Jaskół-Nieśmiałek, Antoś, Kedi-szukamy domków!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie lut 21, 2010 23:21 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) - leczymy i chuchamy :)

Tak, oczywiście możesz smarowac jakąs maścią albo płynem przeciwgrzybiczym.
Sami woli suchą karmę? No ten to się zmienia z dnia na dzień. A że tabletkę zeżarł z ręki... no ja nie wiem - kot idealny 8O

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon lut 22, 2010 8:19 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) - leczymy i chuchamy :)

Chłopaki dziś rano siedzieli razem w transporterze :1luvu: W kuwecie była ładna kupka Samiego (już druga :1luvu: ), Jaskółek wczoraj przy mnie skoczył na szybkie siku :D
Ogólnie nie jest źle.
Nocą zniknęło wszystko z miseczek, więc apetyty dopisują.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Pon lut 22, 2010 8:24 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) - leczymy i chuchamy :)

Właśnie zamówiłam Fungiderm - dziś odbiorę i będziemy psikać :twisted:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Pon lut 22, 2010 8:35 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) - leczymy i chuchamy :)

sobie zaznaczę :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon lut 22, 2010 9:13 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) - leczymy i chuchamy :)

Ale wam się chłopaki super trafiło :D
Za zdrówko :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon lut 22, 2010 9:17 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) - leczymy i chuchamy :)

uwielbiam takie dobre wieści :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lut 22, 2010 10:19 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) - leczymy i chuchamy :)

Lepiej późno niż wcale :oops:
Bardzo serdecznie witamy wszystki Ciocie i wszystkich Wujków :D
Dziękujemy, że nas odwiedzacie i że interesujecie się losem chlopaków.
Z wrażenie sie zapomnieliśmy przywitać :oops:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Pon lut 22, 2010 10:31 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) - leczymy i chuchamy :)

Ależ chłopaki się ładnie spisują :D
Wrażeń macie i Wy i koteczki całe mnóstwo, na szczęście takich dobrych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kciukujemy :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon lut 22, 2010 10:35 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) - leczymy i chuchamy :)

No to kciuki za koteczki i czekamy na zdjecia ;)
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Pon lut 22, 2010 11:12 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) - leczymy i chuchamy :)

i ja się wreszcie odmeldowuję na wątku :).

Ale się super lokum chłopakom trafiło. Kasiu, wspaniale, że tak się kociaste dogadują i że wszystko na dobrej drodze. Fantastycznie się czyta takie wieści :ok:. Będę odwiedzać Was regularnie :).
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon lut 22, 2010 11:28 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) - leczymy i chuchamy :)

Lepszy Lamisillat w kremie albo Imaverol-a kąpać np w nizoralu......Fungiderm jest mało skuteczny-przynajmniej mojej kici nie pomógł.(to tylko głos w dyskusji-nie pouczenia)Mam"grzybola"przewlekłego w domu a do tego persidło. walczym juz 3 lata-ostatnio skutecznie.Wewnętrznie imunoglucan w syropie(22zł w aptece) i smarowanie Lamisillatem.
No i szczepionki wg zaleceń lekarza.
Serniczek

Post » Pon lut 22, 2010 11:53 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) - leczymy i chuchamy :)

zaraz zobaczymy dwie puchate kuleczki
leżące brzuszkami do góry
coś czuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :lol:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon lut 22, 2010 17:05 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) - leczymy i chuchamy :)

Ciocia ruru chyba się śmieje z mojego Kedisia 8O No jak Ciocia może 8O
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Pon lut 22, 2010 17:44 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) - leczymy i chuchamy :)

Wygracie walkę z grzybkiem - :ok: :ok: :ok: nie ma innej opcji, sama z nim walczę [kąpiel w Nizoralu, Imaverol co kilka dni + Clotrimazolum na zagrzybione miejsca] i mamy nadzieje że pieczarka szybko pójdzie "pa pa" :ok:

Dobrze że apetyty dopisują :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon lut 22, 2010 22:20 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) - leczymy i chuchamy :)

Wieczór to pora Samiego. Wyłazi z transporterka i robi co może, żeby pokazać człowiekowi, jak bardzo go kocha :mrgreen: Była u mnie Szylkrecia, żeby, zgodnie ze świecką tradycją, obejrzeć tymczasy. Sami bez ceregieli wpakował się jej na kolana, a później przeszedł na moje. Teraz siedzi sobie na biurku i poluje na kabelki od myszki i od słuchawek. Mruczy przy tym jak najęty :D
Jaskół wyłazi już z transportera. Teraz na przykład robi obchód misek. Dzisiaj zaczął nadstawiać się do głaskania. Robi nawet przepiękny "koci grzbiet". Jeszcze nie mruczy, ale to kwestia czasu.
Oba prześlicznie załatwiają się do kuwety. Kupale Samiego wzorcowe, Jaskóła coraz lepsze. Każde siku jest już robione w kuwetce, więc jestem przeszczęśliwa :mrgreen:
Dziś też jest ten dzień :) Dzień, w którym koty zaczynają czyścić futerka :D
Chłopaki prześlicznie zjadły tabletki. Nie mam najmniejszego problemu z ich podawaniem. Sami już nie był taki głupiutki, żeby zjeść z ręki, ale jak wrzuciłam je do pyszczka, to bardzo ładnie połknął. Jaskółek pochłonął swoją porcję w mokrym.
Na razie tyle.
Jeszcze kilka dni i zrobię jakieś fotki. Od razu uprzedzam, że fotograf ze mnie kiepski :roll:
Pozdrawiamy Ciocie i Wujków :D
EDIT: Jaskół już mruczy :mrgreen:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

[poprzednia][następna]