Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 20, 2010 23:44 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Pytasz Aga co bedzie dalej?????????

No to chyba juz Wszyscy wiemy.... :|

Mogę sie oczywiście mylić ale kiedy zaczeły ginąć pierwsze koty, ustaliłam z karmicielką ze koty giną w pewnych porach. Czyli krótko po tym jak karmi Ona zanim ja przyjade karmić. Zatem psy szukają żarcia.Moze nie wiedzą ze ja karmię po południu, niewiem. Dzis specjalnie wróciłam jeszcze raz na Tecze.Była cisza.Pracownicy moga ich nie widzieć bo są tylko dwa.Szybko wbiegaja robią spustoszenie i wybiegają. Hałas maszyn je odstrasza i kreca sie w pobliżu dalej oddalonych kocich stołówek. Zgineło tyle kotów bo albo jadły albo skonczyly jedzenie, myly sie i jeszcze nie zdazyly sie oddalic. Każdy ma kota, to wie jak to jest. Kociak je a potem sie myje.To moje przypuszczenia ale moze być w nich sporo prawdy.Dziś na Teczy Pracownicy szaleli sprzetem.Ziemia dudniła.Hałas potworny. Bylo bardzo niebezpiecznie :( . Dla kotow.Nawet nie chce myśleć ile stresu one teraz przezywają i zimna...... :(
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Śro sty 20, 2010 23:48 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Poczekamy na odpowiedź Tozu i oby była jakaś rzeczowa i szybka! To jest ciężka sprawa, bo tutaj jeszcze teren z tego co piszesz fatalny... normalnie brak mi słów... jak rzadko kiedy...
Obrazek--

nifredil

Post » Śro sty 20, 2010 23:49 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Afatima pisze:To strasznie dużo kociaków. :(
Dziwię się, że TOZ nie zareagował.

Tak Ola to połowa. :evil: Druga połowę, czeka śmierc a trzecia uratowałam.Jak dziś wracajac z dzialki liczyłam to wszystko nie mogłam sama uwierzyć. Stosunek 1/3.

Ale to nie wszystko.Bo w tym rejonie gdzie poruszają sie psy, mam też inne koty. Jak juz pisałam nie ma Puchacza , nie widzę Szarej kici. W ubiegłym roku wiele kociaków nagle zniknęło lub zostało zabitych przez samochody.Jeśli te psy pojda dalej w kierunku miasta ,trafią na kolejne koty ktore karmię.Jesli to juz zdizczałe wygłodzone psy, to moga zrobić wszystko. :evil:
Obrazek--

nifredil

Post » Śro sty 20, 2010 23:56 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Koty w tym rejonie i na dzialkach są wystraszone jak nigdy. Nawet nie usiłuję ostatnio niektorym robic zdjeć , bo sie mnie boja jakby mnie nie znały. Musze nałożyć jedzonko i odejść albo z boku poczekać zeby odganiac kaczki, które sa dla mnie strasznym utrapieniem. Nie wystarcza im to ze codziennie coś dostają. Musza wyżreć kotom. A koty odchodza bo sie ich boją.
Obrazek--

nifredil

Post » Czw sty 21, 2010 0:15 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Wszystkie koty przezyły kleskę powodzi.Zaden nie ucierpiał, choć było bardzo ciezko.

3 zginęły jeszcze przed powodzia.

Pozostałe 24 kociaki ,w tym dwa z Lotniska, zginęły juz po powodzi......
i giną do dzisiaj

PRZYPADEK???
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw sty 21, 2010 10:47 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Pani Izo po wpłynięciu zgłoszenia osoba przyjmująca interwencje próbowała się skontaktować wielokrotnie.
Połączenia telefoniczne zostały odrzucane przez Panią, bądź ignorowane. Żadna z interwencji nie jest przez nas bagatelizowana więc proszę takich rzeczy tutaj nie wypisywać. W zgłoszeniu nie podała Pani maila zwrotnego, z tego co wiem wczoraj Pani podała zły adres.
Proszę skontaktować się bezpośrednio do biura:
e-mail: tozszczecin@op.pl tak aby odpowiedzialna osoba za interwencje mogła Pani odpowiedzieć skoro nie chce Pani rozmawiać przez tel.

