Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 27, 2010 17:33 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Sorry, że zaśmiecam wątek i się odnoszę do słów o "swoim" kawałku fundacji Viva, ale wolę uprzedzić ewentualne fakty i wzywanie nas do odpowiedzi, tym bardziej, że nie wiedzieć czemu Pani Milińska nas akurat się uczepiła...
doczytałam dokładnie teksty na stronie KM i coś mi się daty zakładania fundacji i niezrzeszonych grup wolontariackich przy tych "długoletnich doświadczeniach w pracy" nie zgadzają :roll:
z jednej strony KM przed założeniem fundacji pracowała ponad 5 lat jako grupa niezrzeszona, pomagała wielu osobom przez lata, z drugiej Kotylion (powstały w lutym 2007 także jako cywil-banda) w chwili założenia KM miał kilku- lub kilkunastoletnie doświadczenia. W takim razie niektóre kotylionki to musiały chyba już w wieku szkolnym dzikie koty łapać.
To jak to w końcu jest?

I owszem, powierzyłyśmy kocięta z umieralni KM. Z ulgą. Wierząc, że trafiając pod skrzydła prawdziwych miłośniczek kotów, mają szczęście. Dużo szczęścia. Tylko że wtedy nie wiedziałyśmy jeszcze o tym, co wychodzi na jaw dopiero teraz. Podobnie jak dziewczyny z Konina...

Nie uważam też, żebyśmy robiły jakąkolwiek nagonkę ani żeby to pod naszym, Kotyliona, "wpływem" ludzie spoza Łodzi wyrażali krytykę na temat działań KM. Bo chyba Pani Milińska nie uważa forumowiczów za bezmyślny tłum, któremu można cokolwiek wmówić?

i co to jest "łódzkie forum" :?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto kwi 27, 2010 17:36 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Rakea pisze:dodam, że na stronie KM nie ma sprawozdania za rok 2009..

na to chyba jeszcze jest czas, coś mi się po głowie kołacze...
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto kwi 27, 2010 17:45 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Cytat - punkt 17 z ankiety dotyczącej adopcji kota -ze strony kociej mamy.....

"17. Czy jesteście Państwo gotowi podpisać umowę adopcyjną, w której ważnym punktem będzie deklaracja, że kot NIGDY nie trafi na ulicę albo do schroniska, a w razie, gdybyście Państwo jednak nie mogli go zatrzymać, oddacie go Państwo wyłącznie przedstawicielowi wolontariatu?"

Od innych się wymaga, tylko nie od siebie!!! :evil:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto kwi 27, 2010 17:49 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Femka pisze:
Rakea pisze:dodam, że na stronie KM nie ma sprawozdania za rok 2009..

na to chyba jeszcze jest czas, coś mi się po głowie kołacze...

oj chyba najpóżniej do 9 kwietnia - 2 termin rozliczeń :wink:

ale żeby nie było, że sie jakoś czepiam, pokażę tylko że inni mogą:
Argos (m.in.Koteria)
https://bopp.pozytek.gov.pl/opp_pokaz.d ... pId=246923
TOZ Radomsko
https://bopp.pozytek.gov.pl/opp_pokaz.d ... ppId=34347
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Wto kwi 27, 2010 17:56 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

O prawach autorskich, o pomówieniach - to się wie jak i kiedy się odezwać, a o kocie, którego los jest tu najistotniejszy - to cisza?
Gwoli zaspokojenia ciekawości KM. Na wypadek, gdybym była potrzebna, by uzasadnić swój pogląd na temat właściwego postępowania fundacji prozwierzęcych, żeby nie trzeba było szukać po znajomych z forum, którzy takimi danymi dysponują:
to pisałam ja - Agnieszka Szubert.
[Reszta danych dostępna redakcji. Tfu...]
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto kwi 27, 2010 18:02 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

na stronie KM jest włożony punkt o prawach autorskich, był tam zawsze? czy go teraz dano?

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto kwi 27, 2010 18:05 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

izydorka pisze:na stronie KM jest włożony punkt o prawach autorskich, był tam zawsze? czy go teraz dano?

siem pojawił 8)

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Wto kwi 27, 2010 18:10 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Do Izy Milińskiej

Sądząc z Pani postów czyta Pani wątek poświęcony własnej działalności, pozwalam więc sobie napisać do Pani właśnie tu. Innej możliwości nie mam. Pisanie na adres Pani e-mail'a odebrałoby możliwość zapoznania się z tym tekstem innym osobom z forum.

