K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 01, 2010 14:40 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Ja sobie wypraszam, Ostróda jest bardzo piękna! Rodzinę tam mam, nawet na samej ul. Jagiełły :) I bardzo mile wspominam wakacje spędzane w Ostródzie, chociaż to wieki temu było :)

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Czw kwi 01, 2010 15:09 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Leone pisze:Ja sobie wypraszam, Ostróda jest bardzo piękna! Rodzinę tam mam, nawet na samej ul. Jagiełły :) I bardzo mile wspominam wakacje spędzane w Ostródzie, chociaż to wieki temu było :)

to tymbardziej proszę zaangazować się w poszukiwanie ulotek :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw kwi 01, 2010 17:09 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Help poszukuje testu w kierunku giardia.
Święta się zbliżają więc trzeba narozrabiać i nastraszyć ...
Tym razem psicy się nudzi...
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw kwi 01, 2010 18:35 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Etiopia pisze:Help poszukuje testu w kierunku giardia.

na Brodowicza chyba robią.

Murka z Dusia już u mnie, przynajmniej w teorii, bo w praktyce to ich jeszcze nie widziałam :wink: dzwonił pan w sprawie Murki, przyjdzie jak się panna odobrazi

Tweety

Post » Czw kwi 01, 2010 19:36 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Dziewczyny wylazły z szafy i zza biurka. Duśka leży brzuchem do góry i każe się miziać. Murka jest mniej śmiała. Kolacją wzgardziły, RC calm bee, felix też niefajny :roll:

Tweety

Post » Czw kwi 01, 2010 20:58 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Tweety pisze:
Etiopia pisze:Help poszukuje testu w kierunku giardia.

na Brodowicza chyba robią.

Wiem że tam robią . Zadzwonię tam jutro i dopytam.
Ktoś ma ochotę na kleik ryżowy z marchewką ?? Właśnie gotuje.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pt kwi 02, 2010 7:48 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Wesołych Świąt! :)
Obrazek
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pt kwi 02, 2010 9:28 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Marina i Kora przeniesione do Cat-roomu, włożyłam nowy Feliway do kontaktu. Czarna Mamba użarła podczas sprzątania klatki mego TŻ-ta (znaczy zwiała mi z klatki, a on ją łapał) :evil: Musiałam jej posprzątać, po poza kuwetą była śmierdząca qu....a. Teraz siedzi w klatce w kontenerku, maupa jedna.

Przy okazji poszukiwania ulotek, które wreszcie namierzyłam (ale okazało się, że to jednak nie te, ale ostatecznie mogą być), znalazłam pod regałem z klatkami brudną kuwetę :twisted:

Dzisiaj po południu odkażę klatki i kuwety po dziewczynkach i tę brudną też umyję. Jak zdążę, to odkażę też klatkę dla Anny09.
Rano na Kocimskiej nie dało się wytrzymać, bo ścinali drzewa i huk był straszny.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt kwi 02, 2010 10:01 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

gaber na wątku viewtopic.php?f=13&t=109701 napisała:

Do piwnicy znajomej mojej siostry od dłuższego czasu przychodzą koty. Obecnie są to dwa samce i trzy samice. Są dzikie - jeden się łasi, reszta nie podchodzi. Ta dziewczyna je dokarmia w tej piwnicy. Nie są wykastrowane/wysterylizowane. Jednej samicy najprawdopodobniej zaczyna się rujka. Jedna właśnie odchowała młode którym udało się znaleźć nowe domy.
Ale to wszystko to jak wiecie błędne koło.
Nie znam się na kotach, nie wiem co społeczność miau robi w takich sytuacjach. Wiem, że trzeba je wysterylizować, chociaż samice. I wypuścić potem?????
Czy mogę liczyć na Waszą pomoc w tej kwestii?? Nie wiem gdzie są tani weci z których usług korzystacie w przypadku sterylki, nie wiem czy i jak złapać takie koty, na dobrą sprawę o kotach nie wiem nic.
Ta dziewczyna oczywiście pomoże w tym wszystkim logistycznie, ja też mogę, finansowo (po części) także.
Mieszka przy podchorążych.
Proszę Was o pomoc.
Gabrysia (na dogo zdwrdwd)

czy możemy pomóc? mamy jeszcze sterylki?
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pt kwi 02, 2010 11:11 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

miszelina pisze:
Tweety pisze:Miszelina, pewnie Milu nie zrozumiała

Przecież inteligentna dziewczyna jest. Wklejam cytat przedniego wątku:

miszelina pisze:
milu pisze:Proszę o zamiany za mnie 1 i 2 kwietnia rano - na Święta wyjeżdżam na Litwę do rodziny. W zamian moge wziąć jakieś poranne weekendowe dyżury, niestety popołudnia odpadają :/

Milu, wezmę za Ciebie 2 kwietnia (piątek) rano, we czwartek pracuję i nie dam rady.

Pewnie przeoczyła. Nic to, koty z głodu chyba nie padły. :wink:

Milu rzeczywicie przeoczyla :roll: Miszelina rzeczywiscie wziela piatek rano, ale na czwartek w takim razie nikt chyba sie nie zglosil na zamiane, mam nadzieje, ze koty niezbyt wyglodnialy :( W nastepnym tygodniu juz normalnie jestem na swoich dyzurach.

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Pt kwi 02, 2010 11:15 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Hej, z tego co rozumiem Miszelina chodzi teraz na dyżury 2 razy dziennie, ale ja nie mówiłam że mnie nie będzie i mogę dziś przyjść normalnie na swój dyżur.
Więc Miszelina może posiedzieć w domu, no chyba że bardzo chce, to będziemy we 2.
Jutro rano w sumie też mogę przyjść (ale bez gruntownego sprzątania, bo jadę zaraz potem do domu).

Sory za opóźnienie reakcji, ale mam chore oko i generalnie unikam komputera.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pt kwi 02, 2010 11:44 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

_namida_ pisze:Hej, z tego co rozumiem Miszelina chodzi teraz na dyżury 2 razy dziennie, ale ja nie mówiłam że mnie nie będzie i mogę dziś przyjść normalnie na swój dyżur.
Więc Miszelina może posiedzieć w domu, no chyba że bardzo chce, to będziemy we 2.
Jutro rano w sumie też mogę przyjść (ale bez gruntownego sprzątania, bo jadę zaraz potem do domu).

Sory za opóźnienie reakcji, ale mam chore oko i generalnie unikam komputera.

A o której będziesz? Bo jest faktycznie trochę sprzątania (klatki, kuwety) i można by dzisiaj umyć porządnie podłogę. We dwie osoby byłoby szybciej.

Jutro rano mogę być, nie ma problemu, i tak będę na targu.
Obrazek

miszelina

Post » Pt kwi 02, 2010 11:52 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

Jutro koło 10, dziś mi obojętne, powiedzmy że o 18?

_namida_

Post » Pt kwi 02, 2010 12:04 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

_namida_ pisze:Jutro koło 10, dziś mi obojętne, powiedzmy że o 18?

To dzisiaj o 18. Posprzątamy wszystko, na jutro zostanie tylko karmienie.
Obrazek

miszelina

Post » Pt kwi 02, 2010 12:09 Re: K-ów,Ruda już z Maciusiem['] czyli nie wolno porzucać kotów!

OK. Wezmę maskę przeciwpyłową, okulary ochronne i gumowe rękawice :wink:

_namida_

[poprzednia][następna]