Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 12, 2010 12:50 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

Dymna koteczka z 49 już pojechała do domku :dance: :dance2:

Ponawiam prozpozycję ogłoszenia pingwinki na Allegro. Zamieszczę ją i zasponsoruję pogrubienie i podświetlenie aukcji.
Tylko: 1. jakiś opis koteczki (domowa? spokojna? kontaktowa? itp.) 2. do kogo kontakt w sprawie adopcji?

qulenka, widziałam, że Ty wystawiasz Koteryjne koteczki - możemy się nawet tak umówić, że wystawisz kotkę
a ja Ci zrobię przelew za wystawienie, pogrubienie i podświetlenie aukcji.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt lut 12, 2010 12:57 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

SUPER!!! :D

oby pingwince też się udało znaleźć choćby tymczasowe schronienie...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pt lut 12, 2010 12:58 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

hej, wystawiałam te, którym zrobiliśmy zdjęcia. Mogę oczywiście pomóc, tylko ciągle nie mam kiedy podjechać (za światła dziennego) do Koterii, a może przydałyby się wyraźniejsze zdjęcia? Jutro sobota, więc myślę, że mogę być w Koterii.

Super, że dymna panna już w domku :)
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Pt lut 12, 2010 13:22 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

Naprawdę fantastyczne wieści. Tylu kotkom udało się w dość krótkim czasie znaleźć domki, to niesamowite!!!
Oby tak dalej :ok:
Im nas więcej tym lepiej to wszystko wygląda :1luvu:
A, chyba trafiła do nas kolejna bida :(
Nie pamiętam nr klatki (chyba 43), siedzi w pokoju "Rudego", w ostatniej górnej klatce po stronie drzwi. Jakiś babsztyl przyniósł ją dwa, trzy dni temu że niby znaleziona na ulicy (oczywiście domowa), w bardzo zaawansowanej ciąży. Jak baba usłyszała, że kotka będzie poddana sterylce aborcyjnej to chciała ją zabrać. Na szczęście Krysia zareagowala szybko i zdecydowanie: powiedziała, że skoro pani podpisała oświadczenie że kotka jest wolnożyjąca to znaczy że kotka zostaje pod naszą opieką. Baba chyba myślała, że kotka u nas się okoci, my wychowamy kociaki i oddamy je do adopcji a ona odbierze swoją kotkę, już wysterylizowaną. A guzik! No i chyba kicia szuka domku :(
Jest cała bura, i tyle o niej wiem :oops:
Jakby ktoś wybierał się do Koterii (np. w celu obfocenia) to można o nią podpytać, pewnie jest już po zabiegu, więc można by ją ogłaszać.
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pt lut 12, 2010 13:30 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

będę w Koterii w niedzielę na dezynfekcji - mogę porobić zdjęcia - proszę podawać nr klatek
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pt lut 12, 2010 13:55 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

Efcia1 pisze:Jakiś babsztyl przyniósł ją dwa, trzy dni temu że niby znaleziona na ulicy (oczywiście domowa), w bardzo zaawansowanej ciąży.

Efcia1, moja Mama też była takim babsztylem :wink: co przyniosła kotę domową. Ale nie własną, serio znalazła ją na ulicy, trzęsącą się pod samochodem (bałyśmy sie, że już może być zaciążona). Rozkleiłyśmy pół osiedla ogłoszeń i najbliższe kliniki, myślisz, że ktoś jej szukał, dzwonił. Głucho :?
No ale najważniejsze, że ma nowy dom - znacznie fajniejszy na bank! :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Pt lut 12, 2010 14:01 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

ps: to ja zrobię to allegro pingwince dziś popołudniu.
Zawsze można zdublować, a co tam :wink:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pt lut 12, 2010 14:15 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

joshua_ada pisze:
Efcia1 pisze:Jakiś babsztyl przyniósł ją dwa, trzy dni temu że niby znaleziona na ulicy (oczywiście domowa), w bardzo zaawansowanej ciąży.

