Hospicjum 'J&j'[6]. <ZAMYKAMY>

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 24, 2010 19:21 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz, Tofu - to juz rok. :)

Agn pisze:
mmk pisze:
Mała1 pisze:Agn :|
a,propos regulaminu

kciuki za wyniki Rewo
Mała1 pisze:Agn :|
a,propos regulaminu

kciuki za wyniki Rewo
Jeden z zapisów, który mnie - fakt - rozweselił dotyczy trzymania zwierząt. Można mieć trzy sztuki. Dwa psy i kota lub dwa koty i psa. Tertium non datur. :mrgreen: Właściwie nie wiem, czy mam się śmiać, czy płakać...

No tak...prawo nie działa wstecz :!: wiec chyba się zabezpieczają "na przyszłość" jakby kogoś z sąsiadów też "naszło". Poza tym jak ktoś będzie chciał mieć 3 koty albo 3 psy? to już co? nie może?

Trzymam kciuki za wyniki Rewo...a Mbati - myślałam, ze to "on"...

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro mar 24, 2010 19:26 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz, Tofu - to juz rok. :)

Powiem więcej - w tym miejscu to żadne prawo nie działa, tzn - działa to ogólne ustalone przez prawodawcę, a nie przez wspólnotę.
Ale i tak mam stresa. Nigdy nie wiadomo do czego się posuną, gdy w końcu dotrze do nich, że zgodnie z prawem, to niewiele mogą zrobić.
Chyba znowu odwiedzę dzielnicowego...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro mar 24, 2010 19:28 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz, Tofu - to juz rok. :)

Asia_Siunia pisze:No tak...prawo nie działa wstecz :!: wiec chyba się zabezpieczają "na przyszłość" jakby kogoś z sąsiadów też "naszło". Poza tym jak ktoś będzie chciał mieć 3 koty albo 3 psy? to już co? nie może?

Nie może.
Nie ma opcji trzy psy lub trzy koty. Ale to pewnie efekt myślenia jednego `prawnika`, który ma psa i dwa koty - w jego umyśle możliwość zaistnienia trzech zwierząt jednego gatunku nie istnieje.

A Mbati to `on` - skąd przypuszczenie, że nie?

Agn

Post » Śro mar 24, 2010 19:29 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz, Tofu - to juz rok. :)

Nie dziwię się, że masz nerwa.

A dzielnicowy coś zaradzi?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro mar 24, 2010 19:32 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz, Tofu - to juz rok. :)

A dwa króliczki i fretkę można :?: :?: Czy tak na sztywno gatunkowo w regulaminie określono :?:

Theodora

Od: Pon kwi 30, 2007 10:49

Post » Śro mar 24, 2010 19:35 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz, Tofu - to juz rok. :)

villemo5 pisze:Nie dziwię się, że masz nerwa.

A dzielnicowy coś zaradzi?

Sporządzi notatkę służbową. :mrgreen:
[Jedną już sporządził. 8) ]

Theodora pisze:A dwa króliczki i fretkę można :?: :?: Czy tak na sztywno gatunkowo w regulaminie określono :?:

Z tego, co wiem regulamin określa `po gatunkach`. Ale to tylko dodatkowo podkreśla ograniczone horyzonty `prawnika`. [A nie ma to jak niewykastrowane fretki. :mrgreen: Nawet jedna. Jedna na cały lokal mieszkalny :spin2: ]

Agn

Post » Śro mar 24, 2010 19:40 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz, Tofu - to juz rok. :)

Agn pisze:
Asia_Siunia pisze:No tak...prawo nie działa wstecz :!: wiec chyba się zabezpieczają "na przyszłość" jakby kogoś z sąsiadów też "naszło". Poza tym jak ktoś będzie chciał mieć 3 koty albo 3 psy? to już co? nie może?

Nie może.
Nie ma opcji trzy psy lub trzy koty. Ale to pewnie efekt myślenia jednego 'prawnika', który ma psa i dwa koty - w jego umyśle możliwość zaistnienia trzech zwierząt jednego gatunku nie istnieje.

A Mbati to 'on' - skąd przypuszczenie, że nie?

