Kuter w ds/Mizianka SZUKA domu/Bułek choruje/minęło 6mies :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 23, 2010 17:41 Re: KACZUSZKA [*] ... potrzebne pieniądze na dług i DS dla braci

mirka_t pisze:
Never pisze:...Szkoda geneowefo, ze nie zadeklarowałaś od razu ze weźmiesz koty do siebie
:roll: Od razu ze złomowiska.
:(

Ja deklarowałam, że wezmę. :mrgreen:

tak, konkretnie Bułka o ile wiem. Ale genowefa odrzuciła do razu tą opcję. Ja zresztą przyznam szczerze też - taki kot nie powinien być w domu tak bardzo zakoconym - nie widziałas jak on sie porusza....
Mirko, ja staram się nie dorzucać do domów zakoconych kolejnych kotów, to nie jest dobre rozwiązanie. Wydaje mi się, choć mogę się mylic, ze Bułkowi będzie lepiej w domu z mniejszą ilością kotów. Zresztą, one zostały wzięte ze złomowiska pod warunkiem, ze następnego dnia zostaną zabrane - i tak musiały gdzieś się zatrzymać na czas transportu, prawda? Klatka w domu gdzie nie ma tymczasów wydawała mi się idealnym rozwiązaniem.
ja naprawdę nie mogę odżałować, ze Kaczuszki nie wzięła wtedy majka2006. a nie wzięła przeze mnie :? Tylko ze nie wiem za bardzo co mogę teraz z tym jeszcze zrobić -wypominam sobie i będę to robić pewnie jeszcze bardzo długo, tylko co to zmieni?

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Sob sty 23, 2010 17:59 Re: KACZUSZKA [*] ... potrzebne pieniądze na dług i DS dla braci

Never nie mam absolutnie żalu czy pretensji o to, że moja oferta została odrzucona. Koty znalazły dt bliżej a to było priorytetem. Nie rozumiem też, dlaczego genowefa napisała, że pluje sobie w brodę. Podjęłyście takie a nie inne decyzje w dobrej wierze. Każda zrobiła tyle ile mogła a że nikt nie ma kryształowej kuli i nie może przewidzieć przyszłości to oczywiste.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Sob sty 23, 2010 18:11 Re: KACZUSZKA [*] ... potrzebne pieniądze na dług i DS dla braci

nie ma niestety. I czasami mozna popelnic okropny błąd. w tym przypadku moze i najbardziej zakocony dom byłby lepszy do mojego :(

Never

Post » Sob sty 23, 2010 22:20 Re: KACZUSZKA [*] ... potrzebne pieniądze na dług i DS dla braci

genowefa ma nadzieję, że nauka, która kosztowała Kaczuszkę życie i która brzmi "Brak szczepienia jest dla kota zacznie gorszy niż reakcja poszczepienna" dotarła wreszcie do Never.
Kaczuszki przy pierwszej wizycie u konowałki z Włoch, jak najbardziej kwalifikowały się do szczepienia. Na Białobrzeskiej chcieli je od razu zaszczepić. Ponieważ jednak nie byłam osobą decyzyjną i powiem szczerze nie chciałam być główną bohaterką, afery, którą Never nie chybnie rozpęta na forum z powodu "nieautoryzowanego" szczepienia, nie zgodziłam się na to aby je zaszczepiono. Bo afery na forum to Never potrafi robić, tylko to jest pewne jeśli o nią chodzi.
To jest moja ostatnia wypowiedź w tym wątku.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pon sty 25, 2010 10:45 Re: KACZUSZKA [*] ... potrzebne pieniądze na dług i DS dla braci

No coż, dziękuję genowefo za wspaniałą naukę, szkoda, ze nie pomyslałas o tym ze kot nie jest szczepiony zanim zabrałaś ją do swojej lecznicy, a potem do swojego domu.
:(

Edit: doczytałam o 'konowałce', ktora nie zaszczepiła kotki przewracającej się z bólu na bok, z bolącymi nerkami i nadżerką na połowie języka.... bez komentarza

Never

Post » Wto sty 26, 2010 11:01 Re: KACZUSZKA [*] ... potrzebne pieniądze na dług i DS dla braci

Podrzucę - bracia szukają domków.
Kuterek ma dziurę na grzbiecie, albo cos takiego... Mam nadzieję, ze to Bułek go przedziurawił, a nie jest to żadne świństwo... Poza tym biega, szaleje, skacze, śpiewa, wskakuje na mnie i się przytula, usiłuje wejśc mi do nosa, jest w kilku miejscahc na raz. Bułcio standardowo się drze, piszcze strasznie... jest tez niezawodnym budziczkiem - koło 4-5 rano wchodzi mi na głowę i ociera się, ślini, przytula - generalnie robi wszystko, zeby zostac wygłaskanym..

w niedzielę minął miesiąc, i wcale nie jest lepiej...

