Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 06, 2010 14:57 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

sie witam :roll:

a wiec moja mamusia znow cos przeskrobala,a ja jak to na kochana coreczke przystalo ,wzielam ja pod maly szantazyk i jutro ,co prawda drobna kwota ale zawsze cos :roll: poleci na konto do Agi w celu dolozenia sie do zakupu tej promocyjnej karmy :wink:

co do zimy to jest jakas masakra 8O
dzis tak sypnelo sniegiem ze swiata nie widac :evil:
ludzie w panice koncza prace i uciekaja do domu,syf sie znow robi na ulicach, bo przeciez gamonie na letnich oponach jezdza po warstwie 5cm sniegu, o odsniezaniu nie ma mowy bo nie maja sprzetu ,o sypaniu chodnikow czymkolwiek tez :roll: 8O na chwile obena wali gradem i to dosyc intensywnie, a przed chwila mielismy tu rasowa burze z piorunami i grzmotami 8O Ninka siedzi na oknie z rozdziawiona geba i nie wie o co chodzi :roll:
i kto mi powie gdzie ten swiat zmierza :roll: i co sie dzieje z ta pogoda :roll: wierzyc w to ocieplenie klimatu?jak tu coraz zimniej sie robi :roll:
normalnie sie pogubilam

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Śro sty 06, 2010 15:12 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

znalazlam mega fajna sesje fotograficzna pewnego przeslicznego kota

http://foto.onet.pl/9lvlx,h2sg6ds0gd6s, ... html#f1heg

:1luvu:

wiora

Post » Śro sty 06, 2010 15:22 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Afatima pisze:Kuśtyczek podobnie jak Murzynek nie ma Opiekuna Wirtualnego i ich zdjecia ukazuja sie bardzo sporadycznie. To śliczne kociaki i myślę o dodaniu ich do oferty adopcyjnej na stronie Adopcyjnej Vivy.

Myślę, że to b. dobry pomysł Pani Izo. Ostatnio przeglądałam stronę Vivy, teraz wyszukiwarka jest bardziej rozbudowana i można szukać kotków po uwzględnieniu lokalizacji jak i opiekunki. Zauważyłam, że praktycznie wszystkie Pani koty mają wirtualną opiekę, można dodać kilka nowych, potrzebujących. Z tego co widzę koty dosyć szybko tam znajdują wirtualnych opiekunów. Sama staram się opowiedzieć o tej formie pomocy komu mogę i nakierować odpowiednio, ale jak na razie z mizernym skutkiem :roll:
Balbinka => ObrazekCelinka => Obrazek Obrazek

bemka

Od: Śro wrz 23, 2009 22:38

Post » Śro sty 06, 2010 15:33 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

wiora pisze:znalazlam mega fajna sesje fotograficzna pewnego przeslicznego kota

http://foto.onet.pl/9lvlx,h2sg6ds0gd6s, ... html#f1heg

:1luvu:

jak uroczo kokosi się na tej podłodze :kotek:
Balbinka => ObrazekCelinka => Obrazek Obrazek

bemka

Od: Śro wrz 23, 2009 22:38

Post » Śro sty 06, 2010 15:59 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

zdjecie bodajze 27 po prostu mnie rozwalilo
ten usmiech i te zeby na wierzchu :ryk: masakra :lol:

popieram pomysl 'dorzucenia'nowych kiciastych do Vivy :wink:
mysle ze Izka zrobi to kiedy sprzet od Ja-by :1luvu: dotrze :ok:

wiora

Post » Śro sty 06, 2010 17:34 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

OTO BIEŻĄCA LISTA KOCIAKOW BĘDACYCH POD MOJA OPIEKA, UWZGLĘDNIŁAM PONIZEJ ODEJŚCIA I ZAGINIĘCIA

KOTY DOROSŁE

TERENY MIEJSKIE CZ. I

Szarusia, Zezolcia, Maciuś, Gacuś, Kicia Bąbelek, Gapcia, Halinka, Fela, Dorcia, Czarna koteczka,Czarny stary kocurek, Niunia, Borsuk, Róża, Miłek, Dina, Misiu, Stella, Dyzio, Eliza, Lusia, Buba, Ogonek, Rybcia,Boguś.

