Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Edzina pisze:Angel_ pisze:Tak zasugeruję..że,z tego co mi wiadomo to ograniczenie dojazdu do weta wynika z faktu, ze mamy ogólnopolskie Święto
Chodzilo mi o to, ze zdaje sie musi podrozowac komunikacja miejska, a nie autem, wiec sama pisala, ze nie da rady dojechac do jakiegos weta. Uwazasz, ze to nie jest problem przy takiej ilosci kotow?
mirka_t pisze: W dniu 5 kwietnia 2010r postanowiłam ignorować posty tych użytkowników forum: dalia, MariaD, anulka111, haniaszaraf, nezia, karolinah.
Powyższa lista zapewne z czasem się rozrośnie.
wwmonnie pisze: co do reszty- zgadzam sie, ze jeśli kot nie rokuje nadziei na wyleczenie trzeba go uśpić, po wykorzystaniu wszystkich opcji leczenia.
wwmonnie pisze:jak często zdarzają się Wam zwroty po kilku latach, z terminem już natychmiast?
i to pytanie nie jest jakieś podchwytliwe, czy napastliwe- pytam z ciekawości...
bo zawsze (no może prawie zawsze) jest czas na znalezienie domu bez oddawania do DT. Bo to troche jak uczenie ludzi odpowiedzialności, co, jak sie zmienią warunki, dzieci też oddadzą...?
Beliowen pisze:2 z moich kotów to koty oddane po długim czasie - jeden po 10, drugi po 12 latach
nie wyadoptowane przeze mnie, nieale po takim czasie może się okazać, że kot po prostu przeszkadza, bo tak.
To wyłącznie w odpowiedzi na Twoje pytanie piszę.
Zresztą, podobnych historii na forum jest mnóstwo, co i rusz pojawiają się wątki z poszukiwaniem DT/DS dla starszego kota, którego ktoś przyniósł do uśpienia, bo dziecko, bo stary, bo remont, bo przeprowadzka, bo coś tam.
Skąd wiesz, że za kilka lat ktoś nie założy wątku przyniesionemu do schroniska albo lecznicy kotu, w którym rozpoznasz wyadoptowanego przez Ciebie?
To może się zdarzyć zawsze.
egwusia pisze:a jakieś nowe fotki-
z wisennego balkona będą ???
alfabia pisze:Co do usypiania kotów - wniosek jest jeden:
Mirka - nie wolno ci usypiać chorych kotów! Czekaj aż same zdechną!
A najlepiej idź do pracy żeby nie widzieć jak zdychają.
dalia pisze:po drugie koty nie zdychają - umierają lub odcodzą
w sensie, że mirka_t zamierza zgarnąć całą populację bezdomnych, których nie wezmą inni?alfabia pisze:Kto by wziął koty które brała Mirka?
Użytkownicy przeglądający ten dział: elmas i 714 gości