Garfield i Fredzia + Fechin oraz mały "karakanek" ;) 96

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 08, 2009 16:46 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Mówcie sobie co chcecie, śmiać się też możecie (nie czuję kiedy rymuję :lol: ) ale kabelka zapomniałam znowu, mało tego, aparat został na fotelu w domu :|
Dzisiaj przyszły szeleczki dla Czinusia. Będzie się biedak uczył chodzić w szelkach :mrgreen: zobaczymy kto szybciej polegnie, ja czy on :o Mały wybór kolorystyczny był szelek XXL, więc Młody oberwał niebieskimi, jeszcze tylko smyczkę muszę jakąś odpowiednią zanabyć i będzie git. I drapak w końcu (Mario pozostaw bez komentarza wielkość mojego dotychczasowego khem drapaka) znalazłam fajny. Będzie prezent na święta dla futer. Miejsce już się na niego zrobiło, bo chomiczka dokonała żywota w zeszłym tygodniu i mogę wyprowadzić akwarium z pokoju. Tylko co ja z nim teraz zrobię :roll: Nie chce ktoś akwarium 240 litrów??? :twisted:
Mój Garfield ma taką manierę, że nie zakopuje po sobie w kuwecie. Co wtedy robi Fechin? Leci do kuwety i kopie do chwili aż uzna, że już jest w miarę przyzwoicie, tylko czemu obaj z dziką przyjemnością załatwiają się (lub sprzątają po wujku) przed tym jak mi budzik dzwoni, tego już nie wiem :?
Postaram się nagrać gadatliwość Czinka, czasami mam wrażenie, że bije Mamunię na głowę. Chociaż z drugiej strony nie byłam świadkiem najciekawszych popisów Desny :wink: Ach i mój mały MCO umie miauczeć :mrgreen: zwłaszcza jak w porze +/- kolacyjnej wchodzę do kuchni.
Codziennie utwierdzam się w przekonaniu, że wybór Czinka był najlepszym wyborem jakiego mogłam dokonać :1luvu: zgrywają się z Garfem i Fredzią idealnie.

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

Post » Wto gru 08, 2009 20:48 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Gosiak104 pisze:Co wtedy robi Fechin? Leci do kuwety i kopie do chwili aż uzna, że już jest w miarę przyzwoicie,

To chyba rodzinne - patrz Ryś u anulka111 i zakopywanie po Guciu. :)

Gosiak104 pisze:Postaram się nagrać gadatliwość Czinka, czasami mam wrażenie, że bije Mamunię na głowę.

NieE. Nie uwierzę, że jakikolwiek kociak przebije mamuni produkcje wokalne, takie jak w trakcie zdjęć kociaków gdy po raz pierwszy zostały wyniesione z sypialni do stołowego na fotel. Kicorek świadkiem.
Jakby Czinek takie produkcje odstawiał tobyś leciała mi go oddawać na sygnale. 8)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto gru 08, 2009 21:11 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Maly jest hihi braciszkiem, widac od razu po zakopywaniu ;))) Pokaz jaki wybralas drapaczek? :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro gru 09, 2009 16:57 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

No dobszzzz. Dzisiaj nie zapomniałam ani aparatu, ani kabelka :mrgreen: Dumna jestem z siebie jak nie wiem co :lol:
Ale, że komp jest jaki jest będzie tylko kilka fotek bez filmików.

"Motylem byłem!!!!..." Tfu znaczy pełnojajecznym kotem :twisted:

Obrazek

Tak się poskładałem troszkę:

Obrazek Obrazek

Co ty mi tu durna babo założyłaś? :evil: Teraz muszę się z tego wyplątać.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tak się Czinuś wyplątywał, że w końcu pasek, który powinien być między łopatkami znalazł się pod kotem, między łapkami. Muszę mu dopasować lepiej te szelki, wczoraj była tylko przymiarka.

anulka111 pisze:Pokaz jaki wybralas drapaczek? :mrgreen:

Pokazywałam jak byłam mała, teraz się wstydzę :P Nie pokażę drapaczka bo zdurniałam. Nie wiem, który wybrać, znalazłam dwa interesujące. Jeden mniejszy, drugi większy i teraz się biję z myślami, bo ten większy niby fajniejszy, ale razem z dostawą sporo droższy. Napisałam wczoraj do człowieka od mniejszego pytając o jego wagę (znaczy drapaka nie człowieka 8) ) do tej pory jeszcze nie odpisał, jak się nie odezwie do weekendu to wybór będzie jasny. Dobrze, że święta z prezentami tylko raz w roku bo bym z torbami poszła :o

Gosiak104

Post » Śro gru 09, 2009 22:28 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

:roll: :roll: :roll: nie badz taka pokaz fotki.....jak wygladaja oba....ja mam z rufiego drogo , ale drapak nie do zdarcia i stabilmy tak ,ze nawet mco mu nie jest w stnaie nic zrobic :ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Śro gru 09, 2009 23:01 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

O, pożegnałaś tego Niemca Alzhaimera i są fotki. :mrgreen:

W niebieskim Czinkowi bardzo do "twarzy". Zakładaj mu szelki w porze karmienia, będzie szybciej z przyzwyczajeniem do uprzęży: szelki :arrow: micha.
Obrazek

