Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 29, 2010 13:55 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Śledzę watek, ale dawno nie zaglądałam. Ja w sprawie Belli. Otóż moja kotka w maju ub.r. zaczęła ślepnąć, proces gwałtowny, okazało się, że to zapalenie błon naczyniowych i przyszło podejrzenie FIP. Dramat bo mam jeszcze 3 koty i izolacja w moim mieszkaniu raczej niemożliwa, testy wyszły ujemne, ale są niemiarodajne, miała jakieś szczególowe badania krwi (już nie pamiętam) i ze stosunku wartości różnych parametrów wyszło, że to raczej nie FiP, dalej badania EKG, USG narządów wew., testy na białaczkę i FIV, wszystko ok, i przyszło badanie hormonów okazało się, że kocica ma niedoczynność tarczycy, są to bardzo rzadkie przypadki, ale są. Pamiętam, jak na Kosiarzy ( moja lecznica) dzwoniły różne sławy weterynaryjne z pytaniami, jak rozwija się choroba, bo to ciekawostka medyczna. Dziś Fretka dostaje codziennie hormony, na oczy dostawała krople ( była na konsultacji u uczennicy Garncarza), oczy jeszcze się nie naprawiły, ale z miesiąca na miesiąc widać poprawę. Kocica widzi lepiej z daleka, pewnie niektóre zmiany zostaną, ale najważniejsze, że to nie był FIP!
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Od: Czw wrz 04, 2008 20:18

Post » Pt sty 29, 2010 19:34 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Zosia&Sasza - czy szukasz już Sisi domku stałego? Jeśli tak, to proszę napisz o niej parę słów - łatwiej się będzie rozglądać za domkiem w razie czego. :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt sty 29, 2010 20:57 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Bella ma typowy FIP-owy płyn w brzuszku. :( niestety, od 2 dni płynu przybywa
wczoraj była bardzo wesoła, nawet próbowała się bawić piłeczką, dziś ma gorszy dzień, siedzi w transporterku :cry:
to wszystko jest takie niesprawiedliwe
Ostatnio edytowano Pt sty 29, 2010 21:17 przez AnielkaG, łącznie edytowano 1 raz
AnielkaG

Post » Pt sty 29, 2010 21:14 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Kurczę :( . Miałam nadzieję, że jednak nie :(
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Od: Czw wrz 04, 2008 20:18

Post » Pt sty 29, 2010 21:22 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

AnielkaG pisze:Bella ma typowy FIP-owy płyn w brzuszku. :( niestety, od 2 dni płynu przybywa
wczoraj była bardzo wesoła, nawet próbowała się bawić piłeczką, dziś ma gorszy dzień, siedzi w transporterku :cry:
to wszystko jest takie niesprawiedliwe

Cholerny świat. Bellunia,kocino, tak mi przykro...
Kciukujemy chociaż.
Anielko, pamiętaj, że gdyby trzeba było pomóc to wiesz...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt sty 29, 2010 21:28 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

AnielkaG pisze:Bella ma typowy FIP-owy płyn w brzuszku. :( niestety, od 2 dni płynu przybywa

Dlaczego los jest taki okrutny? :cry: :cry: :cry: :cry:

Ruda zaszczepiona dziś, startujemy z ogłoszeniami. Dymek jeszcze do jutra dostaje antybiotyk.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt sty 29, 2010 21:55 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Anielko!!! Tak mi strasznie przykro! :cry: Utul od nas Bellę :cry:

joluka

Post » Pt sty 29, 2010 22:06 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Anielka, bardzo mi przykro :(
Jedyne pocieszenie, że jest w domu, a nie w schronisku....

Dziewczyny- w niedzielę jadę z tajdzi dać fakturę z Śreniawitów (200zł). Mam nadzieję, że schronisko zapłąci, jak nie to będziemy bazarki wystawiać, co?
Nie wiem czy szept będzie mieć czas by pojechać z swoją fakturą. Najwyżej będzie musiała się na kiedy indziej umówić.

Ale ja w inszej sprawie...

Jak już będziemy w niedzielę w schronisku, to można coś zabrac... Jeśli jest to co było, to są 3 miłe pingwinki do zabrania, z tych młodziaków.
joluka, Madie, mogły byście coś zabrać? :oops: :oops:
Ktoś jeszcze pisał, że pod koniec miesiąca jak będziemy jechać to weźmie, hmmm?
Na dorosłe i przestraszone nikt się pewnie nie połasi, ale te podrostki przed majem (wysypem kociąt), to znajdą spokojnie dom.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt sty 29, 2010 22:12 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

Mysza pisze:A ja a ja??
Kto mnie weźmie?
TA Pani mówi, ze ja na pewno kocur, bo głównie kocury takie głupie miny robią...
No wiem, ze sie nie postarałem, ale światło tak jasno błyskało... tzn że mnie nikt nie weźmie?

Obrazek

znalazłam swojego starego posta
kurde chyba ją sobie podświadomie wybrałam :lol:
Obrazek

Mysza

Post » Pt sty 29, 2010 22:14 Re: Koty w schronisku w Józefowie jedziemy w niedziele DT PILNIE

ja niestety w tej chwili nie mogę... :( sorry, ale w przyszłym tygodniu na tymczasie wyląduje u mnie prawdopodobnie pies.....

joluka

Post » Pt sty 29, 2010 22:15 Re: Koty w schronisku w Józefowie jedziemy w niedziele DT PILNIE

Ooo, chciałam napisać właśnie posta z pytaniem o jej oczki, a zdaje się, ze mi z tego postu wyszło PW do Myszy... :oops:
Ale jak jej oczko? I ona? Poza tym ze to ślicznotka oczywiście :mrgreen:

magaaaa

Post » Pt sty 29, 2010 22:29 Re: Koty w schronisku w Józefowie jedziemy w niedziele DT PILNIE

magaaaa pisze:Ooo, chciałam napisać właśnie posta z pytaniem o jej oczki, a zdaje się, ze mi z tego postu wyszło PW do Myszy... :oops:
Ale jak jej oczko? I ona? Poza tym ze to ślicznotka oczywiście :mrgreen:

energii ma za stado kotów ;)
poziom miziastości grubo ponad normę ;)
kicha niestety nadal, chyba będzie trzeba wrócić na antybiotyk :/
Natomiast oczko lepiej, zakraplamy krople zgodnie z zaleceniem okulisty i zakraplać będziemy jeszcze dłuuugo.
Natomiast oczko na prawdę wygląda lepiej.
Własnie mi łazi przed monitorem i zasłania wszystko ;)
po powiększeniu widać zmianę na oku
Obrazek
Obrazek

Mysza

Post » Sob sty 30, 2010 9:42 Re: Koty w schronisku w Józefowie jedziemy w niedziele DT PILNIE

potrzebne domki - przynajmniej tymczasowe - dla kociaków z józefowskiego schroniska :!: :!: :!:

podnosimy i trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Post » Sob sty 30, 2010 9:54 Re: Koty w schronisku w Józefowie jedziemy w niedziele DT PILNIE

Zmiana na oku rzeczywiście wygląda lepiej :ok:
Poza tym sama Iskierka jest po prostu prześliczna. :1luvu:

magaaaa

Post » Sob sty 30, 2010 11:16 Re: Koty w schronisku w Józefowie jedziemy w niedziele DT PILNIE

pogoda jak tylko usłyszała, że się wybieramy na to zadupie, to oczywiście sypnęła śniegiem :evil:
Obrazek

Mysza

[poprzednia][następna]