GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw kwi 08, 2010 20:42 Re: ADOPCJE- STR. 1 kOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

kotika pisze:Przyszły oba włóczykije :D Żadnego nie brakuje :D Ale mi ulżyło!

Chwała Bogu :D :D Najgorszą rzeczą jest to, kiedy sie nie wie co się dzieje z kotami i czy nie stała im sie gdzes krzywda i nie można im pomóc.

kotika pisze:Myślę, że inka-Kiara ma tam naprawdę super domek. :D

:ryk: :ryk: :ok:

Mam pytanie (sorki, że tutaj), powiedzcie mi ile macie kotów w domu? Jeśli są więcej niż dwa jest dużo roboty, dużo więcej jest haosu? Bo koszty wyżywienia to wiadomo, że wzrosną.
Dwa KOTY i PIES :-)

MIGOTYNKA

Od: Pon mar 01, 2010 0:09

Post » Czw kwi 08, 2010 21:01 Re: ADOPCJE- STR. 1 kOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

MIGOTYNKA pisze:Mam pytanie (sorki, że tutaj), powiedzcie mi ile macie kotów w domu? Jeśli są więcej niż dwa jest dużo roboty, dużo więcej jest haosu? Bo koszty wyżywienia to wiadomo, że wzrosną.

Mam trzy koty, pojawiały sie stopniowo, ten trzeci jest od pół roku.
Rano nie mogę za nimi nadążyć, bo każdy coś chce: jeść, głaskać, jeść, bo za mało dostałem, pić, ale nie z miseczki, kran mi odkręć, pogłaskaj teraz mnie, ja chcę na ręce, a ja muszę kanapę podrapać!
No i rano wszystkie muszą zaliczyć kuwetę, a że mam jednego dokładnie zakopującego (połowa żwirku na podłodze a przy okazji jakiś wcześniejszy nie sprzątnięty urobek też), staram się na bieżąco wszystko z kuwety usuwać. No i przez pół godziny czyszczą kuwetę nawet z pięć razy.
potem towarzystwo się uspokaja.
dzienna aktywność jest raczej kolejna, nie wspólna.

Mam problem z karmieniem, bo jednego muszę odchudzać, a wyżera pozostałym z misek, druga marudzi i muszę pilnować, żeby coś jej zostawiły, trzeci jest chudy więc powinien sporo jeść i je chętnie. Nie potrafię dobrze karmienia zorganizować - ale dojdę do tego.

Przy dwóch nie miałam problemu z niczym. Ale myślę, że to zależy od charakteru kotów.

No ale ja jestem skromnym posiadaczem tylko trójki :D ciekawsza byłaby wypowiedź kogoś, kto ma więcej.
Osobiście uważam, że dla mnie trzy to maksimum, więcej chyba nie potrafiłabym ogarnąć.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt kwi 09, 2010 23:37 Re: ADOPCJE- STR. 1 kOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

O tym jak w domu są tylko TRZY koty w domu, to ja już słabo pamiętam. :wink:
Myślę jednak, że wcale chaosu nie ma, a koszty wyżywienia nie wzrastają tak bardzo.
Bardziej trzeba się tylko liczyć z wydatkami na weta, w razie jak zachorują. Odpukać.

Jaaano, pytałaś co u Milusia-strachajły, Milusia-bojaka... :roll:
Jestem w stałym kontakcie z jego domkiem. Wczoraj też spotkałam się z jego pańcią.
Spotykamy się oczywiście na neutralnym gruncie, aby nie podsycać w kocie tęsknoty.
Staram się im doradzać, poddawać różne pomysły i tak dalej.
W święta kotek zachował się niegrzecznie, bo podarł piękny obrus i zbił wazon. :twisted:

A dziś telefon od opiekunki Niuniusia, bo Miluś robi teraz za Niuniusia:
Nasz kot przyszedł do nas aby go pogłaskać. Dał się głaskać mnie i mojemu mężowi. :lol:

Tak to milowy krok na drodze Milusia-Niuniusia. Tak się cieszę. :ryk:
Pewnie, że jeszcze nie będzie od razu wszystko idealnie, ale myślę, że teraz będzie zmierzać ku dobremu. :piwa:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob kwi 10, 2010 12:19 Re: ADOPCJE- STR. 1 kOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

jaaana pisze:
kotika pisze:I lepiej sie pospiesz, bo kiedyś po prostu może jej nie być.

