^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 22, 2010 18:32 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

basial49 pisze:Skoro nie macie sponsorów, to obawiam się, że niestety możecie skończyć jak Jopop - z okrągłym długiem.

Już wiesz, dlaczego nie śpię po nocach? :roll:

basial49 pisze:Wy jesteście chyba wolontariuszkami - pracujecie w kociej sprawie bez zapłaty. :lol:

Jesteśmy wolontariuszami, mamy przecież jednego mężczyznę na pokładzie. Chociaż Piotr568 już chyba na tym forum był zmuszony przywyknąć do żeńskiej formy. :lol:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt sty 22, 2010 18:44 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Dopisek się pojawił, bo edytuję posty, jak mi się coś przypomni, albo zauważę literówkę po wysłaniu.
Edytuję do czasu, dopóki mój post jest ostatni w wątku. :wink:
Ale czasem nie zdążę wysłać poprawionego, a ktoś coś napisze.

Aleba pisze:
basial49 pisze:Sterylizacje można wykonać bezpłatnie w Koterii, więc po co płacić, gdy nie ma pieniędzy?

Koteria ma określone "moce przerobowe", trzeba wcześniej umawiać zabieg, umawiasz się na konkretną liczbę kotów, musisz je przywieźć w określonych godzinach.

To rzeczywiście pewna niedogodność, ale nie jest nie do przeskoczenia.
Zwłaszcza, gdy nie ma środków. :lol:
Jeśli dobrze pamiętam, w 2009 wyszła im średnia sterylizacji 3-4 koty dziennie.
A moce przerobowe chyba mają większe... :lol:

Agneska pisze:Jesteśmy wolontariuszami, mamy przecież jednego mężczyznę na pokładzie. Chociaż Piotr568 już chyba na tym forum był zmuszony przywyknąć do żeńskiej formy. :lol:

ups... :oops: :mrgreen:

Zasiedziałam się przez ten wątek w pracy...
Ale to już ostatni mój post dzisiaj.
Idę karmić koty...... :mrgreen:

basial49

Od: Pon cze 01, 2009 16:25

Post » Pt sty 22, 2010 19:05 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

basial49 pisze:A moce przerobowe chyba mają większe... :lol:

Na pewno.
Ale także więcej chętnych do korzystania z ich usług ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt sty 22, 2010 19:16 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

basial49 pisze:
Aleba pisze:
basial49 pisze:Sterylizacje można wykonać bezpłatnie w Koterii, więc po co płacić, gdy nie ma pieniędzy?

Koteria ma określone "moce przerobowe", trzeba wcześniej umawiać zabieg, umawiasz się na konkretną liczbę kotów, musisz je przywieźć w określonych godzinach.

To rzeczywiście pewna niedogodność, ale nie jest nie do przeskoczenia.
Zwłaszcza, gdy nie ma środków. :lol:
Jeśli dobrze pamiętam, w 2009 wyszła im średnia sterylizacji 3-4 koty dziennie.
A moce przerobowe chyba mają większe... :lol:

Basia, a jak liczyłaś tę średnią?
Bo mi wychodzi 7,3 dziennie. Liczę tylko dni robocze i od połowy lutego, bo wtedy Koteria zaczęła działać. Odliczyłam tydzień okołoświąteczny w grudniu, nie liczyłam wolnych dni (nie-weekendowych) w innych miesiącach. Odliczyłam też tydzień, kiedy w Koterii było odkażanie po pp i była zamknięta.

Porównanie "mocy przerobowych" do Koterii jest ze wszech miar niefortunne.

Z jednej strony - JoKot to grupa prywatnych ludzi, wolontariuszy, którzy nie są zrzeszeni, a więc nie mogą się oficjalnie ubiegać o datki czy darowizny, tylko poprzez inne fundacje no i nieformalnie, np. na forum.
Z drugiej strony - Koteria nie jest lecznicą, nie prowadzi działalności gospodarczej, nie zarabia w ten sposób na czynsz, wyposażenie, materiały, pensje itd.

Z żadnej strony nie ma jak porównywać JoKota z Koterią, a Koterii z Boliłapką...

