Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie...(')

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 08, 2010 19:23 Re: Ludwik Pierwszy Płochliwy - oswajamy. Nocny marek...

magdaradek pisze:nie, nie było tak źle ;)
właściwie to nic nowego u nas raczej. Ludwiczek jak zwiewał tak zwiewa. Na pewno czuje się dużo pewniej w naszym domu. Chodzi blisko nas, wskakuje już na różne mebelki, nawet na stół w kuchni, czego nauczył go oczywiście wujo Cypisek :twisted:
ale wyciągniętej ręki nie akceptuje i zwiewa.
chyba, że wyciągnięta ręka trzyma jakiś smakołyk, to wtedy jest do zaakceptowania ;)
i kto tu kogo oswaja :mrgreen: ? Ja myślę, że to Ludwiś uczy Was pożądanych zachowań! Z Kotami i Dużymi tak jest często, tylko nie zawsze Duzi o tym wiedzą ;)
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Czw kwi 08, 2010 22:02 Re: Ludwik Pierwszy Płochliwy - oswajamy. Nocny marek...

Bo Ludwisiu wziął się za oddziczanie Dużych, kto to widział, żeby z pustą ręką do kota, wstyd i hańba :mrgreen:
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Czw kwi 08, 2010 22:28 Re: Ludwik Pierwszy Płochliwy - oswajamy. Nocny marek...

Satyr77 pisze:Bo Ludwisiu wziął się za oddziczanie Dużych, kto to widział, żeby z pustą ręką do kota, wstyd i hańba :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw kwi 08, 2010 22:32 Re: Ludwik Pierwszy Płochliwy - oswajamy. Nocny marek...

Ech... też właśnie przerabiamy nocne hasanki :twisted: teraz to już właściwie ranne, bo się Mietek zaczyna przestawiać. Ale gonitwy tabunu bizonów od 5 nad ranem nadal są i gryzienie po stopach i... tyłku :roll: No i to zakopywanie - mam już drugiego kota-górnika i tez zakopuje nie tylko żwirkiem ale "kuwetką, podłogą, ścianą" itp. :lol: chyba właśnie się pierą wieczorową porą, lecę sprawdzić :twisted:

Kciuki za odjajczanie :ok: (też nas to czeka, pewnie za tydzień już).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw kwi 08, 2010 23:45 Re: Ludwik Pierwszy Płochliwy - oswajamy. Nocny marek...

Jak Ludi pozbędzie się jajek, to napewno zamiast seksem, zainteresuje się ludźmi :mrgreen:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt kwi 09, 2010 7:58 Re: Ludwik Pierwszy Płochliwy - oswajamy. Nocny marek...

Cameo pisze:Jak Ludi pozbędzie się jajek, to napewno zamiast seksem, zainteresuje się ludźmi :mrgreen:

:lol:

mam wielką nadzieję ;)
kurcze, szkoda, że nie nakręciłam dziś filmiku jak "mały kotek" się bawi.
Mam taki sprzęcior, o tu widać, jak bawi się moja mała tymczasia Astercia:
http://www.youtube.com/watch?v=zKllVokQL18

i dziś odkrył tę zabawkę Ludi..... 8O
w pierwsze 5 minut złamał sztycę z myszką, która jest teraz krótsza, a jak włożył łapska w te otworki , to nie mógł ich wyjąć :roll: trzeba było koteczka uwolnić :twisted:
a później cały talerz za tę ułamaną myszę nosił w pysku :roll: :?

terminator a nie półroczny kociak :evil:

:mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt kwi 09, 2010 8:05 Re: Ludwik Pierwszy Płochliwy - oswajamy. Nocny marek...

magdaradek pisze:i dziś odkrył tę zabawkę Ludi..... 8O
w pierwsze 5 minut złamał sztycę z myszką, która jest teraz krótsza, a jak włożył łapska w te otworki , to nie mógł ich wyjąć :roll: trzeba było koteczka uwolnić :twisted:

daj mu metalową kulkę. Może nie zepsuje :roll: :ryk:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt kwi 09, 2010 8:12 Re: Ludwik Pierwszy Płochliwy - oswajamy. Nocny marek...

