"Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney już w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 15, 2010 7:43 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney już w DS

Trzymam się, trzymam, tylko się rozklejam jak Szaruś szuka Barneyka i myślę że Barney tęskni za Szarusiem.

Będę n nieobecna kilka dni, wracam 24-25 marca Obrazek
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pon mar 15, 2010 7:50 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney już w DS

Ja-Ba miłego wyjazdu. :ok:

Mam nadzieje, że jakies wieści o Barneyku będą od Weerrki. Na pewno dobrze będzie. :D
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon mar 15, 2010 14:29 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney już w DS

A ja w końcu mogłam na dłużej usiąść do kompa :)
Super, że Barneyek już w domku :1luvu: Mam nadzieje, że werka będzie pisać co u niego słychać i może jakieś fotki z nowego domku :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon mar 15, 2010 15:51 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney szuka DS

aga-zgaga pisze:no ja nie wiem. szkoda ich, ze musza glodowac, bo czlowiek to wie, ze trzeba, a kotu nie wytlumaczysz. ale jak wet mowi, to ja sie slucham, bo sie sama nie znam. na szczescie brutus juz sprawiony, bez jajek, w dobrym zdrowiu. :lol:
ale ale: jak tam wiesci z frontu?

Różnie bywa z tym głodzeniem.Po łapance wioze często od razu koty na sterylki i nikt nie sprawdza czy koty jadły.
Człowieka jak coś dopadnie losowo to nikt nie pyta czy gotowy do operacji.
Planowane zabiegi to rozumiem,ale tez bez przesady.Zawsze umawiam sie na rano.Przez noc łatwiej głodówkę uskutecznić i ciachnąć rankiem zanim towarzystwo sie rozkreci.Ostatni posiłek kuchnia wydaje o 10.

Chłopiec B musi już przywykł do nowego, swojego :ok: Chodź może mu ciężko, bo w grupie był.A on towarzyski skubaniec.Ale jeszcze chwilka i będzie koo ganiać :ryk:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon mar 15, 2010 20:16 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney już w DS

Barney'ek jest wspaniały! Trochę broi, ale za to cały czas się bawi i reaguje, gdy się go woła, a gdy pokazuje się mu ręce w geście pogłaskania przebiega całe mieszkanie, byle być jak najbliżej. Najbardziej zadomowił się chyba ze mną i nie odstępuje mi na krok. Jest bardzo mądrym kotem :kotek: i rozumie, gdy się do niego mówi, ba nawet słucha!
Na razie są dwa legowiska, z czego jedno puste, bo Lady dołączy za tydzień. Na jutro jest umówiona na sterylkę, boimy się jak to zniesie, mamy nadzieję, że nie będzie się męczyć. Kotki taki zabieg znoszą gorzej od kocurów i jeszcze to zdjęcie szwów... :cry:
Dobrze, że Barney'ek będzie miał towarzystwo, bo za nic nie może się przyzwyczaić do bycia jedynakiem. ;P
Potrafi wejść do pokoju obok, gdzie nikogo nie ma i zacząć miałczeć i szukać innych kotów.

Barney ma już swoje nowe ulubione myszki i pluszaki, ale klei się jeszcze do tych starych, gdy jest zmęczony uganianiem się za nowymi. :lol:

Myślę, że dość szybko się przyzwyczaił. Gdy państwo jeszcze byli go do nas odwieźć to już zwycieczkował cały dom, a potem zajął się nami. :wink:
Miałam wrażenie, że pierwszego dnia (w niedzielę) nie mógł zrobić kupki ze stresu i był wzdęty.
Bawił się cały czas myszkami, tulił, dawał głaskać, a potem się najadł i zrobił sisi.
Bardzo szybko zasnął, u mnie, obok opatulony w łóżeczku i tulił się do mnie jak dziecko. Przykryłam go kocykiem, bo strasznie psikał.
Dziś psika już o wiele mniej i ranem przed 5 zrobił pierwszą kupkę. Późnym popołudniem drugą.
Dałam mu jego stare jedzonko i whiskasem osobno i sobie powybierał, nawet raz wymieszał i zjadł. 8O
:) Jest naprawdę kochany, ale my się o niego cały czas boimy, by sobie czegoś nie zrobił.
Np. gdy się z nim bawię myszką, to tak się wygina, że powinien przewrócić się na plecy, ale zawsze na szczęście ląduje na czterech łapach. :ok:

