Biedne Wiejskie Koty-tu nas już nie ma ,zamykamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 26, 2010 13:51 Re: Biedne Wiejskie Koty-będzie dobrze prawda?-foty

ewung pisze: U mojej siostry świetnie grzeje koza na drewno. Sto razy lepiej niż kaloryfery. Stoi w centralnym punkcie i ciepłeko się rozchodzi po całym mieszkaniu. Pewnie Wam by się taka koza przydała choć w jednym pomieszczeniu. Bo kaloryfery to czasem niby grzeją ale to ciepło gdzieś ucieka.

Wymyśliliśmy sobie też ten sposób i przychodzi do nas komisja za komisją - w trybie natychmiastowym musieliśmy zdemontować kozę podłączoną do pieca kaflowego a ciekawe co powie kolejna komisja... może podadzą nam przepisy prawne :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto sty 26, 2010 13:55 Re: Biedne Wiejskie Koty-będzie dobrze prawda?-foty

Bry kociamko, u nas tez piec na wegie, stary dom- łacze sie w bolu :roll: rano makabra!
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto sty 26, 2010 14:01 Re: Biedne Wiejskie Koty-będzie dobrze prawda?-foty

dune pisze:
Witaj Kociamko kochana :1luvu:
byłam na kociej wystawie i prawie kupilam bengala dla bazylka za 3 koła euro :ryk:
ale danusia powiedziała ze juz dosc kotów :ryk:

no tak nie do końca :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Wto sty 26, 2010 14:01 Re: Biedne Wiejskie Koty-będzie dobrze prawda?-foty

Kociamko :1luvu:
Obrazek

Danusia

Post » Wto sty 26, 2010 14:02 Re: Biedne Wiejskie Koty-będzie dobrze prawda?-foty

kussad pisze:
ewung pisze: U mojej siostry świetnie grzeje koza na drewno. Sto razy lepiej niż kaloryfery. Stoi w centralnym punkcie i ciepłeko się rozchodzi po całym mieszkaniu. Pewnie Wam by się taka koza przydała choć w jednym pomieszczeniu. Bo kaloryfery to czasem niby grzeją ale to ciepło gdzieś ucieka.

Wymyśliliśmy sobie też ten sposób i przychodzi do nas komisja za komisją - w trybie natychmiastowym musieliśmy zdemontować kozę podłączoną do pieca kaflowego a ciekawe co powie kolejna komisja... może podadzą nam przepisy prawne :(

a nie u nas wszystko po bożemu - wolny komin, zatwierdzenie przez kominiarza, wszystko tak jak ma być więc nikt nie może mieć pretensji i żądać robiórek. To jest dom więc też może inaczej niż w kamienicy czy bloku. Napisałam mieszkanie bo dół domu to mieszkanie rodziców a góra mieszkanie siostry.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Wto sty 26, 2010 14:05 Re: Biedne Wiejskie Koty-będzie dobrze prawda?-foty

Ewung to prawie jak u mnie- ten rozklad domu, tylko my na dole, siostra z boku a tata na gorze :lol:

moś

Post » Wto sty 26, 2010 14:11 Re: Biedne Wiejskie Koty-będzie dobrze prawda?-foty

ewung pisze:
kussad pisze:Wymyśliliśmy sobie też ten sposób i przychodzi do nas komisja za komisją - w trybie natychmiastowym musieliśmy zdemontować kozę podłączoną do pieca kaflowego a ciekawe co powie kolejna komisja... może podadzą nam przepisy prawne :(

a nie u nas wszystko po bożemu - wolny komin, zatwierdzenie przez kominiarza, wszystko tak jak ma być więc nikt nie może mieć pretensji i żądać robiórek. To jest dom więc też może inaczej niż w kamienicy czy bloku. Napisałam mieszkanie bo dół domu to mieszkanie rodziców a góra mieszkanie siostry.

Rzeczywiście prawdopodobnie o to chodzi że to jest mieszkanie komunalne w kamienicy. WM nie ma nic przeciwko temu, kominiarze powiedzieli że może tak być ale nie dali nic na piśmie a komisje przychodzą z ADM... :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto sty 26, 2010 16:12 Re: Biedne Wiejskie Koty-będzie dobrze prawda?-foty

otworzylam wątek dla mojej Kitki staruszki (?)
pomózcie podrzucac cioteczki :)

viewtopic.php?f=1&t=106825
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Wto sty 26, 2010 16:21 Re: Biedne Wiejskie Koty-będzie dobrze prawda?-foty

moś pisze:Ewung to prawie jak u mnie- ten rozklad domu, tylko my na dole, siostra z boku a tata na gorze :lol:

hihi moi rodzice mieli plany rozbudować dom żebyśmy tez tam mieszkali - to już w ogóle byłoby podobnie bo byłaby siostra z boku ;-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Śro sty 27, 2010 11:30 Re: Biedne Wiejskie Koty-będzie dobrze prawda?-foty

hej Kociamko :1luvu: , co fajnego słychac :?:
Obrazek

Danusia

Post » Śro sty 27, 2010 11:38 Re: Biedne Wiejskie Koty-będzie dobrze prawda?-foty

Ano nic fajnego :(
Rano morze łez wylałam
koło domu leżał zmarzniety Kosik
gdybym wieczorem jeszcze wyszła to może by żył dzisiaj
może znalazła bym go przytulonego do ściany domu :cry:

Sarenki siedzą w ogrodzie tak bardzo zmarznięte
biedne dzieciaki ,Sliczny młody bambi obserwował mnie gdy wykładałam pokrojone na ćwiartki jabłuszka

Dzisiaj sterylka whiskaski
ale tez zabieramy Noska do weta bo się rozchorował
ma gorączkę i kicha okropnie
w domu rano 11 stopni a w łazience 9
nie daje rady nagrzać ,chociaż na piecu temperatura solidna
ziąb straszny leci od potoczka
można oszaleć
jestem zgrabiała
siedzę w czapce przy kompie :oops: ale tez mnie coś bierze a głowa musi mieć ciepło

Uciekam narazie Kochani :1luvu:
robota czeka na mnie

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Śro sty 27, 2010 11:44 Re: Biedne Wiejskie Koty-Nosek chory :(

Kociamko, za Noska kciuki tzrymam, jak tu nie kichac przy takiej pogodzie :ok:
Biedne te sarenki, takie piekne stworzenia :?
U mnie tez zimno, nawet nie sprawdzam ile na termometrze ale pewnie tyle co u ciebie, sidze ubrana a na to mam jeszcze gruby szlafrok, rekawiczki zaraz zakladam...zaraz tata napali znowu ale ja mam te same problemy co ty z tym piecem, mimo że pozniej jest bardzo goraco w kaloryferach to wieczorem i tak sie ochladza i rano zimno strasznie i tak w kolko- nie idzie dogrzac :?

moś

Post » Śro sty 27, 2010 11:44 Re: Biedne Wiejskie Koty-Nosek chory :(

i znowu smutki :(
trzymaj się, Kociamka
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro sty 27, 2010 11:46 Re: Biedne Wiejskie Koty-Nosek chory :(

Kciuki za Nosia i whiski , za ciepełko i wszystko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro sty 27, 2010 12:07 Re: Biedne Wiejskie Koty-Nosek chory :(

Zeby ta wiosna juz przyszla jak najszybciej! Kciuki za udana sterylke i Noska :ok:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

[poprzednia][następna]