DO ZOBACZENIA W LEPSZYM ŚWIECIE PIRATKU [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 29, 2009 14:18 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

....czyli z Piratkiem nie jest tak źle....
------------------------
Wiga138, Mila, Kropka, Alf, Gama

wiga138

Od: Pon wrz 14, 2009 8:59

Post » Pt sty 01, 2010 20:06 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

zapraszamy na bazarek dla Pirata ;)

viewtopic.php?f=20&t=105589

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Pt sty 01, 2010 22:00 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Leone pisze:zapraszamy na bazarek dla Pirata ;)

viewtopic.php?f=20&t=105589

jeszcze raz wielkie podziękowania za bazarek. :1luvu: :1luvu:

ja właśnie przygotowuję jeszcz jeden z przeznaczeniem na splatę reszty długu za Shani. Na szczęście guz, który sie pojawił kilka dni temu na klatce peirsiowej wchłonął się i nie trzeba będzie jeszcze jednej operacji. Pirat idzie na badania krwi i do kardiologa. Musze też zakupic Androcur dla niego za 80 zł 8O chyba, że uda mi sie namówic Ogochę do wypisania recepty, będzie wtedy na 50%. Gabi się pochorowala po szczepieniu. U niej niestety kalciwirus tez na dziąsłach!! Część pieniędzy pójdzie też na Niusię od kinyi - prawie niewidząca kotkę, która Kinya uratowała z rachunkiem ponad 500 zł 8O . Dam znac jak wystawię, jest dużo rzeczy!!!

Pieniądze się zawsze przydadzą!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Sob sty 02, 2010 0:00 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon sty 04, 2010 11:45 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Zaniedbałam Piratkowy wątek, ale nie mam dobrych wieści a o złych nie mam serca pisać.

Piratek ma problemy z oddychaniem. Krztusi się i kaszle. Byliśmy u wterynarza a w tygodniu umówię mu wizytę u kardiologa. Więcej zrobic nie moge. W nocy śpię tak, że jedno oko zamkniete a drugim sprawdzam czy oddycha. Myślałam, że będzie łatwiej ale smutno...chciałabym żeby jeszcze trochę pożył w dobrych warunkach jak księciunio. Najpier prosiłam do Wigilii, a teraz prosze do 2011.
Ostatnio edytowano Pon sty 04, 2010 11:53 przez Akima, łącznie edytowano 1 raz
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon sty 04, 2010 11:50 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Biedny Piratek, biedna Ty...

Ale naprawdę kocur ma hart ducha - ile to już razy zapowiadało się na najgorsze.
Myślimy o Was :ok:
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pon sty 04, 2010 11:53 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Kinya pisze:Biedny Piratek, biedna Ty...

Ale naprawdę kocur ma hart ducha - ile to już razy zapowiadało się na najgorsze.
Myślimy o Was :ok:

Dziękuję Kinyu!
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon sty 04, 2010 13:32 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

W tym 2010 życzę Ci Akima tylko uśmiechu i radości ,a Piratkowi....bądź z nami jak najdłużej !
Kiedy będziemy wiedzieć coś więcej o stanie zdrowia Piratka ?

ps. jutro wysyłam.
------------------------

wiga138

Post » Pon sty 04, 2010 13:46 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

wiga138 pisze:W tym 2010 życzę Ci Akima tylko uśmiechu i radości ,a Piratkowi....bądź z nami jak najdłużej !

ps. jutro wysyłam.

wiga mam pieniążki. nie tzreba. wystawiłam właśnie bazarek i Leone też na mnie zbierają.

Próbuję go umówić w tym tygodniu z kardiologiem: jutro albo czwartek ale się dodzwonić nie mogę. Je suche chętnie, niestety nie chce renala, saszetki ostatnio be, szyneczka be, parówki be - no to daje mu exigenta. Zwiększyłam dawkę Furosemidu, myślałam że mu ulży w oddychaniu ale niestety... ta duszność może być od serca. Osłuchowo jest ok, płuca pracują, nie ma szmerów. Tylko to wielgachne serce!

