WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 11, 2010 22:51 Re: WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

Saskia, Kru, ludzie na was czekają!

canada53

Od: Śro wrz 02, 2009 12:52

Post » Czw mar 11, 2010 23:35 Re: WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

canada53 pisze:Saskia, Kru, ludzie na was czekają!

....i powoli wariują :roll: , WRACAJCIE :ok: :ok:
Jasmina

Post » Pt mar 12, 2010 0:10 Re: WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

Samira33 pisze:
justyna j-k pisze:Uzyskaliśmy trochę więcej szczegółów o ich domniemanych objawieniach. Pani Czesia widziała kota - na 99,9% Kru jak ostatnio wyjadał suchą karmę z miseczki na parapecie. Obłaskawia go mozolnie więc może wpadnie w zastawiony obok potrzask-zatrzask :mrgreen:

99,99? Czyżby to znaczyło, że ten kot ma na sobie czerwoną obróżkę? :D

Ile to wysiłku kosztuje odnalezienie zaginionego zwierzaka... I jak tak czytam na tym forum, jak łatwo niektórzy tzw. "miłośnicy zwierząt" wydają diagnozę znajdując kota na "ulicy", że na pewno to kot wyrzucony z domu, to mnie naprawdę złość bierze... nawet im się nie chce ogłoszeń zrobić, tylko od razu wiedzą, że kot wyrzucony... Zabierają łaskawcy zwierzaka, wysyłają do jakichś domów tymczasowych i szansa na odnalezienie go przez właściciela maleje do zera. Miejmy nadzieję, że tam gdzie zaginęły Saskia i Kru takich "miłośników" nie ma. :evil:

Oby Wasze koty się wreszcie odnalazły. :ok:

A zdajesz sobie sprawę z tego że w 99% gdyby nie takie właśnie domy tymczasowe to kotów właśnie domowych przy mrozie -20, nie nauczonych samodzielnego polowania nie byłoby na tym świecie w przeciągu kilku godzin? I czy łatwo czy trudno - to nie ma znaczenia, bo nie byłoby kogo szukać Piszę własne osobiste odczucia - kocham moje koty najbardziej na świecie i dałabym się za nie poszatkować tasakiem. I Bogu dziękuję ze takie domy tymczasowe są bo nawet gdybym trafiła na ten 1% który nie ogłasza domowych miziaków i choćbym ogromnie cierpiała, że nie ma tych kotów przy mnie i mam utrudnione poszukiwania to po stokroć wolę żeby były bezpieczne i najedzone, bo to o koty chodzi, a nie o mnie i moje skądinąd traumatyczne przeżycia - ale to jest tylko moje zdanie i moje odczucia. W takich ciężkich sytuacjach dla mnie osobiście liczą się podstawowe potrzeby kota - jedzenie, ciepło, bezpieczeństwo, a nie moje potrzeby emocjonalne (choć pewnie bym jakiegoś zawału dostała :roll: ). Poza tym domy tymczasowe znają się na tym co robią i przypadki kiedy DT nie daje ogłoszenia o znalezionym kocie miziaku domowym są na pewno nieliczne, niestety tak samo jak przypadki, że domowych miziaków szukają właściciele - Justyna i jej TŻ są niestety wyjątkiem :roll: Takie są realia. Bo 99% właścicieli nawet jeśli sami nie wywalili kota z domu to by go potem nie szukało. Tak samo jak jednostkowym (pozytywnym) przypadkiem są Duzi Kru i Saskii, tak samo pojedynczym (negatywnym) przypadkiem są DT, które nie ogłaszają znalezionych miziaków domowych. Piętnując ogólnie DT (które jednak są w mniejszości jeśli chodzi o nieogłaszanie kotów domowych), powinnaś tym bardziej piętnować ogólnie ludzi którym koty "zaginęły" (bo niestety większość to są "zaginięcia celowe"), a przecież tak nie można w przypadku tej sprawy, prawda? Z resztą wszelkie uogólnienia są krzywdzące, więc po co? A nuż trafisz i dotkniesz kogoś, kto zrobił wszystko właściwie i jak należy... :roll: Po co? Co to da? Ja nie wiem...

Kciuki za kociaste :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt mar 12, 2010 6:57 Re: WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

Bardzo proszę wszystkich uczestników wątku o powściągnięcie emocji .

Jeżeli ktoś ma wątpliwości odnośnie konkretnych działań innych uzytkownikow forum - najlepiej pytania zadawać na jego wątku, i nie szermować własną interpretacja zdarzeń, jeśli się nie ma co do niej pewności a jedynie domysły.
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Pt mar 12, 2010 7:24 Re: WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

to zaciskamy łapki z kciukami za podjadaczy chrupek :ok: :ok: :ok: :kotek: :kotek: :kotek:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt mar 12, 2010 8:09 Re: WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

felin pisze:
ASK@ pisze:
felin pisze:Gratulacje :!:

To takie typowe dla tego forum - temat nieważny, i tak kończy się na palowaniu i osobistych wycieczkach.

