*Kręcioł z Opola. Zostaje już na zawsze w domku u AVILD! *

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 11, 2009 18:17 Re: *Schr.Opole-powypadkowy(?) Gary u avild-DT a może i DS ;)?*

Wy się tam nie znacie. :)

Gary zatrzymał sobie zwyczajnie tą skarpetusię na pamiątkę. :D

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Sob gru 12, 2009 0:24 Re: *Schr.Opole-powypadkowy(?) Gary u avild-DT a może i DS ;)?*

:D

Tylko gdzie ją schomikował? :roll:

Byliśmy dziś u dr. Czerwieckiego z całą gromadą. Dwie i pół godziny się zeszło :lol:

Okazało się, że ząbki to ma już on stałe. Nie wiem, może te mleczne zgubił gdzieś po drodze 8O

Dziąsła takie sobie, ale to może być jeszcze ten etap. Dostaliśmy coś na złagodzenie i na cudny zapach z pyszczka (gdy Mały próbuje myć Myszę, to mysza ucieka :ryk: )

Pan doktor, dobry wujek ;) stwierdził, że jego zdaniem kocio taki się urodził. Ogonek ma powyginany w kilku miejscach i takie złamania rzadko się zdarzają. Z główką też raczej od urodzenia, chociaż bez tomografii to stwierdzić się nie da.

Gary ma uszkodzenie móżdżku, stąd mimowolne ruchy i lekkie zakręcenie. Leczenie tego nie ma sensu, ponieważ jest bardziej niebezpieczne, niż sama wada - tu trzeba byłoby neurochirurga, ale właściwie po co?

Kotek poza dziwnym, z początku, zachowaniem, jest zwykłym, miziastym i pięknym kociakiem. Kuwetkowym, grzecznym, sam je, pije, bawi się, nawiązuje relacje z innymi kotami. Po prostu jest troszeczkę inny i taki już zostanie.

Czyli właściwie nie jest źle :kotek: Zwłaszcza, że Ogonek już się zadomowił, kółek mniej kręci, bo mniej się denerwuje. Gdy już go trochę odchowamy będzie można poszukać dobrych ręc dla niego. No chyba, że będzie wolał nas ;)

Chociaż TŻet powiedział, że wolałby jamnika :twisted:

Qupale dobry wujek kazał obserwować i zapewnić kociakowi dużo miłości i spokoju :)

To były wieści z Warszawy :D

Mój Osobisty Głos Rozsądku goni mnie do spania, bo ostatnio za dużo się kłócę na forach. :ryk:

Dobranoc :wink:
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Nie gru 13, 2009 11:28 Re: *Schr.Opole-powypadkowy(?) Gary u avild-DT a może i DS ;)?*

Avild - w takim przypadku to nawet superhiper neurochirurg nie naprawiłby móżdżku. :wink:
Na taką lekką niezborność można spróbować podawać vit.B12 [dość bolesne zastrzyki] i inne vit.B w postaci cocarboxylasy [również bolesne] i do tego jakieś preparaty z tauryną.
To wszystko można podawać dość długo [o ile kot na Twój widok ze strzykawką w ręku nie zacznie zwiewać w najciemniejszy kąt] - nawet do 4 tygodni. Jednak jeśli nie będzie żadnych zmian po ok.10 dniach, to można sobie odpuścić.
Jeśli kot jakoś się porusza. Jeśli trafia do miski i kuwety, to ja bym go zbytnio nie męczyła leczeniem na siłę.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie gru 13, 2009 11:37 Re: *Schr.Opole-powypadkowy(?) Gary u avild-DT a może i DS ;)?*

Jeśli kot jakoś się porusza. Jeśli trafia do miski i kuwety, to ja bym go zbytnio nie męczyła leczeniem na siłę.

Tak właśnie myślałam... Gdyby coś można by podać do pysia, to może bym się pokusiła, ale Gary to szczęśliwe kocię, które naprawdę dobrze sobie radzi, więc nie ma sensu przysparzać mu bólu.

Dzięki za odpowiedź :)

ps:
Dziś rano, obudziłam się nieprzytomna i doznałam po raz pierwszy od Małego programu: "głaszcz, głaszcz". Wlazł mi na kolana, nim jeszcze oczy otworzyłam, zaczął barankować, mruczeć, miziać się i dał się wygłaskać na całego :D

Słodziar mały! A myślałam, że tylko 5 sekund da się głaskać!
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Post » Nie gru 13, 2009 11:46 Re: *Schr.Opole-powypadkowy(?) Gary u avild-DT a może i DS ;)?*

Czuje się bezpieczny i szczęśliwy.