Tobie Marysiu i całej Twojej "powiększonej" rodzinie życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku: niech wam się darzy i nadzieja nigdy was nie opuszcza! Obyście na swojej drodze spotykali dobrych i życzliwych ludzi, a tych innych niech Pan Bóg okulawi cobyście się w porę spostrzegli :-)
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon sty 04, 2010 13:58 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Akima pisze:
wiga138 pisze:W tym 2010 życzę Ci Akima tylko uśmiechu i radości ,a Piratkowi....bądź z nami jak najdłużej !

ps. jutro wysyłam.

wiga mam pieniążki. nie tzreba. wystawiłam właśnie bazarek i Leone też na mnie zbierają.

Próbuję go umówić w tym tygodniu z kardiologiem: jutro albo czwartek ale się dodzwonić nie mogę. Je suche chętnie, niestety nie chce renala, saszetki ostatnio be, szyneczka be, parówki be - no to daje mu exigenta. Zwiększyłam dawkę Furosemidu, myślałam że mu ulży w oddychaniu ale niestety... ta duszność może być od serca. Osłuchowo jest ok, płuca pracują, nie ma szmerów. Tylko to wielgachne serce!

Tobie Marysiu i całej Twojej "powiększonej" rodzinie życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku: niech wam się darzy i nadzieja nigdy was nie opuszcza! Obyście na swojej drodze spotykali dobrych i życzliwych ludzi, a tych innych niech Pan Bóg okulawi cobyście się w porę spostrzegli :-)

:) :D DZIĘKUJEMY !!!!!!
...idę w takim razie na bazarek !
------------------------

wiga138

Post » Pon sty 04, 2010 14:02 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

wiga138 pisze:
Akima pisze:

ps. jutro wysyłam.

:) :D DZIĘKUJEMY !!!!!!
...idę w takim razie na bazarek !

ty niemożliwa jesteś :1luvu: ale także za to Cię z Piratkiem kochamy
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon sty 04, 2010 14:33 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

ciocia wiga znowu nas wspiera :1luvu:

Pirat ma jutro konsultację o 14:00
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Pon sty 04, 2010 16:52 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Akimo, wiem, że na Kocimskiej były remonty i przemeblowania, ale był też tam upominek dla Pirata od Mikołaja - dotarły do ciebie jakieś wieści o nim?? ;)

Kciuki za Pirata cały czas :ok: :ok: :ok:

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Pon sty 04, 2010 17:12 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

milu pisze:Akimo, wiem, że na Kocimskiej były remonty i przemeblowania, ale był też tam upominek dla Pirata od Mikołaja - dotarły do ciebie jakieś wieści o nim?? ;)

Kciuki za Pirata cały czas :ok: :ok: :ok:

domyślałam się że od Was :lol: Piratek zjadł i bardzo mu smakowało. Dziękuję. Kiedy wracacie do Krakowa?
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Wto sty 05, 2010 15:18 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Cóż jeszcze na tego biednego kota spadnie. Pani kardiolog osłuchałą Pirata. Serce pracuje w normie. Niestety Pani doktor podejrzewa chorobę wątroby: marskość, nowotwora... Musimy zrobić badania krwi żeby potwierdzić przypuszczenia. Sama musze podejmowac decyzję kiedy zmniejszać i zwiększać dawki leków.

Wczoraj zauwazyła, że może mieć problemy z orientacją. Zeskoczył z łóżka i chciał siku. Najpierw ruszył w kierunku okna i kaloryfera. Potem stanął, pomyslał i powolnym krokiem udał się do kuchni. Nie wiem czy problemy krążeniowe mogą powodować takie problemy. Pani doktor mówi, że może być jeszcze gorzej, może tracić świadomość :(

Wczoraj wracałam z dusza na ramieniu i zastanawiałam się czy kot mnie przywita w drzwiach czy nie.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

[poprzednia][następna]