SchronWro WĄTEK ZAKOŃCZONY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 22, 2010 10:25 Re: SchronWro fot. 24 ZANIEDBANY PERSIO

Już dzwoniłam pytać się o persa, ale włącza się poczta głosowa.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon lut 22, 2010 10:25 Re: SchronWro fot. 16

Kruszyna pisze:
Gibutkowa pisze:No... taka bidna potargana kulka :(
Obrazek

:!: :!: :!:

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon lut 22, 2010 10:26 Re: SchronWro fot. 24 ZANIEDBANY PERSIO

mawin pisze:jessi dam 50 zł na szpitalik dla persika, dam Agness jak tylko będzie w pracy.

A ja z innej beczki, dzisiaj pędziłam na przystanek spóźniona do pracy i na Armii Krajowej koło Mc Donalda są prowadzone roboty, wydawało mi się, że słyszę tam płacz kota, porozglądałam się ale nie zauważyłam żadnego kociaka, ale przecież jakiś mógł wpaść do dziury, nie może wyjść i płacze.
Nie wiem co robić, jestem w pracy, ale męczy mnie to, że może żeczywiście tam jakiś kociak potrzebuje pomocy a na robotników jakoś nie bardzo liczę :-( jak będę wracać z pracy to będę nasłuchiwać, ale to może już być za późno dla kotka, jeśli tam jest :-( może ktoś jest w okolicy i ma czas i może stanąć koło tych prac i posłuchać?!

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon lut 22, 2010 10:27 Re: SchronWro fot. 24 ZANIEDBANY PERSIO

Kruszyna pisze:
Mruczeńka1981 pisze:
Kicia_ pisze:Dziewczyny, przygotujcie opis trzech kotów z tyłu dla Mruczeńki, żeby aktywować Lodziowce. Za wyjątkiem adopcji do Niemiec te koty nie mają w tym roku żadnych szans na adopcje. Niedługo znów będzie sezon na małe i one utkną w schronie na dobre.

A Roman jak zwykle melancholijnie wpatrzony w dal :1luvu:

już wiele razy o to prosiłam, ale jest cisza.
Leśna może Ty mi pomożesz?? Potrzebuję krótki opis płci i wieku i ogólnie o zachowaniu.

Ja mogę tylko zaoferować zdjęcia. Poza dziczkami z korytarza i nie z korytarza, Ósemką i Bliźniakami (wszystkie to dzikusko-strachulce) nie kojarzę tych kotków z baraku.

Jest jeszcze Zły - to jest kocur w wieku około 3 lat, w klatce był bardzo wystraszony, prychał i fukał, wczoraj po raz pierwszy dał mi się pogłaskać, wcześniej odsuwał się od ręki. Teraz, kiedy tak rzadko chodzę do schronu, trudno mi powiedzieć coś więcej o kotach :(

Proponowałabym trzy koty:
1. dużego czarnego z pierwszego pomieszczenia - jest bardzo miły, łasi się, lubi być głaskany;
2. Jęzora - biało-bury z pierwszego pomieszczenia - raczej spokojny i zrównoważony, daje się swobodnie głaskać, niestety teraz choruje
3. Zły - to, co pisałam wcześniej.

Duży czarny to na pewno kastrowany kocur, wieku nie znam, ale moim zdaniem minimum 3 lata. O Jęzorze więcej niż opis charakteru powiedzieć nie potrafię, nawet nie znam płci.

Wszelkie inne propozycje, moim zdaniem, mile widziane :) Służę zdjęciami do ogłoszeń, zazwyczaj robię kotom więcej ujęć niż te, co dodaję na forum.

napiszę maila do Leśniej, może mi coś o nich napisze.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pon lut 22, 2010 10:32 Re: SchronWro fot. 24 ZANIEDBANY PERSIO

A ja poprosze o pilny zwrot mojego kontenerka, który został pożyczony do przetransportowania Rudego bezłapka!!!
Gibutku, możesz poprosić osobę, której go przekazałaś o przekazanie go komuś, kto mógłby mi go podrzucić?
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pon lut 22, 2010 10:35 Re: SchronWro fot. 24 ZANIEDBANY PERSIO

mawin pisze:
mawin pisze:jessi dam 50 zł na szpitalik dla persika, dam Agness jak tylko będzie w pracy.

A ja z innej beczki, dzisiaj pędziłam na przystanek spóźniona do pracy i na Armii Krajowej koło Mc Donalda są prowadzone roboty, wydawało mi się, że słyszę tam płacz kota, porozglądałam się ale nie zauważyłam żadnego kociaka, ale przecież jakiś mógł wpaść do dziury, nie może wyjść i płacze.
Nie wiem co robić, jestem w pracy, ale męczy mnie to, że może żeczywiście tam jakiś kociak potrzebuje pomocy a na robotników jakoś nie bardzo liczę :-( jak będę wracać z pracy to będę nasłuchiwać, ale to może już być za późno dla kotka, jeśli tam jest :-( może ktoś jest w okolicy i ma czas i może stanąć koło tych prac i posłuchać?!

mawin, dziekuję pięknie :1luvu: , trafią do Figaro , ona podjęła się pomocy kotkowi :ok: :ok: :ok:
ja po Tymku nie mam narazie siły :oops: i zwyczajnie się boję :oops:

co do kotka na Armii krajowej to może mógby ktoś sprawdzić, przejeżdżając tamtędy

aha, w szpitaliku na Metalowców kotka nie przyjmą szukamy dalej....