Efcia1, moja Mama też była takim babsztylem :wink: co przyniosła kotę domową. Ale nie własną, serio znalazła ją na ulicy, trzęsącą się pod samochodem (bałyśmy sie, że już może być zaciążona). Rozkleiłyśmy pół osiedla ogłoszeń i najbliższe kliniki, myślisz, że ktoś jej szukał, dzwonił. Głucho :?
No ale najważniejsze, że ma nowy dom - znacznie fajniejszy na bank! :ok:

Joshua_ada, gdybyś zobaczyła tę kobitę i z nią prozmawiała, zrozumiałabyś co miałam na myśli.
Oby takich "basztyli" jak Twoja mama było więcej :ok:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Sob lut 13, 2010 12:03 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

monika794 pisze:będę w Koterii w niedzielę na dezynfekcji - mogę porobić zdjęcia - proszę podawać nr klatek

Monika - zastanawiam się, czy jechać dzisiaj, bo wiem, że tam nie jest pożądany "tłum" i zamieszanie, więc chciałam zapytać, czy na pewno będziesz i zrobisz zdjęcia, czy lepiej żebym mimo wszystko podjechała?
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Sob lut 13, 2010 12:06 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

qlenka pisze:
monika794 pisze:będę w Koterii w niedzielę na dezynfekcji - mogę porobić zdjęcia - proszę podawać nr klatek

Monika - zastanawiam się, czy jechać dzisiaj, bo wiem, że tam nie jest pożądany "tłum" i zamieszanie, więc chciałam zapytać, czy na pewno będziesz i zrobisz zdjęcia, czy lepiej żebym mimo wszystko podjechała?

będę na pewno tylko potrzebuję nr klatek kotów którym robić zdjęcia
Obrazek

monika794

Post » Nie lut 14, 2010 10:39 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

które kotki dziś sfotografować?
Obrazek

monika794

Post » Nie lut 14, 2010 13:39 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

przepraszam Monika, nie było mnie.
Ja miałam zamiar zadzwonić do P. Ani i ją o to zapytać.
Ale z tych, o których wiem, to chyba kociak z klatki nr 7 (nie wiem jak jego zdrowie) i kotka z klatki nr 50.
Mogło się coś pozmieniać...
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Nie lut 14, 2010 18:59 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

no i nie dotarłam
przepraszam :oops:
ale mam dobre wieści - jest DT dla pingwinki :D
Obrazek

monika794

Post » Pon mar 08, 2010 17:13 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

I znów podbijam wątek, bo pojawiły się koty w potrzebie :cry: Pilnie potrzebują dt/ds:
1. Biało-rudy kocur (rude uszka i ogon, kilka plamek na tułowiu), starszawy, gdzieś spod marysińskiego lasu, jeśli dobrze pamiętam. Kocur jest strasznym miziakiem, jak tylko przechodzi się w pobliżu to drze japkę żeby do niego podejść, pogłaskać.
ObrazekObrazek

2. Majka to trudny przypadek. Pół-dzika (co prawda przez długi pobyt w klatce daje się już głaskać, trochę się jakby oswoiła ale obawiam się, że po wypuszczeniu "na mieszkanie" trudno będzie ją złapać. Jej poważnym problemem jest wypadający odbyt (już trzykrotnie operowany), dlatego absolutnie nie może wrócić na ulicę, skąd została zabrana w grudniu ub. r. Najlepszym dla niej rozwiązaniem byłby dom z niewielką ilością kotów, (ale bez psów), skąd w razie potrzeby można ją będzie zabrać do lecznicy. Majka ma bardzo mądre ale smutne spojrzenie... Zdjęcia zupełnie tego nie oddają...
ObrazekObrazek

3. ok. 2-3 miesięczna tri, bardzo oryginalnie umaszczona, z dłuższą sierścią. Trafiła do nas w bardzo złym stanie, nie wiadomo było czy przeżyje. Ale malutka miała ogromną wolę życia! W tej chwili w dt, leczone ma oczko (widać na zdjęciach). Do adopcji
ObrazekObrazekObrazekObrazek

O wszystkie koty najlepiej pytać bezpośrednio panią A. Wypych
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Pon mar 08, 2010 20:53 Re: Oswojone koty w KOTERII. Szukamy DS!!!

jakie biedaki :(
strasznie mi żal tej koteczki z wypadającym odbytem, kto ją zechce ? :cry: i co się z nią stanie, jak nikt jej nie weźmie :?: :cry: :cry: :cry:
Obrazek Obrazek

Gośkas

Od: Nie sty 04, 2009 18:22

[poprzednia][następna]