A stąd :mrgreen: :mrgreen: i jakoś już czytałam ślepo dalej o Mbatki jako "o niej"...
jerzykowka pisze:Dołączam do rocznicowych życzeń dla Bogusza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To kot zjawiskowy, taki dobrykot :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Habibi to iskiereczka, która natychmiast kradnie serducho :1luvu: :1luvu: :1luvu: - siem zakochałam :oops:
Właściwie każdy kot, którego u Agn poznałam okazał się wspanialcem :D :D :D

Agn :1luvu: chciałabym Ci jeszcze raz podziękować za życie, które przywróciłaś Mbati :!: Nigdy nie zapomnę momentu kiedy zobaczyłam go po raz pierwszy - wciśniętą w kąt klatki kupkę kociego nieszczęścia, bez cienia nadziei... I nigdy nie zapomnę kiedy objawił mi się u Ciebie - wielki, szczęśliwy, rozmruczany i zdrowy kocurro :1luvu: Kot, który odzyskał świat - swój własny wspaniały świat...
:ryk:

Asia_Siunia

Post » Śro mar 24, 2010 19:42 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz, Tofu - to juz rok. :)

rybki tez tylko trzy wolno :twisted:
wspólnota równie dobrze moze sobie ustalic, ze lokatorzy mają nosić czerwone czapeczki z żółtym pomponem w każdą pierwszą sobotę miesiąca :wink:
Ja kupiłam swoje mieszkanie 5 lat temu i nadal nie jestem członkiem wspólnoty.
Dostałam kiedys pismo, ze mam sie zgłosić i zaczłonkować, ale jakos mi to wyszło z głowy :wink:
No chyba, ze mnie zaczłonkowali zaocznie :twisted: .

Kciuki za wyniki Ewo i Rewo :ok:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro mar 24, 2010 19:43 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz, Tofu - to juz rok. :)

sorry że zapytam, czy ów twórca przewidział ilość rybek w akwarium, żółwi tudzież innej gadziny? a jak ktoś chce mieć w domu papużkę to nie wolno? :wink: tylko kombinacje pies- kot? :roll:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Śro mar 24, 2010 19:47 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz, Tofu - to juz rok. :)

PearlRain pisze:sorry że zapytam, czy ów twórca przewidział ilość rybek w akwarium, żółwi tudzież innej gadziny? a jak ktoś chce mieć w domu papużkę to nie wolno? :wink: tylko kombinacje pies- kot? :roll:

a muchy ?czy limit much też określono?

Asia_Siunia

Post » Śro mar 24, 2010 19:48 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz, Tofu - to juz rok. :)

Agn... A masz te genialne pomysły na piśmie? Bo ja bym nominowała do Złotej Czcionki przyznawanej przez Teleexpres!!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro mar 24, 2010 19:50 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz, Tofu - to juz rok. :)

Oj, Asia... :roll:
:lol: Jeszcze jedno wieczorne piwko? :piwa:

Co do rybek...
Na jedynym spotkaniu z zarządem, w które dałam się z zaskoczenia wmanewrować, otrzymałam życzliwą propozycję, by "uśpić te wszystkie koty, skoro są takie stare i chore i nikt ich nie chce ode mnie wziąć" i również: "może bym tak rybki zaczęła hodować?"

Niestety - tu sąsiedzi się też nie popisali wyobraźnią, bo ja miałam wizję 250l na jednej ścianie i tyleż samo [przynajmniej] na drugiej. Tyle tylko, że jak by mi się te ok.500l rozpękło, to zaszkodziłabym chyba jedynym sąsiadom, którzy są w porządku - tym, co mieszkają bezpośrednio pode mną.
Zatem w trosce o tychże sąsiadów pozostałam przy kotach. :mrgreen:

Na piśmie nie mam - to tylko `przecieki` od ex-TZ-a. Ale tez miałam przez chwilę pomysł, by to gdzieś opublikować.

Agn

Post » Śro mar 24, 2010 19:54 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz, Tofu - to juz rok. :)

Asia_Siunia pisze:
PearlRain pisze:sorry że zapytam, czy ów twórca przewidział ilość rybek w akwarium, żółwi tudzież innej gadziny? a jak ktoś chce mieć w domu papużkę to nie wolno? :wink: tylko kombinacje pies- kot? :roll:

a muchy ?czy limit much też określono?

Kochana, to jest bardziej złożona kwestia.
Ponieważ na tymże historycznym spotkaniu z zarządem zostałam poinformowana, że przez moje koty współmieszkańcy zostali wbrew swej woli posiadaczami zwiększonej ilości much.
Najwyraźniej ilość much też jest jakoś przeliczona na głowę mieszkańca.

Boh, pomiłujsa - głupawka nadciąga... :strach:

Agn

Post » Śro mar 24, 2010 19:55 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz, Tofu - to juz rok. :)

Poczekamy... Może protokół ze spotkania wycieknie?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro mar 24, 2010 19:58 Re: Hospicjum 'J&j'[6]. * 1% * Bogusz, Tofu - to juz rok. :)

villemo5 pisze:Poczekamy... Może protokół ze spotkania wycieknie?

Relację mam raczej zapewnioną.
Biedny ex-TZ, będzie musiał twarzą w twarz z kretynami stanąć... :roll:
W dodatku agresywnymi kretynami... :?

Agn

[poprzednia][następna]