Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 16, 2009 0:09 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

:) skoro po drugiej stronie jest pies, to ta folia jest zbyteczna... :D koty to bystre bestyje i do psa na pewno nie udadzą się dobrowolnie. Swoją drogą bardzo ciekawy patent z tym, że przy większym wietrze zapewne pojawiają się problemy.

mario75

Od: Pt lip 24, 2009 10:48

Post » Śro gru 16, 2009 1:04 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

ależ zapewniam Cię mario75, że udadzą się jak najbardziej dobrowolnie, nawet na teren kilku bardzo złych psów. Zrobią to ukradkiem i w razie czego będą bardzo szybko uciekać :P
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Śro gru 16, 2009 9:05 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Pies się nudzi i kocha moje koty, bo nie wychodzą z tą śliczną suką opiekunowie nigdzie. Czeka z utęsknieniem, aż Dziewczynki wyjdą i merda ogonem. Ale nie o psa tu chodzi.
Z drugiej strony domu mam sąsiadkę, uprawia płody rolne i sobie nie życzy. Z trzeciej ulica, z czwartej inne posesje i gołębiarze.
Jeżeli chodzi o wiatr, a wieje u nas mocno, a u Fredzioliny jeszcze mocniej- przy właściwym umocowaniu folii nic się nie dzieje. Moja ma już dwa lata, oczywiście nie ta, która na filmie, to był prototyp :wink:
Na wiosnę i tak zmienię dookoła całego ogrodu, żeby było ładniej :P
Folię taką można kupić w sklepach-hurtowniach typu "materiały dla plastyków" itd. W rolach, ważą 50-100 kilo i nie są tanie niestety.
Jest to według mnie jedyny skuteczny sposób zabezpieczenia ogrodu przy kotach ciekawych świata mimo wszystko :wink:
Po wszystkich siatkach i zagięciach pod takim lub siakim kątem, wysokich, Cosia świetnie sobie dawała radę i bardzo się z tego cieszyła. To jest nieobliczalna cyrkówka. Po dwóch latach czasem niechcący zostawię otwartą furtkę i Futra nigdzie nie chcą wyjść 8O
Zrozumiały chyba, że tu mają swój bezpieczny teren.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro gru 16, 2009 15:33 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

:D skoro tak, to pozwolę sobie skorzystać z tego patentu w przyszłości, muszę tylko zorientować się jak najtaniej można by zakupić większą ilość takowych folii.
dzięki i pozdrawiam.

mario75

Post » Śro gru 16, 2009 18:43 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

mario75 pisze::) skoro po drugiej stronie jest pies, to ta folia jest zbyteczna... :D koty to bystre bestyje i do psa na pewno nie udadzą się dobrowolnie.

Ktos chyba charakteru kotow za bardzo nie zna :wink:
Wejda, jak najbardziej.
Czesto specjalnie, bo je teren zakazany bedzie pociagal i beda czaily moment zeby psa nie bylo widac.
W dodatku - zwykle kot tak naprawde nie wie jakim zagrozeniem jest pies - ot, troche halasuje i chce pogonic. Wiec mozna go potestowac - na ile szybko biega. Wiele kotow wrecz prowokuje psy.
Tyle ze niestety - niektore psy gonia zeby zabic i potrafia to zrobic.

Pies znajomej z pracy niemal wszystkie psy z ulicy pozagryzal (nie wychodzac ze swojego ogrodu), ona tylko co rano robila przeglad ogrodka i kolejne kocie cialka zakopywala zeby nikt sie nie zorientowal gdzie jego kot zakonczyl zywot.
Koty miala gdzies, bala sie gadania i pretensji.
Tak tez bywa :(.

Czitka - pomysl swietny :)
Widzialam podobne zabezpieczenie - tylko z blachy.
I tez bylo bardzo skuteczne.
No i przyznam ze Twoje wyglada lepiej :)

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Śro gru 16, 2009 20:10 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Dzięki za uznanie, pomysł nieustająco polecam. Ta folia na filmie jest koszmarna, podarta, brudna, źle przyczepiona, łatana fragmentami po wichurze byle jak. Jeżeli zrobi się to porządnie, prawie jej nie widać. Widać, gdy jest mgła na przykład. Wtedy mam na płocie białe prześcieradła :roll:
Ale gdy słońce przygrzeje, gdy się skropli- znowu jest dobrze :D
Trzeba poprosić Fredziolinę o fotki folii dobrze założonej i niewidocznej 8)
Obrazek

czitka

Post » Nie mar 21, 2010 18:52 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

No to mamy wiosnę :dance2:
A moje kociaste nadal nie mogą wychodzić na balkon :( (ja też :wink: )
Czy możecie polecić kogoś z Poznania, kto się tym zajmuje? No i nie drogo :oops:
Obrazek

Basiag

Od: Sob maja 27, 2006 19:57

Post » Nie mar 21, 2010 18:58 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

czitka pisze:
Moją metodą otoczyła się na włościach Fredziolina i ma spokój z kilkunastokocim stadem! Nie ma mocnych na folię!
Może wygląda trochę paskudnie, ale coś za coś. Ja mam od dwóch lat święty spokój!

Nie ma :)
Tak wygląda nasze ogrodzenie:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Nie mar 21, 2010 20:06 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Jakoś tak ładniej u Was ta folia położona :evil:
Obrazek

czitka

Post » Pon mar 22, 2010 15:12 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Tyle tematów i postów na temat zabezpieczania balkonów, że można się pogubić :roll:

A ja ponawiam pytanie - kto w Poznaniu osiatkuje mi balkon? :?:
Zaznaczam, że mieszkam na 14 piętrze :!:
Musi to być ktoś, kto nie boi się wysokości :idea:
Obrazek

Basiag

Post » Pon mar 22, 2010 15:19 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

a ja zaciekawiona zdjęciami sobie przycupnę :D Może jakiś domek tu wyślę jakby się planował dokocić doogrodowo i był otwarty na dokształcenie :D Fajne pomysły!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Śro mar 24, 2010 10:21 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

chcę wyszkolić człowieka z okolic Poznania w montowaniu siatek, być może już pod koniec kwietnia będzie działał w Poznaniu.

mario75

Post » Śro mar 24, 2010 10:30 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

a może ktoś w Bydgoszczy?
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Śro mar 24, 2010 11:56 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

mario75 pisze:chcę wyszkolić człowieka z okolic Poznania w montowaniu siatek, być może już pod koniec kwietnia będzie działał w Poznaniu.

To super! :D

To jak już będzie ktoś taki, będę wdzięczna za wiadomość.

Czekam z niecierpliwością!
Obrazek

Basiag

Post » Pt kwi 16, 2010 17:00 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Czy ktoś zabezpieczał może okno siatką Trixie, np. taką http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_s ... _kot/31941?
Jest napisane, że jest to siatka do zabezpieczania okien i balkonów, ale ja nie potrafię sobie wyobrazić montowania jej w oknie. A może się da :wink:
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

[poprzednia][następna]