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt sty 22, 2010 19:58 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

No i nie było moim celem porównywanie! Ani tym bardziej wyliczanie kto ile robi!
Przepraszam, jeśli tak to zabrzmiało.

Chodziło mi tylko o to, że macie swoje sposoby działania niekoniecznie kompatybilne z naszymi sposobami działania ;) Zwraca się do Was wiele osób z prośbą o pomoc w sterylizacjach - dlatego zabiegi trzeba umawiać wcześniej. I ja to rozumiem, i nie jest to żaden zarzut.
U nas to działa trochę inaczej, bo jednak na mniejszą skalę.
No i działając równolegle, jesteśmy w stanie sumarycznie zrobić więcej niż w sytuacji, gdybyśmy zaczęli dostarczać odłowione przez nas koty do Koterii.
Roboty niestety nam nie zabraknie :(

Uch, pisałam ten post z 5 minut, poprawiałam kolejne 5 ;) Strasznie ciężko mi się teraz myśli, mam tylko nadzieję, że nie strzeliłam kolejnej fafuły...
Alfons Allais

Aleba

Post » Pt sty 22, 2010 20:01 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Aleba, to nie Ty porównywałaś :wink:

Tego się kompletnie nie da porównać po prostu.
A z tą robotą masz calkowitą rację - jeszcze długo jej nie zabraknie niestety :(

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt sty 22, 2010 20:06 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Jana pisze:Aleba, to nie Ty porównywałaś :wink:

Widać naprawdę już bardzo ciężko myślę... ;)
Alfons Allais

Aleba

Post » Sob sty 23, 2010 4:55 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

:mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob sty 23, 2010 9:30 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Dziewczyny ,o przepraszam jeden men jest,wybaczcie głupie pytanie.Ale znalazłam informacje ,gdzie mogę wpłacić 1% podatku dla JOKOTA i wyszło mi,że na konto fundacji Spokojna Przystań.Grupa JOKOT nie jest fundacją,to jak korzystacie z tego konta?Może nie wszystko doczytałam,ale jak chce oddać kasę,zresztą nie tylko ja,to muszę wiedzieć,czy aby na pewno dostanie ją JOKOT.Rozumicie,nie. :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Sob sty 23, 2010 10:30 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

kocurzyca41 pisze:Dziewczyny ,o przepraszam jeden men jest,wybaczcie głupie pytanie.Ale znalazłam informacje ,gdzie mogę wpłacić 1% podatku dla JOKOTA i wyszło mi,że na konto fundacji Spokojna Przystań.Grupa JOKOT nie jest fundacją,to jak korzystacie z tego konta?Może nie wszystko doczytałam,ale jak chce oddać kasę,zresztą nie tylko ja,to muszę wiedzieć,czy aby na pewno dostanie ją JOKOT.Rozumicie,nie. :ryk:

Kocurzyca, rozumiem Cię doskonale, wpłacając pieniądze na jakikolwiek cel też lubię mieć pewność, że właśnie na ten cel zostaną one wykorzystane. :)

JoKot przejął sposób funkcjonowania po Jopop - współpracujemy z instytucjami, z którymi Jopop współpracowała, po wspólnych ustaleniach.

Fundacja Spokojna Przystań ma status OPP i może zbierać 1 % podatku PIT. Ustaliliśmy (Jokot i Fundacja), że kwoty przekazane Fundacji z dopiskiem "DLA KOTÓW BEZDOMNYCH" zostaną przekazane na pokrycie zobowiązań JoKota wobec lecznicy Boliłapka. Ta droga była już sprawdzona i wykorzystana w ubiegłym roku. :) Bez tego dopisku pieniądze pójdą na inne cele Fundacji czyli konie i psy. Kociarzy bardzo proszę o pamiętanie o informacji "DLA KOTÓW BEZDOMNYCH". :)

Nie ukrywam, że bardzo liczę na wpłaty 1 % za 2009 rok, propaguję ten cel wśród moich znajomych (oczywiście wiem, że wiele osób uznaje inne wartości za ważniejsze i ma inne plany przekazania 1 %). Ale już w zeszłym roku udało mi się namówić sporo nie-forumowych miłośników zwierząt do podzielenia się swoim podatkiem poprzez Fundację Spokojna Przystań.

