Szpulka i Agrafka to dwa najbardziej nieoswojone koty w całej kociarni. Wszystkie inne jakoś udało mi się do siebie przekonać i nawet jeśli wcześniej bały się podejść, teraz pomału wchodzą mi same na kolana. A na te dwie panny to już nie mam pomysłu
Głogowskie Stowarzyszenie Pomocy Zwierzętom AMICUS
Sama mam kocurka, który ma 2,5 roku, jest u nas od 7-8 tyg życia i do tej pory nie jest nakolankowy, za to lubi być noszony na rękach - jeżeli domkowi to przeszkadza, to może sobie dobrać drugiego, bardziej miziastego kociaczka do kompletu - tak było u nas.
Kocie, mądry monarcho, tajemniczy, skryty - Czyż nasze smukłe palce ciężkie od pierścieni Godne są twojej czarnej i białej słodyczy I pyszczka z aksamitu i drogich kamieni?
To co im smakowało to tak bo tą rybą zajada się tylko Guzik, Cekin i Finka
Bo w tej gromadce przyborów do szycia jest jeszcze Cekin - cały czarny kocurek. Niestety umknął mi podczas robienia zdjęć i miałam dodać go później. Ale on bardzo zdjęć nie lubi i ciężko mu jakieś ładne zrobić
Głogowskie Stowarzyszenie Pomocy Zwierzętom AMICUS
Coś wiem o robieniu zdjęć czarnym kotom - z reguły wychodzi "czarna plama z oczami" Głaski dla Cekinka, kotecka-widmo... Agrafko, Szpulko, proszę się nie wygłupiać, tylko się oswajać, ale migiem!!!