Doberek
Jakoś mi tak nie po drodze było
Mała Dzikuska pisze:OKI pisze: Wiek Adelki został oceniony na jakieś 4-5 miesięcy

W związku z tym sterylka musi poczekać, mam podawać proverę
I tuczyć
kalair pisze: I bardzo młodziutka!

Myślalam, że ma troszkę więcej.
Ja też... Coś z tym wiekiem chyba wet przekombinował. Adelka chyba nie jest mniejsza od naszej Coco jak ją braliśmy z Koterii, a miała wtedy prawie 8 miesięcy.

Nie wiem, jak pisałam, ja się kompletnie na tym nie znam, szczerze mówiąc nawet nie wiem, kiedy koty zęby wymieniają na stałe

. Pierwotna wersja (pani D.) brzmiała pierwotnie "6 m-cy", a dla mnie "znalazłam kociaki zimą" (czyli nie wiadomo

). Marzenia mnie popraw, jeśli znów coś poknociłam
Wet zajrzał m.in. w zęby, a w tym wieku chyba po zębach poznać można wiek kota?
Ja mogę tylko porównywać z Myszą, która trafiła do mnie w wieku 9-10 miesięcy (muszę wreszcie zadzwonić i się dowiedzieć konkretnie). Mysz mimo że z natury mała i trafiła też dość chuda, była jednak wyraźnie większa od Adelki i o wiele dojrzalsza.
Jedyne rozsądne porównanie, jakie znalazłam, to takie fotki:

Fotka Myszy jest z 23 stycznia (tuż po powrocie z Koterii - ja ją zgarnęłam 13.01), fotka Adelki jest z 19.03, drugi dzień u mnie.
Obie na fotkach na maksa wciśnięte w ten sam kąt

Przypuszczam, że obie mają podobnie drobną budowę i docelowo będą zbliżonych rozmiarów - czyli raczej wielkie koty z nich nie wyrosną

Myślę, że 4 to może faktycznie nie, ale te 5 do 6 to może mieć
margaretka2002 pisze:Dzizas, czy ja kiedys nadrobie?
margaretka2002 pisze:I znowu...

Jak Ci daję szansę na nadrobienie, to o alkoholizm posądzasz
kocurzyca41 pisze:To druga Taciofanka też się melduje i cierpliwie czekają już dwie.

kalair pisze:A OKI fanki lekceważy!
Kocurzyco, zbieraj się i uciekaj stąd!

Nie lekceważy, tylko uczy cierpliwości
kocurzyca41 pisze:Cierpliwa jestem,poczekam.

I nawet ma efekty

Mała Dzikuska pisze:Wiem co OKI zwabi...

Ona lubi "śpiewające" koteczki

A chcesz proverę, czy ciachamy od razu?
kocurzyca41 pisze:Nawet śpiewające koteczki nie pomogły,Oki śpi.Przecież już po 20-tej.
Nie śpi, bezczelnie się leni
armabapa pisze:Hejo

Hejo

Co słychać?
Witanko Kociczko