-Buffy-

Post » Nie gru 13, 2009 12:27 Re: *Schr.Opole-powypadkowy(?) Gary u avild-DT a może i DS ;)?*

-Buffy- pisze:Czuje się bezpieczny i szczęśliwy.

Dokładnie :D i to jest najważniejsze dla niego.
Tak jak powiedziała Agn jeśli mu to nie przeszkadza w wmiarę normalnym funkcjonowaniu nie ma go co męczyć. Zwierzaki nie odczuwają swoich ułomności w ten sposób co ludzie czyli psychicznie. Nie odczuwają braku. Nie ma sie łapki to się biega na trzech nie ma się oczka to się patrzy jednym i już. :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie gru 13, 2009 14:06 Re: *Schr.Opole-powypadkowy(?) Gary u avild-DT a może i DS ;)?*

avild pisze:Wlazł mi na kolana, nim jeszcze oczy otworzyłam, zaczął barankować, mruczeć, miziać się i dał się wygłaskać na całego :D

Eeee tam, jak sam włazi na kolana, to co mu jeszcze poprawiać... :lol:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie gru 13, 2009 16:12 Re: *Schr.Opole-powypadkowy(?) Gary u avild-DT a może i DS ;)?*

No ale dziś z tabletką goniłam go po całym mieszkaniu :ryk:

Były nią zainteresowany wszystkie nasze gady, tylko nie Kręciołek :D

Co racja, to racja, nie ma co poprawiać :kotek:

Obrazek

avild

Post » Pon gru 14, 2009 1:53 Re: *Schr.Opole-powypadkowy(?) Gary u avild-DT a może i DS ;)?*

Na wątku naszych ogonków wrzuciłam kilka nowych zdjęć Gary'ego.

Co powiecie na imię - Ogonek? ;)

ps:
Gary regularnie wcina już chrupki, tym razem Schessira. W Kakadu na promocji! ;)

Obrazek

avild

Post » Pon gru 14, 2009 13:58 Re: *Schr.Opole-powypadkowy(?) Gary u avild-DT a może i DS ;)?*

no mnie się najbardziej podoba Kręciołek, ale nowy dom= nowe życie= nowe imię, więc nazywaj go sobie nawet ogonek :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

kingak

Od: Nie lis 16, 2008 17:09

Post » Pon gru 14, 2009 15:12 Re: *Schr.Opole-powypadkowy(?) Gary u avild-DT a może i DS ;)?*

Jeśli chodzi o zmienianie, bardziej myślałam, by zmienić imię "Gary" :D Bo Kręcioł jest w porzo :ok:

Obrazek

avild

Post » Śro gru 23, 2009 21:39 Re: *Schr.Opole-powypadkowy(?) Gary u avild-DT a może i DS ;)?*

Obrazek

-Buffy-

Post » Pon sty 11, 2010 0:12 Re: *Schr.Opole-powypadkowy(?) Gary u avild-DT a może i DS ;)?*

witam i ja :) znalazlam Was :)
trafilam z watku czarownic - Kreciol chwycil mnie za serce :1luvu:

jest slodziznowaty :1luvu:

pozdrawiamy - sol i cala zooska (10 sztuk czterolapnych i 1 TŻ, poki co dwunozny :P)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon sty 11, 2010 9:00 Re: *Schr.Opole-powypadkowy(?) Gary u avild-DT a może i DS ;)?*

Avild, wybacz, nie wyrobiłam w weekend z nowymi ogłoszeniami :( Strasznie się nam te dni pokomplikowały :( Poprawię się najszybciej jak tylko mi się uda.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pon sty 11, 2010 9:44 Re: *Schr.Opole-powypadkowy(?) Gary u avild-DT a może i DS ;)?*

Boo77 pisze:Avild, wybacz, nie wyrobiłam w weekend z nowymi ogłoszeniami :( Strasznie się nam te dni pokomplikowały :( Poprawię się najszybciej jak tylko mi się uda.

Spokojnie, rozumiem. Ja ostatnio mam same skomplikowane dni :mrgreen:

Obrazek

avild

[poprzednia][następna]