Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 09, 2010 16:52 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

sorry za pytanie - ale jestem jeszcze kompletnym laikiem i nie miałam (na szczęście) kontaktu z kk - rozumiem, że z moimi kociastymi ta chudzina na razie nie powinna się stykać?

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Sob sty 09, 2010 17:00 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

tak, kot ze schronu nie powinien się stykać z innymi przynajmniej przez jakis czas, dopóki nie rozeznasz się na co choruje
świerzba ma na pewno, koci katar tez może mieć, o biegunce i pasożytach nie wspominając
jak masz zamykany pokój- to tam, jesli nie- to łazienka
ja ma pokój na kwarantannę, kot dodatkowo jest w klatce
AnielkaG

Post » Sob sty 09, 2010 17:30 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

uff, dotarłam do domu, mysza pewnie też sie zaraz zamelduje
kotów w sumie zabrałyśmy 13
Genia - masz cudną koteczke ;)
W lecznicy na śreniawitow zostało 2 chlopaków i 2 dziewczynki
w lecznicy na modlińskiej zestaw dwoch kotów też zostawiłyśmy
jednego zabrała Zosia
reszta mysza ma policzone, bo ja się pogubilam, miałam długą i meczącą rozmowe z dryka :(

Aha, pilnie mamy do adopcji amstafo-podobną sunie, potraktujmy ją naszą kocią silą, bo pan chciał ja na naszych oczach oddać do schroniska, ale zagadałam, nie pozwoliłysmy mu 8) w sumie siedziało przed schroniskiem 6 nawiedzonych bab i tłumaczylo że znajdzie temu psu dom ;)

padam
ale powiem wam, że nie jest najgorzej, byly lata, kiedy było tragicznie teraz to tylko koci katar i przepelnienie kocie. Koty miały grzane pawilony, dużo kuwet, żwirek, pełno suchego w miseczkach. W mojej subiektywnej opinii jest o niebo lepiej niż 3 lata temu. Na prawdę cieplo miały. Fakt, że chore, nie leczone ale to schronisko przecież
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Sob sty 09, 2010 17:55 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

asieńkaboj pisze:Dziewczyny na pewno dotarły do Legionowa ;), bo odebrały ode mnie wszystkie rzeczy. Teraz też niecierpliwie czekam na wiadomości.
Po drodze jeszcze wracając ratować papugę ;) której niestety już nie było
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob sty 09, 2010 18:02 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

a coś wracajac jeszcze widziałysmy, sfocilam na światlach stojąc 8) ciekawa jestem miny ludzi obok, bo wglądało to tak, jakby dwie baby wpatrywały sie w światla i do tego je obfociły ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Sob sty 09, 2010 18:15 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

A teraz relacja...
jaka pogoda jest każdy widzi, znaczy się śnieg, śnieg śnieg.... sypało w oczy, zacinało, auta się ślizgały, ja to się moją Yariską trzy razy o mało nie zakopałam, musiałam wjezdżać w śnieg o wiele za duży dla mojego miejskiego autka. Ale wróciłam całą ja i auto :twisted: Jak pisała tajdzi nie ma tragedii. 20 kotów + kilka dochodzących. Miały ciepło, miały jedzenie, tylko z zdrowiem tragicznie. Dyrektorka z chęcią nam je oddawałą bo w każdej chwili mogą jej odłączyć prąd i nie będzie miała czym grzać kotom.

A teraz przedstawiam szczęśliwą trzynastkę :mrgreen:
1) tricolorka, ta z chorymi oczami dla Anielki
2) krówka małą i chuda dla joluki, oczy ma mega zapuchnięte, ale gorączki brak
3) krówka druga, eteż chuda, z wrzodem na oku dla szept (w lecznicy na Modlińskiej)
4) pingwinka puchata, bardzo chyda z normalnym kk dla szept (w lecznicy na modlińskiej)
5) czarna mała panna dla Zofia&Sasza, troche dzikawa
6) czarna druga panna dla Sheriny z Wołomina, zwiewająca
7 i 8) bura i buro-biała, obie panny, przestraszone, zwykły kk, dla mamy Karoliny
9) dymno-biała kotka, podrostek, wskakuje mi na ramiona ;) zwykły kk, zmiana na oku- szuka DT
10) ruda kotka- wygląda na zrową, w lecznicy na sterylce
11) tri- wygląda ok, w lecznicy na sterylce
12) dymek (ten bezczalny czarnuszek), w lecznicy na podleczeniu, potem kastracja- TDT u genowefy
13) buro-biały puchatek na kastracji w lecznicy (4,5 m-ca) - SZUKA DT