TERENY MIEJSKIE CZ II

Ciapulek, Murzynka, Borysek, Trusia, Gwiazdeczka, Jacuś, Wacuś, Rekinek, Biedroneczka, Biedroneczka II, Tygrysek, Bajka, Freduś, Zenuś, Szynkretka, Czarnuszka, Honoratka, Marcysia, Gabi, Bartuś, Niedżwiadek, Stary Misiu, Szaro- biała kotka, Szaro- biały kocurek, Dwa bracia przyrodni Niedzwiadka, Sabinka, Sara, Duduś, Perełka, Tuptuś, Misiaczek, Szaruś, Clio, Aisza, Merlinka, Piękna Inez, Dyrektor, Dasza, Boni.

TERENY ZIELONE CZ I

Stefanek, Czarna kotka, Szary kocurek, J.P, Rudy kocurek, Rudy kocurek, Maurycy, Miłka, Diana, Tajfun, Zosia, Szary kocurek, Pirat, Misiulek, Murzynek, Kapselek, Zuzia, Oczko, Nikuś, Czaruś, Szczurek, Myszka,Negrita, Biało- czarny kocurek, Miś, Czarna, Teodorek.

TERENY ZIELONE CZ II

Patryczek, Nynuś, Nora, Ksieżniczka, Martin, Frania, Tereska, Tina, Sonia, Arni, Cyrylek, Juniorek, Agatka, Szaro- biała kicia, Czarna kicia, Czarna kicia II, Biało- szara kicia, Kicia krówka, Kicia Arlekin, Fionka, Celinka, Celinka Bis, Kuśtyczek, Murzynek, Puchacz, Dominik, Szara kicia, Czarnulka, Dwa kocurki krówki, Kotek bez oczka.

Razem 124 sztuki. W tym uwzględniono Koty z opuszczonych działek.

KOCIAKI

TERENY ZIELONE

2 Kociaczki od szarej kici,

TERENY MIEJSKIE

1 Kociaczek od szarej kici

RAZEM POD MOJA OPIEKĄ JEST 127 sztuk.

Nie uwzględniam też moich kociaków w domu +- 20 sztuk.

Zestawienie dokonałam na podstawie trasy mojego karmienia, naturalnie nie wszystkie kotki mają imiona dlatego posłużyłam się ich wyglądem. większość kociaków miała nadane imiona w celach Adopcji Wirtualnej. Część zdjęć można zobaczyć tutaj na wątku, cześć na stronach adopcji wirtualnych Vivy, niektóre nie miały jeszcze żadnych zdjęć.
Ostatnio edytowano Czw sty 07, 2010 18:09 przez Afatima, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Śro sty 06, 2010 17:38 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Poniewaz w lipcu robilam zestawienie bieżące, celem uaktualnienia biezacej listy kociaków pod moja Opieka teraz zrobie takie zestawienie za cały rok. Będą tutaj ujęte zarówno zgony jak i zaginięcia, oraz koty wydane do DT.

ZESTAWIENIE ZA 2009 ROK.

Kociaczki, które odeszły za TM

Pysiolek, Płomyczek, Grazynka, Ida, Węgielek, Stokrotka, Duzy Murzynek, Murzyn, Stary Misiaczek, Stara Misia, Iskierka, Tosia, Roxanka, Dziewczyna Patryczka, Maksiu, Maks, Czarna koteczka,Kicius od szarej koteczki, Kiciuś od czarnej koteczki bez oczka,Gagatek, Diabełek, Luna.

Razem 22 kociaki

Kociaczki, które zaginęły i ich los nie jest mi znany.

Filipek, Stary Gizmuś, Łapka, Kicia Pingwinek, Mimi, Magda, Mesia, Mróweczka, Druga dziewczyna Patryczka, Przyrodni braciszek Niedzwiadka, Bazyli, Ramona, Tygrysek.

Razem 13 kociaków

Do dnia dzisiejszego nie mam pewności w sprawie dwóch kotków z działek Tęcza. Są to Maurycy i Oluś .

Nie mam również pewności co do ostatniego pojawienia sie Kapselka i trudno mi stwierdzić czy żyje. Nadal rownież nie pojawia się od Sylwestra Maciuś.

Do DT przekazano w tym roku kilka kociakow.

5 kotkow od czarnej kotki okoconej w dziurze w ziemi.
1 kociak podrzucony pod sklep spożywczy
1 kociak roczny rudy
5 kociakow podrzuconych mi na podworko
3 kotki podrzucone mi jako dwutygodniowe
9 kotków w tym głównie uratowanych z dzialek Tęcza

Razem na Tymczasy trafiły ode mnie w tym roku 24 kotki.Czesć z nich ma juz swoje DS.

