Kocia Koalicja 2 - listonosz do nas przyszedł :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sty 17, 2010 14:43 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

Wracają jak bumerang :lol:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pon sty 18, 2010 2:15 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

Monostra pisze:Rozebrałam naszą "choinkę". Towarzystwo spało, więc spokojnie przesunęłam stół, poukładałam na nim pudełka na bańki i sama weszłam. Za parę sekund na stole pod nogami byli wszyscy :evil: . Jeden wyciągał bańki z pudełka, dwa siedziały tuż pod gałęzią z zadartymi głowami włażąc mi pod nogi, zachwycone że igły na nie lecą.
Zeszłam, łapnęłam Sibiego, zaniosłam do innego pokoju i zamknęłam.
Zgarnęłam buczącego z oburzenia Mohera. Niosąc go, spotkałam wracającego Sybirka - nie zamknęłam drzwi na klucz :mrgreen: .
Zamknęłam Mohera, potem z nim Trykota.
Wróciłam po Sibiego. Przez szybę już widziałam skaczącego na klamkę Trykocinka - szybko przekręciłam klucz. Sybi został internowany w innym pokoju.
Posprzątałam, słuchając zawodzeń świrków. Jak je wypuściłam, o mało łap nie połamały lecąc sprawdzić, co się bez nich działo.
Moher jest śmiertelnie obrażony. Mnie?! Mnie zamknąć?! Udał się na emigrację zewnętrzną i wewnętrzną do łazienki, uchyla się od ręki i strzela ogonem :twisted: .
:ryk: :ryk: To skandal ,by koteczki pozbawiać godziwej rozrywki, ja moich przy rozbiórce choinki nie zamknę ,a chyba jutro wieczorem bede rozbierac-inna rzecz....u mnie drzwi sa tylko w łazience :ryk: i wejsciowe do mieszkania 8)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon sty 18, 2010 11:22 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

Przy normalnej choince pewnie bym ich nie zamykała - niechby miały zabawę - ale unikanie rozdeptania kotów na śliskim stole jest nieco ryzykowne. Poza tym ciężka, 1,5 gałąź mogła na nich podczas zdejmowania spaść.
A co do drzwi... Ciekawe, czemu podczas remontu, który robiłam już po przyjściu Sybirka, wpadło mi do głowy wstawienie drzwi z zamkami i dorobienie przesuwnych, zatrzaskowych drzwi do kuchni :twisted: .

Moher się odobraził :mrgreen: . Przebłagiwanie hrabiego to cały rytuał. Nie można go zostawić samemu sobie, bo się wycofuje na dłużej. Należy kilka razy zajść do nadętego kotka, przemawiać czule, i podrapać za uszkiem mimo braku reakcji. Po jakimś czasie koteczek przychodzi do tego samego pomieszczenia, ale układa się nieco dalej, patrząc obojętnie, ale pozwalając już podrapać się pod bródką. Jak się zauważy w końcu zaciskającą się dyskretnie z zadowolenia łapkę, tzn. że nie jest źle, ale na wystawiony brzuszek nie ma co liczyć. Dopiero wieczorem, kiedy wskoczy na swoją poduszkę i wyraźnym mhrrrr zaakcentuje swoją obecność, można pomasować stopki i wygłaskać brzuszek :mrgreen: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pon sty 18, 2010 11:52 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

:ryk:

Typowi obrażalscy faceci :twisted: :ryk:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon sty 18, 2010 18:05 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

No tak, przebłagać prawdziwego kota jak się obrazi nie jest łatwo . :ok:

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Wto sty 19, 2010 14:13 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

Monostra pisze:Moher się odobraził :mrgreen: . Przebłagiwanie hrabiego to cały rytuał. Nie można go zostawić samemu sobie, bo się wycofuje na dłużej. Należy kilka razy zajść do nadętego kotka, przemawiać czule, i podrapać za uszkiem mimo braku reakcji. Po jakimś czasie koteczek przychodzi do tego samego pomieszczenia, ale układa się nieco dalej, patrząc obojętnie, ale pozwalając już podrapać się pod bródką. Jak się zauważy w końcu zaciskającą się dyskretnie z zadowolenia łapkę, tzn. że nie jest źle, ale na wystawiony brzuszek nie ma co liczyć. Dopiero wieczorem, kiedy wskoczy na swoją poduszkę i wyraźnym mhrrrr zaakcentuje swoją obecność, można pomasować stopki i wygłaskać brzuszek :mrgreen: .

Ten facet okręciłby mnie sobie koło łapki 8)
Z Monostrą już dawno to zrobił :mrgreen:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto sty 19, 2010 21:00 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

Monostra pisze:Przy normalnej choince pewnie bym ich nie zamykała - niechby miały zabawę - ale unikanie rozdeptania kotów na śliskim stole jest nieco ryzykowne. Poza tym ciężka, 1,5 gałąź mogła na nich podczas zdejmowania spaść.
A co do drzwi... Ciekawe, czemu podczas remontu, który robiłam już po przyjściu Sybirka, wpadło mi do głowy wstawienie drzwi z zamkami i dorobienie przesuwnych, zatrzaskowych drzwi do kuchni :twisted: .