Never

Post » Wto sty 26, 2010 18:22 Re: KACZUSZKA [*] ... potrzebne pieniądze na dług i DS dla braci

Podrzucamy braciszków!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro sty 27, 2010 7:43 Re: KACZUSZKA [*] ... potrzebne pieniądze na dług i DS dla braci

i z rana hop braciszkowie :kotek: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro sty 27, 2010 14:00 Re: KACZUSZKA [*] ... potrzebne pieniądze na dług i DS dla braci

HOP

Kaprys2004

Post » Śro sty 27, 2010 16:41 Re: KACZUSZKA [*] ... potrzebne pieniądze na dług i DS dla braci

mam osobistą prośbę, ponieważ od połowy lutego do kwietnia/maja będę praktycznie poza zasięgiem przez co rzadko będę zaglądać na forum, chciałabym poprosić kogoś, żeby pomógł Never w prowadzeniu bazarków.

Ja już mam problemy z czasem i nie mam zupełnie kiedy wyjść na pocztę, a mam już 3 wysyłki do zrobienia... Za opóźnienia przepraszam, ale niestety nie rozdwoję się...

Tak więc, jeśli ktoś mógłby się zająć bazarkami od połowy lutego to niech da znać proszę. Będę wdzięczna

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Śro sty 27, 2010 18:17 Re: KACZUSZKA [*] ... potrzebne pieniądze na dług i DS dla braci

podrzuciłam bazarki - została czerwona patera i 4 puszki, na drugim wszystkie reprodukcje - nikomu chyba się nie spodobały, a przecież na wystawie Alfonsa Muchy w Muzeum Narodowym były ogromne kolejki... poprosiłam dragonfly o obniżenie cen, moze ktoś zalicytuje choć jeden plakat za 5 zł...

Chciałam serdecznie podziękowac osobie, ktora chciała pozostać anonimowa za wpłatę 100 zł.
Jesli dożyjemy do poniedziałku - a myślę, ze dzięki paru z Was nam się to uda, dalej będę sobie sama radzić z utrzymaniem chłopaków, więc bazarki poszłyby na pomoc w spłacie długu osobie prywatnej, ktora załozyła ze swoich pieniezy za leki dla kotkow.

I bardzo dziękuję za podrzucanie - tylko jakoś nie ma chętnych na Kuterka. Korespondowalam z 1 domkiem, ale on poszukuje dużego, ciężkiego kota.... jakoś Kuterek nie ma szczęścia... o Bułciu juz nawet nie wspominam...

Never

Post » Czw sty 28, 2010 8:42 Re: KACZUSZKA [*] ... potrzebne pieniądze na dług i DS dla braci

Never pisze:I bardzo dziękuję za podrzucanie - tylko jakoś nie ma chętnych na Kuterka. Korespondowalam z 1 domkiem, ale on poszukuje dużego, ciężkiego kota.... jakoś Kuterek nie ma szczęścia... o Bułciu juz nawet nie wspominam...

Never ja mam takiego Misia. Ma 2-3 lata, Odjajczyłam go w ubiegłym tygodniu ale nie ma kiedy zrobić mu ogłoszeń. Jest dymny, wyjątkowo spokojny i lubi gadać. Taki prawdziwy fajny misio.
Tu są jego jego wcześniejsze zdjęcia http://Amika6.fotosik.pl/albumy/706743.html
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw sty 28, 2010 12:37 Re: KACZUSZKA [*] ... potrzebne pieniądze na dług i DS dla braci

Amiko, fajnego masz misia :D

Podrzucamy!

Kaprys2004

Post » Pt sty 29, 2010 13:18 Re: KACZUSZKA [*] ... potrzebne pieniądze na dług i DS dla braci

Amiko, dostałam od tych ludzi info ze zdecydowali się juz na kota z jakiegoś innego dt, przykro mi :(

u nas bez zmian - chlopcy się tłuką, Bułek dziurawi, Kuterek śpiewa, a ja jestem w punkcie wyjścia... minął miesiąc, a wcale nie jest lepiej... nie widzę zadnego sensu, w niczym:( i szczerze powiedziawszy nie wiem co będzie dalej :(

Never

Post » Pt sty 29, 2010 14:09 Re: KACZUSZKA [*] ... potrzebne pieniądze na dług i DS dla braci

wszystko co robisz ma jakiś cel :mrgreen:
budzisz się rano bo masz cel :wink:
te powiedzenie "co cię nie zabije ,to cię wzmocni " ma duuużo prawdy :1luvu:
usmiechnij się :ryk:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

[poprzednia][następna]