieję że jest i się złapie. Państwo też z Tychów.
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon maja 10, 2010 7:46 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

Pańśtwo w sprawie Rózi się nie odezwało, a Pani, która chciała Bengalską, zaproponowaliśmy biednego kocurka z Tych, który wył w niebiosa pod śmietnikiem. Na Bengalską jeszcze będą chętni, a kocure pilnie potrzebował domu.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon maja 10, 2010 8:38 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

każdy kot znajdzie swój dom :ok:

to jest to, że kotów jest dużo,a domów mało i trzeba wybierać :(

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pon maja 10, 2010 9:03 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

Najważniejsze, że choć jeden kot ma ciepło w doooopkę, pełną michę i własne kolana do mruczenia :1luvu:
A że się Państwo nie odezwali ... lepiej, że tak niż gdyby miało być coś nie tak już po wzięciu kota :D .
Znjadą dziewczyny cudny dom, bo to koty są niebylejakie prosze Państwa :ok: :ok: :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon maja 10, 2010 11:34 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

jakoś się nie martwię ani o Rózię ani o Bengalską, one znajdą domy, może miesiąc pózniej i tyle :ok:

A na koplani... Kaśkę rano widział pan Adam, a Miska była na śniadaniu, skubnęła puszki i uciekła. Ale dobrze że się już pokazuje, może się trochę z czasem oddziczy i znowu oswoi.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon maja 10, 2010 12:10 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

Witam Kociary ;-) do forum dołaczyłam dziś ale losy Kasi śledzę na allegro od dłuższego czasu..
Nie chcę obiecywać zbyt wiele ale może mi się uda znaleźć dla niej domek. Potrzebuję niestety wielu najświeższych informacji - czy kotka może znaleźć się w domu z innym kotem ? Czy ewentualnie może wychodzić na dwór (ogrodzony ogródek) ? Jaki jest jej obecny stan zdrowia ? Ja nie wiem nic o kocich chorobach zakaźnych , więc proszę sie nie dziwić moim pytaniom, sama jestem pańcią rozpieszczonej do granic niemożliwości Giny, z która oprócz szczepień, odrobaczania i sterylizacji nie byłam u weta. Sama również zastanawiam się nad towarzystwem dla Giny, podpowiedzicie jak dałyście radę wprowadzić drugiego kota do waszych "jedynaków"
Pozdrawiam
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon maja 10, 2010 13:52 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

mamaGiny pisze:Witam Kociary ;-) do forum dołaczyłam dziś ale losy Kasi śledzę na allegro od dłuższego czasu..
Nie chcę obiecywać zbyt wiele ale może mi się uda znaleźć dla niej domek. Potrzebuję niestety wielu najświeższych informacji - czy kotka może znaleźć się w domu z innym kotem ? Czy ewentualnie może wychodzić na dwór (ogrodzony ogródek) ? Jaki jest jej obecny stan zdrowia ? Ja nie wiem nic o kocich chorobach zakaźnych , więc proszę sie nie dziwić moim pytaniom, sama jestem pańcią rozpieszczonej do granic niemożliwości Giny, z która oprócz szczepień, odrobaczania i sterylizacji nie byłam u weta. Sama również zastanawiam się nad towarzystwem dla Giny, podpowiedzicie jak dałyście radę wprowadzić drugiego kota do waszych "jedynaków"
Pozdrawiam

Witamu :ok:

Kaśka się trzyma, ale w nowym domu na pewno będą potrzebne badania. Może mieć cukrzycę. Ma problem z sikaniem, nie zawsze załatwia się do kuwety. Bardzo dużo pije i dlatego taka z niej sikawica. Dlatego jeżeli ktoś ma drogie podłogi - to można się domyślić...

Leczenie może to ograniczyć, ale tego na 100% na razie nie wiemy. Kaśka jest ostrożna, ale można ją głaskać, robi baranki i nawet ugniata - ale wszystko przy jedzeniu. Szybko akceptuje inne koty, często nawet je olewa, póki nie jedzą z jej miski.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon maja 10, 2010 13:54 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

jeżeli chodzi o wprowadzanie drugiego kota, to różnie to bywa. Ważne jaki ma charakter kot domownik. Może z zazdrości i niepokoju na początku posikiwać, syczeć na "nowego".
Takie zachowanie powinno się wyciszyć, jak się zaakceptują.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon maja 10, 2010 13:55 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

kurcze, chyba muszę zrobić jakiś wątek zbiorowy reszty kotów z kopalni ....
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon maja 10, 2010 14:14 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

Potrzebowałabym wsparcia, żeby zabrać ja do weta a mogłabym w tym tygodniu dopiero w weekend.Znalazłby się ktoś chętny do pomocy ?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

[poprzednia][następna]