Moher się odobraził :mrgreen: . Przebłagiwanie hrabiego to cały rytuał. Nie można go zostawić samemu sobie, bo się wycofuje na dłużej. Należy kilka razy zajść do nadętego kotka, przemawiać czule, i podrapać za uszkiem mimo braku reakcji. Po jakimś czasie koteczek przychodzi do tego samego pomieszczenia, ale układa się nieco dalej, patrząc obojętnie, ale pozwalając już podrapać się pod bródką. Jak się zauważy w końcu zaciskającą się dyskretnie z zadowolenia łapkę, tzn. że nie jest źle, ale na wystawiony brzuszek nie ma co liczyć. Dopiero wieczorem, kiedy wskoczy na swoją poduszkę i wyraźnym mhrrrr zaakcentuje swoją obecność, można pomasować stopki i wygłaskać brzuszek :mrgreen: .

:ryk: :ryk: :ryk: Rytuał przebłagiwania boskiiiiiiiiiiiiiiiii :ryk: :ryk: :ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Śro sty 20, 2010 20:26 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

Ja mam małe pytanko. Co Moher dostaje do jedzenia? Jest super ofutrzony. Mój jak wyszedł w końcu z choroby to futro ma jako takie, ale ogon taki "ulizany". A teraz ciągle mu sierść wyłazi :cry:

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Śro sty 20, 2010 21:21 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

Moj Gucio gubi siersc na potege, bo w mieszkaniu jest po prostu za cieplo

anulka111

Post » Śro sty 20, 2010 22:33 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

To fakt, za ciepło pewnie kotom w domu, ale jak obniżę temperaturę to koty pewnie w futro obrosną, ale ja niestety nie :evil: .

Mięta, Moher po chorobie ponad rok temu też wyglądał jak wydarty psu z gardła i minęło dobre 2 miesiące, zanim futerko i koci wygląd całkiem wróciły do normy :( . Jadł wtedy co chciał, bo apetytu nie miał, a raczył jeść po trochu wyłącznie Purinę PP Delicate i RC Sensible + mięso ładowane dopyszcznie. Na futerko dawałam mu Gammolen. Dobry jest podobno olej z łososia - zbieram się, żeby zamówić go hurtem z dodatkami do BARFu, ale ciągle nie mam czasu, żeby jakoś całościowo ogarnąć te dodatki i nie zamawiać bez sensu.
Teraz Moher jest tak sobie ofutrzony, też wyłazi trochę z futra. Je Orijen, TOTW i mięcho.
A tak w ogóle, to ja nie łapię kalendarza futrzenia się moich. Najpierw wyszedł w jesieni z futra Sybi, za to Trykot miał materac ze stojącego pionowo futra. Teraz Sybi porasta, Trykot się odfutrza, a Moher ma cały czas mniej więcej takie samo futro.
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Czw sty 21, 2010 21:44 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

Mały apdejcik kocich smaków.
Trykot przestał w tym roku lubić chrust, Moher polubił.
Sybi stracił zainteresowanie wędzoną rybą (moją :evil: ), za to Trykotowi o mało nos nie odpadł, tak mu chodził nad talerzem.
Sybirek zainteresował się czipsami z ostrą papryką. Na razie bez piwa :roll:
Z Mohera robi się koneser - po zwykłych herbatnikach i chruście odkrył dziś ciasteczka cynamonowe. Żeby dostać drugi kawałeczek o mało nie wszedł na kolana 8O .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Czw sty 21, 2010 21:48 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

ależ masz KONESERÓW :ryk: :ryk: :ryk:
wujek Michał nauczyłby Sybirka spożywania :twisted:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Czw sty 21, 2010 21:56 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

Tak a propos kalendarza ofutrzania - ktoś gdzieś powiedział, ze najlepsze futro jest pół roku po urodzinach. u Rycha się sprawdza i biedak paraduje w pełnym umundurowaniu w środku lata :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw sty 21, 2010 22:25 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

Coś w tym jest 8O . Sybi zawsze dopiero na wiosnę jest jak Yeti, a Trykot, jak odbuduje futro, pewnie będzie latał w upały w pełnym futrze jak w tym roku. Moher najmniej zmienia, ale w czerwcu też miał niezłe futro :lol: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Czw sty 21, 2010 22:28 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

:ryk: :ryk: :ryk: koneserzy hihi

Z futrem cos jest na rzeczy, Rys ma prawie pol roku skonczone i lisy moga mu zazdroscic kity.......po prostu obled wzrokowy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Rys ostatnio starał mi sie wyzrec moja kasze z sosem, sernika zas jest koneserem...i nie patrzy czyj talerzyk :roll: 8)

anulka111

[poprzednia][następna]