Z przyjemnym zaskoczeniem odnotowałem fakt umieszczenia na stronie Kociamama.pl linku do baneru, który przygotowałem na okoliczność dyskusji o działalności fundacji prowadzonej przez wymienioną wyżej osobę. Nie mniej jednak uważam to za niesprawiedliwe wyróżnienie, gdyż pozostałe banery są według mnie równie ciekawe i na pewno internauci odwiedzający witrynę fundacji chętnie by je obejrzeli. W ogóle uważam, że warto by je zaprezentować nie tylko w formie linku, ale w pełnej okazałości. Ma Pani na to moje pozwolenie. Prosiłbym jednak o umieszczenie informacji o moim autorstwie tegoż banera (wystarczy mój nick z forum, jest to mój pseudonim artystyczny), co jest moim niezbywalnym prawem w myśl obecnie obowiązującej ustawy o prawie autorskim, którą tak chętnie się Pani podpiera, a o której chyba nie ma Pani wielkiego pojęcia.

Liczę również, że wystarczy Pani cywilnej odwagi, by umieścić wraz z moim banerem link do dyskusji na forum miau.pl, tak by wszyscy zainteresowani mogli poznać wymienione przez forumowiczów fakty i wyrobić sobie własne zdanie na temat pani działalności. Wspominam o Pani odwadze cywilnej, choć wielkiej nadziei sobie nie robię. To, że umieściła Pani swoje zdanie na własnej stronie, na której my niestety nie możemy podjąć z Panią dyskusji, każe mi o Pani myśleć jak o osobie tchórzliwej i pozbawionej godności, a sądzę że też po prostu prymitywnie złośliwej. Świadczy o tym dobitnie to, że spośród wielu postów zawierających merytoryczne argumenty zacytowała Pani jedynie ten zawierający prymitywne przemyślenia przygłupa o nicku Tal-Rash. (BTW: poprosiłem już admina o zablokowanie lub usunięcie tej osoby z forum). Swoim aroganckim zachowaniem utwierdza mnie Pani w tym przekonaniu. Niezwykle trudno jest dyskutować z kimś, kto boi się zabrać głos i wyjaśnić motywy swojego postępowania. Trudno jest dyskutować z kimś wysyłającym komunikaty w stylu "[bla, bal, bla] na podstawie artykułu [bla, bal, bla] złożony zostanie pozew [bla, bal, bla] danych osobowych".

Z poważaniem,
TWZ

PS. Gdyby potrzebowała Pani moich danych osobowych, aby mnie "podać na policję", "zaskarżyć do prokuratury" lub też po prostu zamienić w żabę, to proszę nie fatygować moderatora. I tak ich nie posiada. Proszę do mnie napisać.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Wto kwi 27, 2010 18:11 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Gdzie znajdę kod do żółtego banerka?

myszka007

Od: Sob maja 09, 2009 18:21

Post » Wto kwi 27, 2010 18:12 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Dulencja pisze:
izydorka pisze:na stronie KM jest włożony punkt o prawach autorskich, był tam zawsze? czy go teraz dano?

siem pojawił 8)

Może i był wcześniej, ale paradoksalnie potwierdza on, że logo fundacji ma, jak to się mówi, wadę prawną 8)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Wto kwi 27, 2010 18:13 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Aż się wierzyć nie chce. :(
A na filmikach tak to wszystko pięknie wygląda. :? Widziałam taki jeden na YouTube, całkiem nowy, z końca 2009 roku...
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto kwi 27, 2010 18:14 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

myszka007 pisze:Gdzie znajdę kod do żółtego banerka?

Obrazek
This product/publication inclused images from CorelDRAW© which are protected by the copyright laws of the U.S.. Canada and elsewhere. Used under licence.

A tu:

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hgbls][img]http://img256.imageshack.us/img256/4852/28131289.gif[/img][/url]
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Wto kwi 27, 2010 18:16 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Tajemniczy Wujek Z. pisze:
Dulencja pisze:

siem pojawił 8)

Może i był wcześniej, ale paradoksalnie potwierdza on, że logo fundacji ma, jak to się mówi, wadę prawną 8)

Nie było, jak byłam wczoraj z wizytą 8)

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Wto kwi 27, 2010 18:17 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

myszka007 pisze:Gdzie znajdę kod do żółtego banerka?

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/tikaw][img]http://tnij.org/tikab[/img][/url][url=http://tiny.pl/hgbls][img]http://img256.imageshack.us/img256/4852/28131289.gif[/img][/url]

edit za późno :oops:
Ostatnio edytowano Wto kwi 27, 2010 18:17 przez Angel_, łącznie edytowano 1 raz

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Wto kwi 27, 2010 18:17 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

ślicznie dziękuje.
Już na właściwym miejscu.. 8)

myszka007

Od: Sob maja 09, 2009 18:21

[poprzednia][następna]