Misia vel Czarna Zmora - czy ktoś da jej dom??

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob sty 16, 2010 18:44 Re: Sympatyczna kotka Miśka szuka DT/DS. PILNIE!!!

No i niestety zaatakowała Szeryfka :(. Podbiegła do niego i skoczyła..... Cały dzień było widać, że stara się ignorować kociaste, ale chyba nie wytrzymała już i musiała jakoś to wytrzymywanie rozładować :(
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie sty 17, 2010 0:16 Re: Sympatyczna kotka Miśka szuka DT/DS. PILNIE!!!

Niestety chyba do końca dni u nas czeka ją kuchnia, wystarczy, że kot przebywa w poblizu już go atakuje. Za człowiekiem chodzi krok w krok, mruczy, przytula się, ale niestety nie toleruje innych kotów :(
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Nie sty 17, 2010 11:59 Re: Sympatyczna kotka Miśka szuka DT/DS. PILNIE!!!

Kurcze, wychodzi na to że musi być jedynaczką, to trzeba ostro z ogłoszeniami ruszyć, bo na forum to o niezakocony dom to bardzo trudno a raczej to chyba nawet niemożliwe :roll:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie sty 17, 2010 13:50 Re: Sympatyczna kotka Miśka szuka DT/DS. PILNIE!!!

Niestety, bezwzględnie jedynaczka, a jeszcze dobrze jakby domek był wychodzący w spokojnej okolicy, ale raczej o tym można pomarzyć.
Obrazek

Satyr77

Post » Nie sty 17, 2010 17:49 Re: Sympatyczna kotka Miśka szuka DT/DS. PILNIE!!!

A nie wiem czy tam już jakaś koteczka pojechała:

rybcie pisze:Dziewczyny - mam zapytanie z domku wychodzącego w Ozorkowie, w podobno bezpiecznej (jak na domek wychodzący) okolicy, o łagodną kotkę do 7-8 m-cy, ale może Pani da się przekonać i na starszą. Może i na kocurka dałaby się przekonać. Jeżeli nie będzie ciachnięty - obiecuje tego dopilnować. W domu jest starszy piesek kociolubny, przywiązany emocjonlanie do ich poprzedniej kotki, która odeszła ze starości. Czy macie pomysł kogo polecić ze schronu? Ew. z naszych DT (ale nie wiem kto dopuszcza wychodzące domki). Przesłałam jej już Aktualnie Oczekujących od CC i annskr.

To z wątku schroniskowego:

viewtopic.php?f=1&t=104536&start=480

gosiaa

Post » Nie sty 17, 2010 22:02 Re: Sympatyczna kotka Miśka szuka DT/DS. PILNIE!!!

gosiaa dzięki za wiadomość :*, już wysłałam PW

WarKotka

Post » Pon sty 18, 2010 0:50 Re: Sympatyczna kotka Miśka szuka DT/DS. PILNIE!!!

Wiecie? ona mi bardzo przypomina moją byłą tymczaskę Espi, nie dość że czarna, to jeszcze prała mi koty jak leci ;) znalazła niezakocony dom.

Oby Misce się udało, tak jak Espi :!:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon lut 01, 2010 11:59 Re: Sympatyczna kotka Miśka szuka DT/DS. PILNIE!!!

Sprawa z Miśką robi się coraz bardziej pilna. Kota bardzo źle znosi inne koty i izolacje, a niestety nie możemy jej puszczać bez nadzoru. Zaczęliśmy ją trochę wyprowadzać na zewnątrz, powoli coraz lepiej wychodzi jej chodzenie na smyczy, wczoraj nawet sama weszła na górę do domu. Staramy się żeby w miarę możliwości miała kontakt z innymi kotami, ale i tak jest bardzo źle. Baba powoli się załamuje, mimo że do człowieka lgnie i jakoś z maluchami spokojnie się dogaduje to jednak widać po niej, że się u nas nie przystosuje. Ciągle miaukoli, że chce wyjść. W jej przypadku BEZWZGLĘDNI DOMEK WYCHODZĄCY LUB Z OGRÓDKIEM BEZ INNYCH KOTÓW, mogą być króliki, Kulka wczoraj ją pogoniła.
Obrazek

Satyr77

Post » Czw lut 04, 2010 12:24 Re: Sympatyczna kotka Miśka szuka DT/DS. PILNIE!!!

trzymam kciuki za szybkie znalezienie Domku! I podrzucam do góry. Niech ktoś wypatrzy kotucha!
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pt lut 05, 2010 0:26 Re: Sympatyczna kotka Miśka szuka DT/DS. PILNIE!!!

O kurcze, na śmierć zapomniałam odnowić allegro, które wygasło z tydzień temu :oops: Obiecuję poprawę, ale już nie dziś, bo padam.
I trzymam kciuki za Miśkę!

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pt lut 05, 2010 22:05 Re: Sympatyczna kotka Miśka szuka DT/DS. PILNIE!!!

Rybcie, dziękuję :) za wszystko :)

Lemoniada - spokojnie, dom jeszcze stoi w jednym kawałku ;)

Miśka ma łysawe miejsca na prawym udzie, dzisiaj była z tym u weta- przebiałkowanie. Była kotem śmietnikowym, jadła byle co, teraz dostaje dobre karmy. Może ktoś z Was wie, jak ją z powrotem doprowadzić do stanu ofutrzenia? :)

WarKotka

Post » Sob lut 06, 2010 23:20 Re: Sympatyczna kotka Miśka szuka DT/DS. PILNIE!!!

kiche_wilczyca pisze:Rybcie, dziękuję :) za wszystko :)

:roll: Czyżby coś się szykowało? :roll:

gosiaa

Post » Sob lut 06, 2010 23:28 Re: Sympatyczna kotka Miśka szuka DT/DS. PILNIE!!!

gosiaa pisze:
kiche_wilczyca pisze:Rybcie, dziękuję :) za wszystko :)

:roll: Czyżby coś się szykowało? :roll:

było zapytanie o kota wychodzącego, ale okazało się, że pan szukał kociaka 2-3 m-ce :(. Miśka nadal czeka na swój wymarzony domek.

Hopaj, może w niedzielę od rana ktoś cię wypatrzy!
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Nie lut 07, 2010 20:19 Re: Sympatyczna kotka Miśka szuka DT/DS. PILNIE!!!

Obrazek

Miśka pod naszym nadzorem jest puszczana na całe mieszkanie (poza pokojem Bona). Z kotami różnie, ale nie ma dzikich walk, raczej wszystko odgrywa się na wrzaskach - który głośniej się drze, ten wygrywa. Efektem poszerzenia jej przestrzeni życiowej jest to, ze juz tak nie dopomina się wyjścia (nie dotyczy, jeżeli ktoś wchodzi do domu, wtedy natychmiast próbuje skorzystać z okazji i zwiać) oraz to, że poznała łóżko i dzisiaj cały boży dzień w nim przespała :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

WarKotka

Post » Nie lut 07, 2010 20:25 Re: Sympatyczna kotka Miśka szuka DT/DS. PILNIE!!!

kiche_wilczyca pisze:Obrazek
Co za oczy :1luvu:
Dziś wystawie ją ponownie na allegro :D

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

[poprzednia][następna]