Kocurzyco, z góry dziękujemy za Twoją wpłatę. :ok:
Obrazek

Agneska

Post » Sob sty 23, 2010 10:47 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

No fajnie to już wszystko rozumim,bo ostatnio koleżanka wyraziła chęci i obiecałam jej donieść numer konta,stąd wzięło się szperanie.Ja już jestem zadeklarowana,TZ mój też oczywiście dla JoKota.A jeszcze jedno głupie pytanko,a jakbym chciała parę PLN-ów tak od siebie to jest jakiś numer konta,bo też nie mogę najść.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Post » Sob sty 23, 2010 10:49 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

^JoKot^ pisze:Finansowo startujemy od zera, nie mamy żadnych funduszy własnych.
Liczymy jedynie na pomoc sponsorów, bazarkowiczów, wszystkich życzliwych i mogących pomóc.

Wkrótce będzie aktywne konto, za pomocą którego chcemy rozliczać wpływy i wydatki.

Jeśli ktoś zechce skorzystać z konta Fundacji – aby odliczyć wpłatę od dochodu osobistego PIT – bardzo prosimy o wpłatę na konto:
Fundacja 'Spokojna Przystań'
Kietlin 28, 58-230 Niemcza
54 1020 5226 0000 6702 0239 5051
z dopiskiem "DLA KOTÓW BEZDOMNYCH"

Również przy okazji rocznego rozliczenia PIT można pomóc JoKotowi wpłacając swój 1 % podatku. :D
w druk PIT-28, PIT-36, PIT-36L, PIT-37 proszę wpisać:
OPP: Fundacja Spokojna Przystań
KRS: 0000278704
NIP: 882-204-84-16

w pozycji "cel szczegółowy 1%" wpisujemy "DLA KOTÓW BEZDOMNYCH"

na pierwszej stronie

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob sty 23, 2010 11:04 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

NO tak to wiem,ale czy tylko odliczyć ten procent,czy kasę na już dla agi z własnego konta,żeby pospała chociaż z godzinkę też można tam przelać?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Post » Sob sty 23, 2010 12:16 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

Ja rozmumiem, że można, tylko z tym dopiskiem - nawet za rok sobie odliczysz to od podatku - ale możemy poczekać na opinię Agneski ... ja też chcę coś przelać, więc jestem zainteresowana tematem

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob sty 23, 2010 14:15 Re: ^JoKot^ wita wszystkich Przyjaciół

kocurzyca41 pisze:NO tak to wiem,ale czy tylko odliczyć ten procent,czy kasę na już dla agi z własnego konta,żeby pospała chociaż z godzinkę też można tam przelać?

:lol: to żem sobie dzisiaj pospała (bo mnie zaraza jakaś dopadła i moc mi całą odebrała :evil: )

Dziewczyny Kochane, przez Fundację można wpłacać nieograniczone ilości pieniędzy :lol: , wszystko zużyjemy na koty. :1luvu:

Tak serio, to darowanie 1 % podatku PIT robi się przy wypełnieniu rocznego rozliczenia PIT i wtedy należy wpisać w druk PIT-28, PIT-36, PIT-36L lub PIT-37
OPP: Fundacja Spokojna Przystań
KRS: 0000278704
NIP: 882-204-84-16 [/b]
w pozycji "cel szczegółowy 1%" wpisujemy "DLA KOTÓW BEZDOMNYCH"

Natomiast jeśli ktoś ma wolne moce finansowe :wink: i zechce je przeznaczyć na JoKotową działalność, to może zrobić przelew na konto numer:
54 1020 5226 0000 6702 0239 5051
adresat: Fundacja 'Spokojna Przystań', Kietlin 28, 58-230 Niemcza
(koniecznie z dopiskiem "DLA KOTÓW BEZDOMNYCH" żeby trafiło na koty a nie na psy i konie).
Aż do 6 % rocznego dochodu można podarować na cele charytatywne i sobie potem odliczyć od dochodu w następnym rozliczeniu podatkowym.

Bardzo, bardzo dziękujemy za pomoc. :1luvu:
Obrazek

Agneska

[poprzednia][następna]