10 lub 11 idzie do genowefy, druga kotka i kocurkek z lecznicy muszą znaleźć pilnie DT

W pomieszczaniu nr2 został duży biało-bury kocue i bura kotka + tam przychodzą spaza schroniska, z lasu koty najeść się. Miłe i fajne 4 sztuki były, dorosłe.

W izolatce został bur mały wyglądający ok, biało-bure duże i 3 pingwinki podrostki.
Ostatnio edytowano Nie sty 10, 2010 11:50 przez Mysza, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Mysza

Post » Sob sty 09, 2010 18:23 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

Gratulacje :!:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Sob sty 09, 2010 18:35 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

Dziewczyny, przede wszystkim szacun, że pojechałyście tam w taką pogodę.

Zróbcie zdjęcia kotkom, które pojechały na sterylkę, zacznę je od razu ogłaszać na allegro, alegratce i u nas na miau. W ogóle jakbyście mogły mi podesłać zdjęcia które już teraz nadają się do adopcji. Zrobię im zbiorcze wyróżnione allegro.

Mogę się założyć, że ruda kotka pojedzie do DS prosto po sterylce i nie będzie jej potrzebny żaden DT.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob sty 09, 2010 18:38 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

No gratuluję :D

Śledziłam akcję z zapartym tchem.

Chciałam genowefę poprosić o DT dla miziastej kotki po sterylce z Lazurowej, która dziś się znalazła u nas, ale widzę, że skoro bierze 10, to... eh. Ważne że innym się poszczęściło :)
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Sob sty 09, 2010 18:43 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

wszysto ma foty, tajdzi musi się obrobić bo dużo ich ma.
TZet gada w łazience do tej dymno-białej naramiennej kotki :twisted: :lol: NIe nie wolno, złaź,ojojoj jaka ty fajna jesteś :twisted: :lol:

joulka krówkę już zabrałą, bure dwa jadą jutro.
Obrazek

Mysza

Post » Sob sty 09, 2010 18:50 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

:ok: za domki
Szacun za akcję :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob sty 09, 2010 18:58 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

a ile musiałam się od dyrekcji nasłuchać :roll:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Sob sty 09, 2010 19:07 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

imponująca akcja :ok:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Sob sty 09, 2010 19:22 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

Bardzo się cieszę, że wszystko się udało. Podtrzymuję swoją ofertę pomocy finansowej. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu mogłabym dorzucić kolejne 100zł - może na pokrycie badań lub leczenia. Mogę ewentulanie zamówić karmę: korzystam z grandecane.

asieńkaboj

Od: Śro paź 14, 2009 20:02

Post » Sob sty 09, 2010 19:26 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

asieńkaboj pisze:Bardzo się cieszę, że wszystko się udało. Podtrzymuję swoją ofertę pomocy finansowej. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu mogłabym dorzucić kolejne 100zł - może na pokrycie badań lub leczenia. Mogę ewentulanie zamówić karmę: korzystam z grandecane.

dzięki :1luvu:
kasa się na pewno przyda. Na razie za nic nie płaciliśmy, ale na bank trzeba będzie to zrobić.
Do tego dojdzie zapewne zakup kolejnych leków, kropli. Zorientuję się co komu trzeba i dam znać :)

U mnie dymno-biała ma Cosia na oku. Wrzód to chyba jeszcze nie jest, ale zasłania mocno trzecią powieką i nie widać dokładnie.
Obrazek

Mysza

[poprzednia][następna]