Z mojego domowego stada również w tym roku odeszło kilka kotkow za Tm. Są to Brygida, Adolf, Murzynek, Patrycja.

Razem 4 sztuki

Oraz dwa ratowane maluchy czyli Boguś, Kicia ze zmazdżoną łapką.
Ostatnio edytowano Śro sty 06, 2010 22:33 przez Afatima, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

Afatima

Post » Śro sty 06, 2010 17:49 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

wiora pisze:sie witam :roll:

a wiec moja mamusia znow cos przeskrobala,a ja jak to na kochana coreczke przystalo ,wzielam ja pod maly szantazyk i jutro ,co prawda drobna kwota ale zawsze cos :roll: poleci na konto do Agi w celu dolozenia sie do zakupu tej promocyjnej karmy :wink:

Wiora :1luvu: bardzo dziękujemy!

Cały czas bardzo prosimy Kochani o Pomoc w zakupie karmy. Postaram się też trochę wpłacić z wpłat Wirtualnych Opiekunow. Ale jest zima. Jest ciężko. Korpusy drogie. Bardzo Prosimy o Wsparcie. To Super karma, wartościowa odżywczo i smaczna.
Obrazek

Afatima

Post » Śro sty 06, 2010 18:02 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

rozmawialam z mama i jutro zrobi przelew :wink:

wiora

Post » Śro sty 06, 2010 19:43 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Siedzę zakopana w koc, pod kocem obok mnie zakopana Melaśka przyklejona do moich pleców. Śnieg sypie, tylko łopaty słychać szurające po chodnikach. Zima :?
Obrazek

Afatima

Post » Śro sty 06, 2010 20:22 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Afatima pisze:Siedzę zakopana w koc, pod kocem obok mnie zakopana Melaśka przyklejona do moich pleców. Śnieg sypie, tylko łopaty słychać szurające po chodnikach. Zima :?

Niektórzy to mają fajnie leżą i słuchają jak łopaty szorują po chodniku, a inni to sami muszą machać łopatami :evil: :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro sty 06, 2010 20:24 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Iweta pisze:
Afatima pisze:Siedzę zakopana w koc, pod kocem obok mnie zakopana Melaśka przyklejona do moich pleców. Śnieg sypie, tylko łopaty słychać szurające po chodnikach. Zima :?

Niektórzy to mają fajnie leżą i słuchają jak łopaty szorują po chodniku, a inni to sami muszą machać łopatami :evil: :wink:

no tak :roll:
a ja mam takie marzenie aby te łopaty w ogole uslyszec :?

wiora

Post » Śro sty 06, 2010 20:39 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Afatima pisze:[b]Kociaczki, które odeszły za TM
[b]Pysiolek, Płomyczek, Grazynka, Ida, Węgielek, Stokrotka, Duzy Murzynek, Murzyn, Stary Misiaczek, Stara Misia, Iskierka, Tosia, Roxanka, Dziewczyna Patryczka, Maksiu, Maks, Czarna koteczka,Kicius od szarej koteczki, Kiciuś od czarnej koteczki bez oczka,Gagatek.

Razem 20 kociaków

Kociaczki, które zaginęły i ich los nie jest mi znany.

Stary Gizmuś, Łapka,Kicia Pingwinek, Mimi, Magda, Mesia, Druga dziewczyna Patryczka, Przyrodni braciszek Niedzwiadka, Bazyli,Ramona, Tygrysek.

Nigdzie nie ma mojej Mróweczki. :cry: Wiem, że już się nie z najdzie ale chociaż niech pamięć o niej pozostanie
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Śro sty 06, 2010 21:03 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Aniu, ja cały czas wprowadzam tu zmiany, poprawiam i dodaję.... wolałabym nie dodawac zadnego kociaka :(
Dopiero jutro, tak myślę, będzie pełna aktualizacja. To bardzo duże stado, nie wszystko od razu jest w pamięci...
Obrazek

Afatima

Post » Śro sty 06, 2010 21:12 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Już wpisałam.... Mróweczki zdjęcie jest w zaginionych kotkach w zaktualizowanym poście na pierwszej stronie. Tylko tu jej brakowało.
Obrazek

Afatima

[poprzednia][następna]