Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie kwi 25, 2010 21:52 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Agn pisze:Odwiedziłam stronę wspomnianą przez Dulencję.
:
"My bronimy swoich racji i potrafimy postawić na swoim. Z kotem się nie wygra i z nami też. :) Mamy swoje cele i realizujemy je konsekwentnie od lat. Te moje dziewczyny to są takie dobre koty, bo nigdy nie powodują awantur pod trzepakiem… (śmiech). Nawet jeżeli są burze, to oczyszczają atmosferę i tylko nas wzbogacają. Nie ma u nas czegoś takiego, jak zawiść i wzajemna rywalizacja."
Nawet jeśli wypowiedź dotyczyła kwestii wewnętrznych fundacji, to teraz warto by było te założenia zastosować w praktyce forumowej.

[BTW - 'moja' pani prezes chyba nigdy nie wyrażała się o nas - wolontariuszach fundacji - per 'moje dziewczyny'. Ale to taki szczegół. :mrgreen: ]

niektóre fragmenty wypowiedzi brzmią jak groźba...
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Nie kwi 25, 2010 21:59 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Sprawa jest tak kuriozalna, że aż trudno w to uwierzyć. Ale powiem jedno: Pani Iza Milińska ma pecha, strasznego pecha. Nie mogła trafić gorzej, niż na Magdę :twisted:

Kciuki za odzyskanie koteczki.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Nie kwi 25, 2010 22:04 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

i ja zajrzałam na tę stronę.
napisałam kilka słów
i dałam linki.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie kwi 25, 2010 22:09 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Też napisałam krótki komentarz...Bardzo fajnie to wygląda w jej opowiadaniach :twisted: Szkoda tylko, ze prawda jest zupełnie inna :roll:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie kwi 25, 2010 23:59 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Mam fajnego pomysła :wink:

Zrobię w pracy taki plakat opisujący historię Tiki - mogę druknąć duże na ploterze i już chyba nawet wiem, gdzie je umieścić :wink: Ale to dziś się dowiem, ile by trwało 8)
Ulotki w formacie A4 i mniejszym, mogę też pociąć.

Gdyby tak rozreklamować sprawę, nie tylko w mediach, ale dotrzeć do zwykłych ludzi.... I darczyńców :roll:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Pon kwi 26, 2010 6:19 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Dulencja pisze:Mam fajnego pomysła :wink:

Zrobię w pracy taki plakat opisujący historię Tiki - mogę druknąć duże na ploterze i już chyba nawet wiem, gdzie je umieścić :wink: Ale to dziś się dowiem, ile by trwało 8)
Ulotki w formacie A4 i mniejszym, mogę też pociąć.

Gdyby tak rozreklamować sprawę, nie tylko w mediach, ale dotrzeć do zwykłych ludzi.... I darczyńców :roll:

to jest szczególnie wazne, no bo jeśli "fundacja" istnieje tylko dla kasy, to brak darczyńców najbardziej ją zaboli
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon kwi 26, 2010 7:40 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Trzymam mocno kciuki, żeby cała sprawa zakończyła się pozytywnie dla kotów, w szczególności Tiki, ale skoro tam jest taka sytuacja jak opisuje Dulencja, to nie jedna Tika czeka na pomoc :?

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pon kwi 26, 2010 7:47 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

panikota pisze:Trzymam mocno kciuki, żeby cała sprawa zakończyła się pozytywnie dla kotów, w szczególności Tiki, ale skoro tam jest taka sytuacja jak opisuje Dulencja, to nie jedna Tika czeka na pomoc :?

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

tylko, czy dziewczyny będą mogły wszystkim pomóc, obawiam się, że to przekracza ich możliwości :crying: :crying: :crying:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon kwi 26, 2010 7:49 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

na pewno trzeba to stado posterylizować, choćby te kotki w ciąży przecież!!
Dulencjo odezwij się, chcemy pomóc w łapankach!! Dziewczyny piszą PW ale może masz przepełnioną skrzynkę.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon kwi 26, 2010 7:50 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

mar9 pisze:
panikota pisze:Trzymam mocno kciuki, żeby cała sprawa zakończyła się pozytywnie dla kotów, w szczególności Tiki, ale skoro tam jest taka sytuacja jak opisuje Dulencja, to nie jedna Tika czeka na pomoc :?

tylko, czy dziewczyny będą mogły wszystkim pomóc, obawiam się, że to przekracza ich możliwości :crying: :crying: :crying:

No ja się w sumie też obawiam :( :( :(
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pon kwi 26, 2010 7:56 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

magdaradek pisze:na pewno trzeba to stado posterylizować, choćby te kotki w ciąży przecież!!
Dulencjo odezwij się, chcemy pomóc w łapankach!! Dziewczyny piszą PW ale może masz przepełnioną skrzynkę.

Nie mam przepełnionej skrzynki, na PW, które dostałam odpisałam :roll:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Pon kwi 26, 2010 7:58 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

a to ok :) :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon kwi 26, 2010 8:07 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

panikota pisze:
cynamon i wanilia pisze:
tillibulek pisze:czy my mozemy poprosic o banerek informujacy w paru slowach o tym co robi ta pozal-sie-boze-fundacja??? w ten sposob wiecej osob by sie dowiedzialo, o tym, zeby im nie ufac, nie wysylac pieniedzy, przeciez jesli te pieniadze nie trafiaja do zwierzat, to po co w ogole licytowac... sa inni potrzebujacy, ktorym sie te pieniadze przydadza i rzeczywiscie do nich trafia...

ja sama juz nie wiem co mozna, a co nie.... :(

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=105924

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/tikaw][img]http://tnij.org/tikab[/img][/url]

dziekuje, juz wkleilam - doczytuje watek

hop :!:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon kwi 26, 2010 8:08 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Sprawa jest tak kuriozalna, że aż trudno w to uwierzyć. Ale powiem jedno: Pani Iza Milińska ma pecha, strasznego pecha. Nie mogła trafić gorzej, niż na Magdę :twisted:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon kwi 26, 2010 8:08 Re: Miała mieć dom-dostała podwórko! Kocia Mamo oddaj nam Tikę!!

Dulencja pisze:Dobrych wieści nie będzie :cry: :cry: :cry:

Są za to złe i to bardzo :cry: :cry:
Tikusi nie udało się złapać :cry: Przedwczoraj, tam jeszcze była, wczoraj w nocy nie przyszła. Tam sa przynajmniej trzy miejsca w których trzeba się "zasadzić" a cały czas dowiadujemy się o kolejnych :cry: :cry:

Kocia Mama nie odda Tiki :cry: Podejrzewam, że nawet nie wiedzą, czy ona tam jeszcze jest :cry: Dlatego nie ma zdjęć, nie ma rzetelnych informacji, nie ma nic...

Jednak mimo wszystko nie to jest najgorsze. Najgorsze jest to, że tam jest wiele kotów, bardzo głodnych kotów :cry: :cry:
Wczoraj złapał się nam dzieciak, taki 3-4 miesięczny... Podrostek jest dzikawy, ale w samochodzie jest bardzo spokojny... Kocię jak poczuło jedzenie oszalało :cry: :cry: Dodatkowo taki fajny biało-bury buras, który sam by się zapakował i to wiele razy, byle tylko zjeść cos... Ogólnie dramat :cry: :cry:
Koty są karmione raz dziennie - wg. informacji mieszkańców, nie ma miseczek z suchą karmą, nie ma miseczek z mokrym... nie ma nic :cry:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

[poprzednia][następna]