Na Politechnice Poznańskiej na ul.Nieszawskiej żyje sobie stadko kotów.
Już stadko, gdyż w zeszłym roku urodziło się (chyba) 4lub 5 kociąt, z czego w stadku zostały 3 koteczki, ich mamusia, przywódca stada ale niekoniecznie tatuś i jakieś kocie nieszczęście płci nieokreslonej - tego nie wiem, bo sprawę monitoruję dopiero od listopada zeszłego roku, a koty rzadko przychodzą całą grupą. Koty są dokarmiane przez panie i panów portierów tym, co któś przyniesie. Ja także podrzucam ile jestem w stanie. Młode są lekko strachliwe, ale przy karmieniu ocierają się o nogi

Kocura zamierzam na własny koszt wykastrować w przyszłym tygodniu. Sprawę mam tak ustawioną, że jak tylko uda się go złapać zabieramy do weta i ciachamy od ręki.
Natomiast z koteczkami sprawa nie taka prosta, bo na to już - zwłaszcza przy tej ilości - kasy nie mam.
Bardzo więc proszę o wsparcie - czy to w postaci finansowej, czy w postaci kuponów na darmowe sterylki na terenie Poznania (sama też próbuję zdobyć).
Jesli koteczki nie zostaną szybko ciachnięte stadko może tylko w tym roku powiększyć się parokrotnie

Poniżej zdjęcie , które udało mi się zrobić - z prawej duży marmurkowy - kocur, przy nim zeszłoroczna bura koteczka, z tyłu jej siostra - pręgowana niebiesko-dymno-szara koteczka (ma lekko brytyjkowatą mordkę). Na zdjecie nie załapały się bura mamusia, koteczka siostrzyczka - krówka i czarne półpuchate kocie płci nieokreślonej.

EDIT: dodaje rozliczenie 29.03.2010
Dotychczasowe działania:
kocur Tiramisu: kastracja, usunięcie ropnia - środki prywatne koconek, testy FIV/FELV + leczenie + DT - środki prywatne napdon, powtórne testy i badania krwi Tiramisu - środki zebrane
kotka Polutka: sterylizacja - wpłata Secret Fire 25euro, utrzymanie - środki prywatne koconek, kot przebywa w pozaforumowym DS
kotka krówka, siostra sreberka : sterylizacja - Koci Pazur utrzymanie - środki zebrane, wypuszczona 05.04.2010.
kotka młoda buraska : sterylizacja - Koci Pazur utrzymanie - środki zebrane, wypuszczona 27.03.2010.
kotka sreberko: sterylizacja, testy, utrzymanie - środki zebrane, kot przebywa u mnie na "posterylce"
Działania planowane - koty dotychczas pojawiające się:
kotka bura "mamusia" - ma kocięta, musimy poczekac
kot czarny lekko puchaty ostatnio nie widziany
kot czarny wczesniej nie widziany - nie pojawia się
kot krówka totalny dzikus - nie pojawia się
Wpływy:
Dalia - kuwety
Secret Fire - 25euro
bazarek Aga9955 - 212zł
anonimowy sponsor forumowy - 379,5zł
filo - karma sucha
Koci Pazur - puszki Bento Krone 415g 12szt.
Pakt Czarownic - 180zł
Koci Pazur, Aga9955 - jedzonko mokre rózne
Wszelkie ewentualne nadwyżki finansowe zostaną przekazane na zakup karmy dla tych kotów, które z powrotem zamieszkają "pod chmurką".