Tylko zamiast drapaka używa naszych tapczanów, zwłaszcza mojego.
Bawiłam się z nim kwiatkiem przyczepionym do drapaka, ale drapać nie chce, chociaż według niego kwiatek pierwsza klasa.
Bawię się z nim również na około myszką, tak, że trochę drapie, ale i tak woli tapczany. No cóż, pomyślimy jeszcze jaki preparat kupić, który byłby przeciwieństwem do koci miętki i pryśniemy nim brzego tapczanów.

Zdjęć na razie nie możemy dać, bo wspaniałym nieszczęściem nam się cyfrówka zepsuła, bo wylały baterie.
Wkleimy ich setkę, gdy tylko da radę.

mimbla64- jeśli w tej wiad. było pyt. czy wszystko jest aktualne, to tak, nie miałam wyjścia, bo nie miałam jeszcze konta ;))
ale dziękuję za świetne nakierowanie :mrgreen:

weeerrka

Od: Sob mar 13, 2010 18:17

Post » Pon mar 15, 2010 20:36 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney już w DS

Weeerrka to wspaniale, że piszesz, bo mysmy sie tu z Barneykiem zżyli przez dłuższy czas mu towarzysząc. Znasz pewno jego historię, jaka była wzruszająca.
Tak myśle, że dobrze będzie. Barneyek to kotek miły i kochający.

A co do drapania tapicerki, to niech się inni wypowiedzą. Ja nie zdołałam zadnego mojego kotka tego oduczyć.
Na jeden bok kanapy mam po prostu założoną taką nakładkę ze sklejki. To ten bok jest w miarę dobry. Ale drugi już troszkę powyciągany :twisted:
Obrazek

mimbla64

Post » Pon mar 15, 2010 20:39 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney już w DS

może drapak walerianką trochę skropić?
Oj chłopak ma dobrze :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto mar 16, 2010 11:05 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney już w DS

Prosimy o pomoc dla nienarodzonych maluszków:
viewtopic.php?f=1&t=109032
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto mar 16, 2010 14:22 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney już w DS

Super że Barneyek znalazła domek i będzie mieć koleżankę :dance:
Kciuki za oboje :ok:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Wto mar 16, 2010 14:41 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney już w DS

No i czekamy na zdjątka :1luvu:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto mar 16, 2010 16:02 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney już w DS

Gibutkowa pisze:No i czekamy na zdjątka :1luvu:

O tak! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw mar 18, 2010 9:02 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney już w DS

I co tam nowego u Barneyka słychać, jak aklimatyzacja przebiega?
Obrazek

mimbla64

Post » Pt mar 19, 2010 7:09 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney już w DS

Bardzo się cieszę, że kocurek już we własnym domu :D
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie mar 21, 2010 7:49 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney już w DS

Barney jest już w pełni zadomowiony :D
Jest naprawdę przesłodkim kociaczkiem :1luvu: :1luvu:
Bardzo się cieszymy, że u nas jest, chociaż mógłby mniej zasłaniać monitor, gdy teraz to pisze, no, ale tym razem nie mam siły go zdjąć, bo się przytula :lol:
naprawdę super, że go znaleźliśmy :ryk:
gdy będę mogła to wrzucę od razu trochę fotek :mrgreen:

weeerrka

Od: Sob mar 13, 2010 18:17

Post » Nie mar 21, 2010 8:17 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney już w DS

fantastyczne wieści!! Warto było czekać na TAKI DOM!!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]