magdaradek pisze:w pierwsze 5 minut złamał sztycę z myszką, która jest teraz krótsza, a jak włożył łapska w te otworki , to nie mógł ich wyjąć :roll: trzeba było koteczka uwolnić :twisted:
:

Biedny Ludwiś, w okowy go zakuli :mrgreen: to musiał być fajny widok :ryk:
Ja dzis rano wstaje a tu przez stroiki świąteczne przeszło tornado :evil: w wykonaniu Kiki mojego tymczasa więc nie masz na co narzekać :wink:
Buziaczki dla Ludwisia :1luvu: cuuuudny jest, szkoda że mam tyle kotów :crying: bo już by miał domek 8)
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Pt kwi 09, 2010 8:15 Re: Ludwik Pierwszy Płochliwy - oswajamy. Nocny marek...

Co wy chcecie od chłopaka, jak Magda ma takie niewytrzymałe zabawki to co się dziwi, Ludzwisiu przecież kawał kocurka jest to i siłę ma, więc nie ma sensu porównywać go do takiej kruszynki Asterci.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Pt kwi 09, 2010 8:58 Re: Ludwik Pierwszy Płochliwy - oswajamy. Nocny marek...

:ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pt kwi 09, 2010 14:33 Re: Ludwik Pierwszy Płochliwy - oswajamy. Nocny marek...

magdaradek pisze:
Cameo pisze:Jak Ludi pozbędzie się jajek, to napewno zamiast seksem, zainteresuje się ludźmi :mrgreen:

:lol:

mam wielką nadzieję ;)
kurcze, szkoda, że nie nakręciłam dziś filmiku jak "mały kotek" się bawi.
Mam taki sprzęcior, o tu widać, jak bawi się moja mała tymczasia Astercia:
http://www.youtube.com/watch?v=zKllVokQL18

i dziś odkrył tę zabawkę Ludi..... 8O

:mrgreen:

Sobie Ludi zrobił siłownie :ryk: i pakuje - zamiast sztangą to rollerem z myszką :ryk: ...Oj widzę, że chowasz kolejnego pakera :twisted:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Nie kwi 11, 2010 22:43 Re: Ludwik Pierwszy Płochliwy - oswajamy. Nocny marek...

Ludwisiu, a co tu u Ciebie tak cicho, gdzie ty się ukrywasz?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon kwi 12, 2010 9:11 Re: Ludwik Pierwszy Płochliwy - oswajamy. Nocny marek...

Ludwiczek ma się bardzo dobrze :)
jest coraz odważniejszy.
Tzn. nie stresuje się obecnością człowieka, choć dotykać za bardzo się nie daje.
Ale wchodzi już wszędzie, leży bardzo blisko człowieka, lub siedzi blisko.
Tylko na wyciągniętą rękę reaguje ucieczką.

ale bawić się piłeczką siedząc bardzo blisko, wręcz dotykając kolanem jego łapek - można śmiało.
Gdy w tej zabawie uda się go dotknąć a on nie ucieknie, to można już głaskać bez przeszkód :)

Mam nadzieję, że z czasem on jednak przekona się, że ta ręka nic złego nie zrobi.

Gdy szykuję jedzenie, Ludwiczek siedzi razem z moimi kotami w kuchni przy moich nogach, a jak do niego mówię, to próbuje neiśmiało ogonek w antenkę postawić, ale rezygnuje - to jeszcze nie ten etap zaufania ;)

jest kochanym puchatkiem :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon kwi 12, 2010 9:31 Re: Ludwik Pierwszy Płochliwy - oswajamy. Nocny marek...

Uściski dla kochanego puchatka - gagatka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon kwi 12, 2010 21:25 Re: Ludwik Pierwszy Płochliwy - oswajamy. Nocny marek...

Ludwiczek pozdrawia Ciocie i Wujków :D

Obrazek
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]