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon lut 22, 2010 11:10 Re: SchronWro fot. 24 ZANIEDBANY PERSIO

Coś na rozluźnienie, ostatnie zdjęcie na stronie:

viewtopic.php?f=1&t=96130&p=5638337#p5638337 :)
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon lut 22, 2010 11:15 Re: SchronWro fot. 24 ZANIEDBANY PERSIO

Kicia_ pisze:A ja poprosze o pilny zwrot mojego kontenerka, który został pożyczony do przetransportowania Rudego bezłapka!!!
Gibutku, możesz poprosić osobę, której go przekazałaś o przekazanie go komuś, kto mógłby mi go podrzucić?

Kicia zadzwonię dziś do Ulv ale z tego co pisała to jest w szpitalu... nie wiem czy już wyszła czy nie... myślałam że transporterek już u Ciebie. A na kiedy potrzebujesz? W razie czego załatwimy jakiś zastępczy.

A tak na marginesie - ile musi mieć kwarantanny transporterek po kotku białaczkowym? I jak go można dodatkowo odkazić?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lut 22, 2010 11:20 Re: SchronWro fot. 24 ZANIEDBANY PERSIO

Ja zawsze myję kontener Domestosem, a potem jeszcze raz płynem do naczyń :oops:

Edit: co i tak nie zmienia faktu, że każdy kot mi tam sika. Bogu dzięki, że są podkłady pieluchowe ;)
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon lut 22, 2010 11:22 Re: SchronWro fot. 24 ZANIEDBANY PERSIO

Persik idzie do szpitalika? bo coś mi chyba umknęło...

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon lut 22, 2010 11:23 Re: SchronWro fot. 24 ZANIEDBANY PERSIO

jessi74 pisze:mawin, dziekuję pięknie :1luvu: , trafią do Figaro , ona podjęła się pomocy kotkowi :ok: :ok: :ok:
ja po Tymku nie mam narazie siły :oops: i zwyczajnie się boję :oops:

co do kotka na Armii krajowej to może mógby ktoś sprawdzić, przejeżdżając tamtędy

aha, w szpitaliku na Metalowców kotka nie przyjmą szukamy dalej....

Nie ma za co :-)
jessi spróbuj w Intervedzie, tam powinni go przyjąć do szpitalika.
Agness tata podejdzie i posłucha czy jeszcze miałczy ten kotek. Agness i jej rodzina są super :-)

Gibutkowa pisze:A tak na marginesie - ile musi mieć kwarantanny transporterek po kotku białaczkowym? I jak go można dodatkowo odkazić?

Nie musi mieć kwarantanny, wirus białaczki nie utrzymuje się długo "żywy", odkaź go na przykład Domestosem i będzie ok.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon lut 22, 2010 11:31 Re: SchronWro fot. 24 ZANIEDBANY PERSIO

Gadałam z Leśną :1luvu: Jutro zacznę ogłaszać Maksencjusza!! Kruszynko masz gdzieś więcej jego zdjęć?Czyje telefony podawać?Kto najczęściej jest w schronie?
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pon lut 22, 2010 11:33 Re: SchronWro fot. 24 ZANIEDBANY PERSIO

Gibutkowa pisze:Persik idzie do szpitalika? bo coś mi chyba umknęło...

próbujemy coś załatwić, na metalowców nie zgodzili się go przyjąć ..... nie mają izolatki....

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon lut 22, 2010 11:38 Re: SchronWro fot. 24 ZANIEDBANY PERSIO

Mruczeńka1981 pisze:Gadałam z Leśną :1luvu: Jutro zacznę ogłaszać Maksencjusza!! Kruszynko masz gdzieś więcej jego zdjęć?Czyje telefony podawać?Kto najczęściej jest w schronie?

Tak, poszukam w "archiwach" i wyślę Ci dzisiaj mailem :)
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon lut 22, 2010 11:40 Re: SchronWro fot. 24 ZANIEDBANY PERSIO

jessi74 pisze:
Gibutkowa pisze:Persik idzie do szpitalika? bo coś mi chyba umknęło...

próbujemy coś załatwić, na metalowców nie zgodzili się go przyjąć ..... nie mają izolatki....

Na Metalowców to nawet nie ma co pytać :| Po ostatnich przejściach z Jerzym, nawet bym tam kota nie chciała zostawić :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]