MariaD

Post » Czw gru 10, 2009 7:01 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

:mrgreen: ale cwany pomysl musze wyprobowac :P

anulka111

Post » Czw gru 10, 2009 17:13 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Dzisiaj fotek niet, bo jak wczoraj nie zapomniałam zabrać aparatu z domu do pracy, tak zapomniałam zabrać w drogę powrotną :mrgreen:
MariaD pisze:O, pożegnałaś tego Niemca Alzhaimera

Jak widać polubił mnie i postanowił zostać.
Ale aparat zapakowany już do torebki, więc może coś jutro będzie. Jak ja lubię robić zdjęcia czarnemu kotu po ciemku 8)
Pan od drapaka się odezwał, ale chyba jednak poczekam na kopertkę od Mikołaja pod choinką i nabędę drogą kupna ten większy drapaczek.
anulka111 pisze:ja mam z rufiego

Byłam na ich stronie i powiem tak: jak już w końcu będę bogata, jeszcze młoda i nareszcie piękna to kupię ich wyrób :twisted:

MariaD pisze:W niebieskim Czinkowi bardzo do "twarzy"

Prawda? Ładnemu we wszystkim ładnie :mrgreen:

MariaD pisze:Zakładaj mu szelki w porze karmienia, będzie szybciej z przyzwyczajeniem do uprzęży: szelki :arrow: micha.

Dzisiaj przetestujemy Twój pomysł, bo wczoraj to się prawie na mnie obraził jak go ubrałam :roll:

anulka zważyłaś w końcu swojego Ryśka? Strasznie jestem ciekawa ile waży ten, który był wiecznie najcięższy :kotek:

Gosiak104

Post » Pt gru 11, 2009 0:05 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

:ryk: wazylammmmmmmm , waga byla aktualna na zeszly piatek ....nie czytasz mego watku????????????? :ryk:

anulka111

Post » Pt gru 11, 2009 11:34 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

z relacji telefonicznych: Cinek się panoszy :lol:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt gru 11, 2009 13:21 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

nie tylko on .......mOJ MALY SIE PANOSZY :ryk: :ryk: :ryk:

anulka111

Post » Pt gru 11, 2009 16:49 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Femka pisze:z relacji telefonicznych: Cinek się panoszy :lol:

Yyyyyyy??? Nie przypominam sobie abym kiedykolwiek, cokolwiek mówiła na temat tego, że Czinek się panoszy.
Ale za to wczoraj Femka na własne, prywatne uszy słyszała jak dostawałam opierdziel od Fechina za to, że kolacja jeszcze nie podana :mrgreen: i teraz mam świadka, który może potwierdzić po 1: gadatliwość młodego, po 2: to, że potrafi miauczeć 8)

anulka111 pisze: :ryk: wazylammmmmmmm , waga byla aktualna na zeszly piatek ....nie czytasz mego watku????????????? :ryk:

Przeczytałam, ale faktycznie nie nadążam za Twoim wątkiem, więc musisz wybaczyć, że nie czytam od deski do deski :oops:

Jeszcze tylko muszę w pracy jedną rzecz napisać i lecę do domu bo:
- trzeba chociaż odrobinę posprzątać
- powinnam zrobić sałatkę, gdyż dzisiaj nawiedza mnie Dr. Aleba z TŻtem (będę chyba pierwszą osobą, która zapłaci w naturze za łapanie jajek :lol: )

Gosiak104

Post » Pt gru 11, 2009 17:19 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Gosiak104 pisze:Ale za to wczoraj Femka na własne, prywatne uszy słyszała jak dostawałam opierdziel od Fechina za to, że kolacja jeszcze nie podana :mrgreen: i teraz mam świadka, który może potwierdzić po 1: gadatliwość młodego, po 2: to, że potrafi miauczeć 8)

Femka świadkiem? Wolne żarty. :P

Nagraj, a uwierzę. :D

Gosiak104 pisze:(będę chyba pierwszą osobą, która zapłaci w naturze za łapanie jajek :lol: )

Yyyyy.... a jaśniej? 8O Czyje jajka, kto łapał i dlaczego?
Obrazek

MariaD

Post » Pt gru 11, 2009 19:20 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

MariaD pisze:
Gosiak104 pisze:Ale za to wczoraj Femka na własne, prywatne uszy słyszała jak dostawałam opierdziel od Fechina za to, że kolacja jeszcze nie podana :mrgreen: i teraz mam świadka, który może potwierdzić po 1: gadatliwość młodego, po 2: to, że potrafi miauczeć 8)

Femka świadkiem? Wolne żarty. :P

:evil: wszystko widzę

Gośka, żeż Ty kłamczucho :!: Opowiadałaś, jak Cinek zajął Twojemu ojcu fotel i nie chciał zejść. Tak czy nie? :twisted:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob gru 12, 2009 19:29 Re: Garfield i Fredzia + maleńki inaczej Fechin ;) (str 19)

Femka pisze::evil: wszystko widzę

Znowu się cieszę, gaździno, co mocie dobry wzrok. :P

Jutro wszystko sama usłyszę i zobaczę. :D
Obrazek

MariaD

[poprzednia][następna]