Mało brakowało, a zeszłabym na zawał.
Czarnulka nie przybiegła dziś mnie witać, a zwykle leciała pierwsza z ogonem do góry.
Dałam kotom jeść, chodzę, ciciam i nic. Nie ma też buraska, z którym gdy były młodsze, trzymały się zawsze razem. Teraz burasek lubi sobie powędrować, nie każdego dnia go widzę. ale gdzie czarnulek?
Patrzę - wymienione okienko do piwnicy, gdzie właśnie te mieszkały, wymienione, zamknięte.
Nic, tylko koty mi zamknęli.
Układam już w myślach plan dostania się do środka, bo to piwnica kotłowni, na terenie zamkniętym, tylko do tych okienek piwnicznych jest dostęp z podwórka. Złorzeczę, że Kotika w złą godzinę powiedziała, że może zginąć, ale chodzę, wołam, ciemno się zrobiło...

Przyszły oba włóczykije :D Żadnego nie brakuje :D Ale mi ulżyło!

Czy coś wiadomo o Milusiu?

O, dziś doczytałam. Niestety z bezdomnymi tak jest, że czasem znikają,
a wtedy wyrzucamy sobie, że nie zrobiliśmy tego, czy tamtego.
No i najgorsza ta nieświadomość, co się stało...

Nie radzę ci jednak brać kociaka do domu, skoro Dosieńka tak reaguje na Łaciatego.
Następny kot w domu i koteczka mogłaby zacząć chorować niestety.
Wystarczy, że ją odrobaczysz, zaszczepisz i wysterylizujesz, a w trakcie dawaj ogłoszenia.
Nawet jeśli koteczka domu nie znajdzie, to i tak będzie miała łatwiej w życiu.
Obrazek

kotika

Post » Sob kwi 10, 2010 23:05 Re: ADOPCJE- STR. 1 KOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

Z kawalerów zostało dwóch. Strasznie miziasty Majk i Bączek.
Na pierwszej fotce jest Majk, na drugiej śpiący Bączek.

Obrazek Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Nie kwi 11, 2010 2:37 Re: ADOPCJE- STR. 1 KOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

Burasy zostały.

jaaana

Post » Nie kwi 11, 2010 10:56 Re: ADOPCJE- STR. 1 KOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

jaaana pisze:Burasy zostały.

Tak to już jest w życiu...
Obrazek

kotika

Post » Pon kwi 12, 2010 20:42 Re: ADOPCJE- STR. 1 KOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

kotika pisze:Z kawalerów zostało dwóch. Strasznie miziasty Majk i Bączek.
Na pierwszej fotce jest Majk, na drugiej śpiący Bączek.

Obrazek Obrazek

To naprawdę młode, piękne koty i bardzo potrzebują domu.
Obrazek

kotika

Post » Śro kwi 14, 2010 23:08 Re: ADOPCJE- STR. 1 KOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

Jeśli się uda, to jutro odwiedzę Mikusia. :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Czw kwi 15, 2010 23:52 Re: ADOPCJE- STR. 1 KOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

To dawna Etienne, teraz Bisia. :D
Ukradłam fotkę Rudej. :wink:

Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Nie kwi 18, 2010 10:36 Re: ADOPCJE- STR. 1 KOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

Cieszy mnie, że Ineczka po tak długim oczekiwaniu trafiła do tak dobrego domu. :)

Obrazek Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Nie kwi 18, 2010 20:47 Re: ADOPCJE- STR. 1 KOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

I jeszcze trochę Inki. :D

Obrazek Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Pon kwi 19, 2010 6:51 Re: ADOPCJE- STR. 1 KOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

Pięknie :1luvu:

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Wto kwi 20, 2010 0:22 Re: ADOPCJE- STR. 1 KOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

iza5 pisze:Pięknie :1luvu:

Mam jeszcze sporo fotek, ale brakuje czasu aby wstawić.
Ale się postaram. Strasznie byłam zajęta sterylkami, ale już sie kończą niestety. :(
Obrazek

kotika

Post » Wto kwi 20, 2010 20:51 Re: ADOPCJE- STR. 1 KOTY DUŻE I MAŁE KOCIETA. ZAPRASZAM.

A czy coś o Milusiu wiadomo?

jaaana

[poprzednia][następna]