Pozdrawiam

Dorottka

Od: Nie sty 17, 2010 1:50

Post » Czw sty 21, 2010 11:13 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Przepraszam, ale to chyba jakieś nieporozumienie. Wczoraj odebrałam telefon i zadne polączenie nie zostało przeze mnie odrzucone.Byłam w trakcie sprawdzania terenu oraz karmienia i pierwszego połączenia nie zdażyłam odebrać , dopiero drugie.Prosze bez insynuacji w moim kierunku.Adres mailowy jest widoczny z chwilą wysłania zgłoszenia. Ponadto podałam telefon zarówno do mnie jak i do Karmicielki. Nikt się ani ze mna ani z nia nie skontaktował do tej pory.Brak kontaktu jak i rownierz nie pojawienie się wcale mojego wpisu na stronie interwencji to juz osobna kwestia.Mineło juz prawie trzy tygodnie. Pozdrawiam.

ps. Prosze mi pokazać gdzie napisałam o bagatelizowaniu sprawy?Wydaje mi sie ze to raczej Ludzie na watku sa oburzeni. I chyba mają do tego prawo???
Adres oczywiscie wyślę raz jeszcze , bo liczę na odpowiedz, która bede mogła oficjalnie umiescić na wątku.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw sty 21, 2010 12:15 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

witam czwartkowa :)
cieszę się, że ktoś się wreszcie z TOZu odezwał w tej sprawie, liczymy wszyscy tutaj obecni na wątku na jakieś konkretne działania z Waszej strony, kociaki tam giną i to nie śmiercią naturalną...

A teraz umieszczę zdjęcia które wczoraj przesłała mi Iza
Obrazek--

nifredil

Post » Czw sty 21, 2010 12:21 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Stefanek - Opiekun Wirtualny - Hydra_pl

A Stefanek wielki, wypasiony, mocny i silny. Odkrył niedawno budkę która zawiozłam w ubiegłym roku dla Boniego, ale Boni w niej nie zamieszkał. Za to zrobił to z wielką chęcią Stefanek i teraz jak przychodzę to wychodzi z niej i uroczo sie rozciaga. Mądry Stefanek. Wyjdzie, zje a potem znów hyc do budki. Ma tam w srodku oprócz ciepłego kocyka na wierzchu, skorke barania pod spodem, wiec chyba dobrze go grzeje, bo jak włozyłam rekę po jego wyjściu w budce było całkiem cieplutko.

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek--

nifredil

Post » Czw sty 21, 2010 12:25 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Księżniczka - Opiekun Wirtualny - Bemka

Księżniczka mimo trudnych warunków pogodowych trzyma sie dobrze. Zdrowie i apetyt dopisuja. Wcina jedzonko zawsze razem z Nora. Obydwie kotki bardzo sa zzyte ze soba i pięknie się do siebie tula.Uwielbia dobra sucha karmę i choć się łasi i jest słodka, cieżko zrobić jej zdjecia. Ale jakoś sie udało...

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek--

nifredil

Post » Czw sty 21, 2010 12:29 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Nora - ma Swojego Opiekuna Wirtualnego w Vivie

Nora do kolejna nasza Wielka Dama. Podobnie jak Diana czy Eliza. To duzej masy koteczka o pięknym gestym, mocnym kruczoczarnym futerku. Podobnie jak Księzniczka uwielbia dobra sucha karmę.Trzyma sie dobrze tej zimy, zdrowie i apetyt dopisuja.

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek--

nifredil

Post » Czw sty 21, 2010 12:31 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Nynuś - Opiekun Wirtualny - ARNOLD

Nynuś ma piękna oprawę oczu. jest niezwykle fotogeniczny, pieknie nam sie wypasł i trzyma sie bardzo dobrze. Uwielbia Purinę i zajada ja z wielkim zapałem. Niestety coś mu nadal wadzi Nora, która musi bardzo na niego uwazac. Oj zaborczy Nynuś , zaborczy....

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Czw sty 21, 2010 13:40 przez nifredil, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek--

nifredil

Post » Czw sty 21, 2010 12:34 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Dary z Niemiec ktore przywiozły nam Panie Inspektorki z TOZu.

Piękne Dary z Niemiec które przywiozły dla nas Panie Inspektorki z TOZu.Poduchy, poduszeczki, chodniczki, wykładzina, kilka kocy, trochę prześcieradeł i ręczników.Wszystko bardzo ładne i w idealnym stanie. Do tego dwa wiklinowe kosze i wiklinowa budka. Kociaki długo poznawaly prezenty i były zachwycone.Bardzo spodobało sie wiklinowe legowisko. Od razu zajeto najlepsze miejsca. Trochę rzeczy zawiozłam na dzialkę. Wczoraj częsć dostały kociaki z Teczy które maja osobny pokoik.Bardzo bardzo im sie podobało.Szczególnie przypadły do gustu nowe poduchy z gabki i mieciutki błekitny kocyk. Dostały tez drugi wiklinowy kosz.
Pięknie Dziękujemy za wszystko. :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Czw sty 21, 2010 12:39 przez nifredil, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek--

nifredil

Post » Czw sty 21, 2010 12:37 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

zdjęcie tych kociaków w koszu jest kapitalne, takie śpiące puchate kulki. Od razu widać że podarunki jak najbardziej przypadły do gustu kociakom :) i naprawdę tego sporo... bardzo się cieszę, że tyle dobrego wyszło z tej "interwencji" :)
Obrazek--

nifredil

Post » Czw sty 21, 2010 12:55 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

:ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

[poprzednia][następna]