Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 23, 2010 11:15 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Bella ogólnie ma się dobrze, BARDZO trudno jej wpuszczać krople, bo walczy jak lew. Już woli zastrzyki. Nie miała wczoraj gorączki, ma dobry apetyt, ugniata jak szalona. Lubi się przytulać do twarzy. Bawi się tylko strzykawką po antybiotyku albo catosalu bo to... ma zapach. Piłeczki nie widzi. Ona musi być niewidoma od dawna, bo doskonale sobie radzi. Nie wpada na przedmioty...
Fakt, nie próbowała nigdy wskakiwać na krzesło albo na biurko. Ma cały, dosyć pusty pokój do dyspozycji. Ale jak jest sama to idzie spać do koszyka lub do kontenerka z kocykiem.
AnielkaG

Post » Sob sty 23, 2010 11:21 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Bella, Bellunia... :1luvu:
Trzymajta się, laski.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob sty 23, 2010 11:32 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Cleo jedzie dziś do nowego domu :)
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Sob sty 23, 2010 11:47 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

a domek dla Mrówci wycofał się, jak przeczytał na forum o FIPie... :(

szukamy nadal - trzymajcie kciuki :ok:

gratulacje dla Madie i Cleo :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Sob sty 23, 2010 14:40 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Cholerka, biedna Bella i Anielka też :( Mimo wszystko - kciuki :ok: To taka przepiękna kotka...

A my wczoraj zaliczyliśmy sukces - Sissi leżała na kanapie! Wprawdzie jeszcze nie przy mnie, bo wolała się przytulić do mojej suki (dziwne trochę, bo suka wredna nad wyraz), która z kolei była przytulona do mnie. Czarna kulka dał się pogłaskać i mruczała (powodując ponure warczenie suki). Noc przespała na nocnym stoliku pół metra od mojej głowy. Będą z niej jeszcze koty!
Zastanawiam się czy jej nie wysterylizować przed wydaniem - kocina ma już prawie trzy miechy, więc pod nóż się nadaje...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Sob sty 23, 2010 17:06 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Kciuki dla Belluni :ok: :ok: :ok: :ok:

My też zaliczyliśmy sukces ;) Udało nam się obciąć Rudej Maupie pazurki :twisted: Ruda dostała też imię. Od wczoraj nazywa się Szprota :twisted: Szprota goni towarzystwo, wybiera sobie ofiary słabe psychicznie np. Milusia i je straszy syczeniem. Każdy głupol, który się do niej zbliży dostaje z liścia po pysku :twisted: Poza tym z uwagi na szczupłą sylwetkę i (jak tajdzi zauważyła) długi ogon całkiem dobrze idzie jej wskakiwanie wszędzie :roll:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob sty 23, 2010 17:11 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

genowefa pisze:Kciuki dla Belluni :ok: :ok: :ok: :ok:

My też zaliczyliśmy sukces ;) Udało nam się obciąć Rudej Maupie pazurki :twisted: Ruda dostała też imię. Od wczoraj nazywa się Szprota :twisted: Szprota goni towarzystwo, wybiera sobie ofiary słabe psychicznie np. Milusia i je straszy syczeniem. Każdy głupol, który się do niej zbliży dostaje z liścia po pysku :twisted: Poza tym z uwagi na szczupłą sylwetkę i (jak tajdzi zauważyła) długi ogon całkiem dobrze idzie jej wskakiwanie wszędzie :roll:

a może w takim razie - z racji wskakiwania wszędzie i dłuuuugiego ogona - powinna raczej zostać Maupą... :D bo kto to widział tak wysoko skaczącą Szprotę :ryk:

joluka

Post » Sob sty 23, 2010 18:19 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

ja myślałam, że zostanie Jędzą ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Sob sty 23, 2010 19:37 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Dziewczyny - pojawił się kolejny chętny domek dla Mrówci. Potrzebujemy bardzo pomocy przy sprawdzeniu domku, bo jest aż w Myślenicach... :strach: (to ok. 20 km od Krakowa). W taką pogodę "wstępna przejażdżka" nierealna - i tak będziemy w razie czego zdrowo musieli nakombinować się z transportem... :conf:

Jeśli znacie kogoś, kto byłby w stanie sprawdzić podkrakowski domek proszę dajcie mi znać.

joluka

Post » Sob sty 23, 2010 22:31 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Madie pisze:Cleo jedzie dziś do nowego domu :)

i jak pani zareagowała na czarną zołzę? I nawzajem? ;)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob sty 23, 2010 22:36 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

joluka zakładaj wątek albo polegaj na własnej ocenie telefonicznej...

gonowefa, chciałaś kota nie strachliwego, miziastego do człowieka, nie do kotów :twisted: :wink:

Zosia, czarną to najpierw zaszczepić drugi raz, odrobaczyć 2 razy, odczekać z 2 tyg, a jak wtedy nadal będzie u CIebie to faktycznie można by wyciąć :)

magaaa tak jak pisałam kontrolna wizyta za 2 tyg, więc kasa się przyda. Pani wet zapewne znów nas mniej policzy (oby), ale pewnie trochę kropel trzeba będzie dokupić jak się antybiotyki pokończą.

Anielka, Katy miała ślepego kociaka + jeszcze kilka było na miau, nawet na parapety wskakiwały :) Nie było po kocie w ogóle widać, że nie widzi. Tylko przestawianie mebli stanowiło problem ;)
Trzymam kciuki za NIE Fipa..... :ok:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob sty 23, 2010 23:03 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Mi absolutnie nie przeszkadza że ona nie widzi, to hmmm nawet wygodne, nie bałagani jak reszta. To kot idealny miły, spokojny, nie biega po stole :)
mam nadzieję że to nie FIP, ale na razie to wszystko do niczego nie pasuje
AnielkaG

Post » Sob sty 23, 2010 23:11 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Mysza pisze:gonowefa, chciałaś kota nie strachliwego, miziastego do człowieka, nie do kotów :twisted: :wink:

A czy ja zgłaszam jakieś pretensje ;) Gdyby była reklamacja, to byłby dzwonek do drzwi i kot w transporterze na wycieraczce ;) Adres znam :twisted: ;)
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie sty 24, 2010 22:42 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

joluka pisze:Dziewczyny - pojawił się kolejny chętny domek dla Mrówci. Potrzebujemy bardzo pomocy przy sprawdzeniu domku, bo jest aż w Myślenicach... :strach: (to ok. 20 km od Krakowa). W taką pogodę "wstępna przejażdżka" nierealna - i tak będziemy w razie czego zdrowo musieli nakombinować się z transportem... :conf:

Jeśli znacie kogoś, kto byłby w stanie sprawdzić podkrakowski domek proszę dajcie mi znać.

Wezwała mnie tu Czoko :)
Jestem z Myślenic , poproszę na bianca.rudzia@interia.pl info o kici co nowi właściciele wiedzieć powinni i ja również bo nie mam czasu czytać całego wątku i jeśli chcecie mogę domek sprawdzić . Wprawdzie do tej pory przeprowadzałam tylko psie wizyty ale mam nadzieję że sobie poradzę ;)
Jeśli macie jakąś ankietę przedadopcyjną proszę podeślijcie mi ją również .

Rudzia&Bianca

Od: Pon lis 30, 2009 12:54

Post » Nie sty 24, 2010 23:01 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Dziękuje bardzo że tutaj przyszłaś :1luvu: - zginęło mi PW, które do Ciebie wysłałam :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

[poprzednia][następna]