DO ZOBACZENIA W LEPSZYM ŚWIECIE PIRATKU [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lis 28, 2009 21:20 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Akima pisze:wiga jak pieski bo oglądalność wielka 8O

Już jestem..............
Wczoraj spałam 3 godz i po powrocie z Łodzi padłam...
Już jestem..............
CO ZA DZIEŃ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pojechałam z mężem i córką. To był SAJGON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przyjechałam po dwa , a okazało się 8O 8O 8 :roll: , że są cztery...........................................................
Suczkę musiałam bałamucić dobrym jedzonkiem , a moja Ania łapała towarzystwo, Zawieźliśmy do mojej dr.Są zdrowe ale zarobaczone POTWORNIE ! zostały w klinice. Jeden chłopak i trzy dziewczynki.
Wracam na działkę , żeby dać lek suni na zachamowanie laktacji , a Babcia mówi, że po naszym wyjeździe wylazł jeszcze jeden..................................................... 8O 8O 8O
O Boże ! nie masz litości dla mojego serduszka ! Ponieważ jechałam na przyjęcie - to po to piąte jadę jutro. Jeżeli nikt ich nie zechce zostaje schronisko lub mój dom ( DT ) z psem i kotami ...
Myślę też o Twoich kotkach ale nadziś moja psychika odmawia mi posłuszeństwa...
------------------------
Wiga138, Mila, Kropka, Alf, Gama

wiga138

Od: Pon wrz 14, 2009 8:59

Post » Sob lis 28, 2009 22:07 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

wiga138 pisze:
Akima pisze:wiga jak pieski bo oglądalność wielka 8O

Już jestem..............
Wczoraj spałam 3 godz i po powrocie z Łodzi padłam...
Już jestem..............
CO ZA DZIEŃ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pojechałam z mężem i córką. To był SAJGON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przyjechałam po dwa , a okazało się 8O 8O 8 :roll: , że są cztery...........................................................
Suczkę musiałam bałamucić dobrym jedzonkiem , a moja Ania łapała towarzystwo, Zawieźliśmy do mojej dr.Są zdrowe ale zarobaczone POTWORNIE ! zostały w klinice. Jeden chłopak i trzy dziewczynki.
Wracam na działkę , żeby dać lek suni na zachamowanie laktacji , a Babcia mówi, że po naszym wyjeździe wylazł jeszcze jeden..................................................... 8O 8O 8O
O Boże ! nie masz litości dla mojego serduszka ! Ponieważ jechałam na przyjęcie - to po to piąte jadę jutro. Jeżeli nikt ich nie zechce zostaje schronisko lub mój dom ( DT ) z psem i kotami ...
Myślę też o Twoich kotkach ale nadziś moja psychika odmawia mi posłuszeństwa...

ogłoszenie ma dużą oglądalność. Nie będę go zmieniać narazie. Może na Shreck Fionę znajdzie dom jeszcze te 4 szczeniaki. Zapytanie o Rybkę jest. Dzisiaj odebrałam gucciego z noweg odomu bo okulał. Chyba tam już nie wróci. Odebrałam Shani. U mamy jest 7 kotow 8O Jedno zapytanie mailowe o Rybkę ;-( Tyle, też nie ma latwo.

W tym wszystkim zapomniałam o sterydzie dla Pirata i o 17 musiałam zbierać tyłek w troki i go zanosić. Kręgosłup mnie strasznie boli w ostatnich dniach. Mam nadzieję, że nie dopadnie mnie wa kulszowa. W Wigilię minie rok od tego koszmaru. Piratek nieźle, ale dzisiaj ma cięższy dzień do oddychania. Podobno, ze reaguje tak na pogodę.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Sob lis 28, 2009 22:32 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Aki, mój Michal też ciężej oddycha... widać się ociepla, ciśnienie spada.
We wtorek idziemy do dr Niziolka - niech się wypowie na temat michalowego serducha.
Cieplo pozdrawiamy ! :1luvu:

Marsylka

Od: Pt sie 19, 2005 14:39

Post » Sob lis 28, 2009 22:34 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Zaglądam do Piracika i trzymam kciuki :) A Melania pazurki :ok:
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Sob lis 28, 2009 22:46 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Afatima pisze:Zaglądam do Piracika i trzymam kciuki :) A Melania pazurki :ok:

Dziękuję za wszystkie kciukasy. Teraz juz jakoś wyraźniej widze wszystko. Mam nadzieje, że Pirat dozyje Świąt.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Sob lis 28, 2009 22:58 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Myślę o tym samym...
Zeby zobaczyl choinkę.
Postawimy w tym roku wcześniej - pewnie po 15-stym :)

Marsylka

Post » Sob lis 28, 2009 23:02 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Dlaczego Gucci okulal w nowym domu?? Moze lepiej zeby nie wracal...
Piratku, trzymam kciuki. Za dzielna Shani tez.
jutro wychodze z domu pierwszy raz po operacji NARESZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o dzieki Ci Panie, bo oprocz wyrzucenia smieci siedzialam na tylku i mam juz awersje do tego mieszkania :twisted:

wiga, to niezla niespodzianke Ci sprawily psiaki... ale dobrze prawi Akima, trzeba zostawic ogloszenie bo czasem te zwierzaki ktore juz znalazly dom znajduja w ten sposob swoim kolegom i kolezankom w potrzebie.
mam nadzieje ze przyjecie udane :) ja dzis w domu, zadnych imprez, nic z tych rzeczy.