Zadałam sobie trud i przeczytałam przytoczony przez ciebie watek :wink: .Nie ma tam nic co by potwierdzało twoje insynuacje i przypuszczenia.Sama mam (niestety) znalezione koty i nie musze rozpisywac sie o poszukiwaniach i jakie kroki podjęłam by odnaleźć właściciela,który z reguły nie chce sie ujawnić.A zawsze takie kroki są czynione.
Prosze daj sobie spokój i jak chcesz snuć domysły to załóż swój osobny watek. Masz prawo wypowiadac sie na wszystkie tematy,to jest forum.Ale nie masz prawa oczerniac nikogo nie znając wszystkich faktów.A one nie musza byc ujawnione publicznie.
Propnuję skupić sie na TYCH zaginionych kotach bo siedzimy tutaj kibicując nieustannie ich odnalezieniu. To jest ich wątek i dla nich założony.
Mam tylko nadzieje,że kolejne znajdy będą tak poszukiwane jak te.Co niestety mam prawo wątpić na podstawie kolejnych swoich znalezisk.

Przepraszam, a o jaki przytoczony przeze mnie wątek chodzi? Bo chyba mi pamięć szwankuje :strach:

Masz rację szwankuje.A mnie koordynacja i czytanie ze zrozumieniem szwankuje :oops:
Nie twój/ten cytat mialam przytoczyć a słowa skierowane są do wichrzycielki,która poruszyła drazliwy temat wyrzutków.A że mam teraz takie na stanie,to sie nie lekko wkurzyłam.Akurat te koty ciężko dochodza po swoich przejściach :!:
Sorki najmocniejsze,ot blondyna jestem i gapa straszna.
Podczytuje cichcem w pracy i źle wybrałam. Słowa powyższe były nie do ciebie skierowane.
Przepraszam
obiecuję poprawę
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt mar 12, 2010 8:31 Re: WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

Do domu kociambry, ile można się włóczyć, hę? :ok:

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Pt mar 12, 2010 8:35 Re: WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt mar 12, 2010 15:41 Re: WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

felin pisze:Spotkajcie się na neutralnym gruncie - np. w polowie drogi między Gliwicami i Krakowem - i ustalcie prawdę przy pomocy jakichś niepodważalnych argumentów, choćby palek bejzbolowych!

Zaśmiecacie wątek i produkujecie negatywną energię :evil: :evil: :evil:

Felin dziękuję Ci - jako chyba jedynemu głosowi rozsądku na ostatnich kilku stronach :(

Samirze33, jhet i całej reszcie ich popleczników bardzo dziękuję za zarąbisty prezent urodzinowy jaki tu wczoraj zobaczyłam po zaledwie paru dniach nieobecności :evil:

Przypuszczam, że apel o usunięcie waszych (...) postów począwszy od tego z 09 Mar 2010, 21:16 będzie grochem o ścianę, ale jednak - usuńcie je, choćby ze względu na Justynę i Marka, których tu zaprosiłam, a teraz bardzo się tego wstydzę i żałuję. Niniejszych bardzo Ich za to przepraszam - przede wszystkim za swoją naiwność :oops:

Usunieto obrazliwe okreslenie. Kaska
Ostatnio edytowano Pt mar 12, 2010 17:23 przez Kinya, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pt mar 12, 2010 15:54 Re: WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

Kinya i JM nie mierzcie jedna miarą obecnych na forum ,
sadzę że Ci wciąż obecni są bardzo pozytywnie nastawieni
do Waszych poczynań i z utensknieniem czekają jak i ja
na powrót koteczków ,co by nie pisać to my dzielnie trzymamy
codziennie zaciśnięte łapki dla Waszych kotków :kotek: :kotek:
:ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt mar 12, 2010 15:59 Re: WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

:ryk: a teraz drogie dzieci zrobimy kułeczko i śpiewamy wszyscy "Stary niedźwiedź mooocnoooo śpiii..." :ryk: oj.. ktoś tu dzisiaj nie dostanie podwieczorku :mrgreen:

A wracając do tematu - jakieś wieści o kociakach? :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt mar 12, 2010 18:25 Re: WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

Gibutkowa pisze:oj.. ktoś tu dzisiaj nie dostanie podwieczorku :mrgreen:

Ale chyba nie ja, ja byłam grzecznaaaaaaaa :crying: :crying: :crying:

Dołączamy się do AKCJI "KCIUK" - :ok: :ok: :ok: , a dla wszystkich na wątku :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jasmina

Post » Pt mar 12, 2010 18:48 Re: WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pt mar 12, 2010 20:16 Re: WRO! Zaginęły 2 koty po wypadku auta! Mamy łapkę :) Kciuki!

Gibutkowa pisze::ryk: a teraz drogie dzieci zrobimy kułeczko i śpiewamy wszyscy "Stary niedźwiedź mooocnoooo śpiii..." :ryk: oj.. ktoś tu dzisiaj nie dostanie podwieczorku :mrgreen:

A wracając do tematu - jakieś wieści o kociakach? :ok:

Gibutkowa no właśnie nic nie wiemy, bo Justyna i Marek się nie odzywają. :(

Trzymam kciuki.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

[poprzednia][następna]