dobrej nocy bez nadmiernych atrakcji :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Sob lis 28, 2009 23:03 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Marsylka pisze:Myślę o tym samym...
Zeby zobaczyl choinkę.
Postawimy w tym roku wcześniej - pewnie po 15-stym :)

u mnie od czasów Meli i Gucia nie ma już choinki. Gutek wlazł na góre i spadł z choinką tłucząc na niej wszystko. rok temu zakupiłam choinkę diodową, malą, świeci się ale jest bez ozdóbek ;-)

nauczyłam sie troche patrzeć na zdjęcia RTG, on ma przez to serce tak małą przstrzeń do oddychania. płuca sa obrzękniete i będą bo serca nie zmniejszymy :-( chyba nie będzie happy endu, a ja coraz bardziej się do niego przyzwyczajam. cięzko będzie...
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Sob lis 28, 2009 23:18 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Rozumiem i tulę...
Michal ma ostatnio bardzo przyziemny problem - kupiszon bardziej zbity... straszliwie kaszle ile razy wchodzi do kuwety... więc wydala go na raty.. na ile starczy oddechu.
Serducho rośnie, bo i Michal przybiera szybko... ale jakoś trudno mi wierzyć, ze jest zdrowe.
We wtorek kardiolog - dowiemy się na czym stoimy i co nam bije w piersiach ;)

Marsylka

Post » Sob lis 28, 2009 23:20 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Powiem jeszcze tak - co komu przeznaczone....
Ja wierzę w cuda i we wiarę w cuda...
Niech się spelnią nasze - pod choinką czy bez niej ;)
Niech nasze kocisze ozdrowieją !
Z calego serca Tobie i sobie życzę !

Marsylka

Post » Sob lis 28, 2009 23:24 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

a mowia ze jak serce rosnie to dobrze bo to znaczy ze sie czlowiek cieszy :(
moze i czlowiek ale czy kot?

trzymam kciuki za Wasze powiekszone serduszka.

ja sie martwie o Felka. drugi tydzien na antybiotyku jest, kataru nie ma i piszczy i miauczy ale wymiotowal po zastrzyku slina, a czasem jak przyloze mu ucho do klatki piersiowej to tak skrzypi cichutenko...
A Fumik ma w uszach kopalnie :evil: dzis mu czyscilam, znowu menda swierzbowiec? w poniedzialek znow do weta (a na poczatku grudnia mialam splacic dlug za antybiotyki i poprzednie wizyty chyba trzeba bedzie bazarek wystawic....)
Glus sie obrazil na mnie za zastrzyki i owszem, do mojego talerza podejdzie ale jak wyciagam reke to jest DONT TOUCH! i sprint pod wersalke. Mosci sobie gniazdko w pokrowcu na lozko od spodu :) Przecwaniak ;)
Fiona wylizuje Fumika a dzis pogonila mu kota tak, ze przewrocili suszarke. Na szczescie zdazylam zdjac pranie wczesniej.

choinka... moze zaryzykuje z zywa w doniczce? ale bez ozdob? druga opcja: powiesic pod sufitem na wzor folkowy?
zreszta - czy w swietach chodzi o choinke? chyba nie.... :)

solangelica

Post » Sob lis 28, 2009 23:32 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Sol - nie - zresztą przez 10 lat we Francji nie mialam choinki ;)
Ale to dla nas - jakis symbol.

Kot... nie wiem w jakim stopniu może odczuć Swięta ? :)
Więc dla nas... żebyśmy wszyscy wspólnie w cieple i nadziei odpoczęli wreszcie.. chociaż odrobinę...i skupili się na "tu i teraz".

Marsylka

Post » Sob lis 28, 2009 23:51 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

Marsylka pisze:Sol - nie - zresztą przez 10 lat we Francji nie mialam choinki ;)
Ale to dla nas - jakis symbol.

Kot... nie wiem w jakim stopniu może odczuć Swięta ? :)
Więc dla nas... żebyśmy wszyscy wspólnie w cieple i nadziei odpoczęli wreszcie.. chociaż odrobinę...i skupili się na "tu i teraz".

Moje na pewno odczuja jak im kuchnie zamkne przed nosami na klucz :twisted: dostana cos na pewno dobrego chocby symbolicznie.
I pozwole im pobawic sie bombkami i pogonic za paroma plastikowymi ozdobami ktore sa dla mnie idea kiczu :) a co,niech maja futra radoche :)

dobrej nocy!

solangelica

Post » Nie lis 29, 2009 8:36 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

:*
Co do Felusia - moj Michal mial zapalenie pluc i dopiero po 4 tygodniu antybiotyku przestal świszczeć...
Trzymam kciuki z calych sil za Was !

Marsylka

Post » Nie lis 29, 2009 9:14 Re: Pirat dzielnie walczy o lepsze jutro. 3 x powiększone serce

DZIEWCZYNY,
TRZYMAM MOCNO KCIUKI ZA WSZYSTKIE WASZE KOCIAKI . Będzie ok.
Piratku, kochany Piratku .... :ok:

Pieski - było hurrra i się skończyło...cisza. Nowy domek rozprysnął się ja bańka mydlana.... :cry:
------------------------
Wiga138, Mila, Kropka, Alf, Gama

wiga138

Od: Pon wrz 14, 2009 8:59

[poprzednia][następna]