Obie dziewczynki już w swoich domkach stałych :) :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 18, 2009 15:11 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

Niestety ale Amanda ma rację, bez przesady,że perfekt fit nie jest karmą dobrą nie każdego stać na te z najwyzszej półki, każda karma jest przystosowana dla kotów więc bez przesady nie otrują się, a poza tym jadły do tej pory byle co i nie wyglądają marnie! Mleczko Winston jest faktycznie tanie ale jest istotnie tylko w Rossmanie, ja proponuję saszetka rozdrobnioa widelcem i dolane mleczko i serek bieluch, będą żyły! Gotowany filet z kurczaka rozdrobniny z wodą w której się gotował ( taka papka) byłby najlepszy wcale drogo nie wychodzi bo z jednego fileta będziesz miała kilka posiłków. Masować wystarczy dłonią ale delikatnie w stronę odbytu
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro lis 18, 2009 15:20 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

Ja jej oferuję RC po 16 złoty za kilogram, a jest nawet za 10zł dla starszych kotów :wink: :roll: Więc myślałam, ze dołoży 3-4 złote i kupi, ale tak jak pisałam prosić nie będę. I ja naprawdę na tym nie zarabiam, po prostu mam dojście. Niejedna Dziewczyna z miau zaopatruje się w nią od lat... :wink:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Śro lis 18, 2009 15:27 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

gwoli sprostowania - nie bardzo wiem, co mają słowa Amandy do mojego stwierdzenia, że Perfect Fit nie jest dobrą karmą? 8O

Oczywiście, że wszystkie karmy są przystosowane do kotów i żaden (albo prawie) nie padnie trupem nad miską z Whiskasem, tylko problem leży w tym, że często występują po nich biegunki, dla maluchów - niebezpieczne tak samo jak dla ludzkich dzieci, które trzeba leczyć u weta, za którego trzeba zapłacić, a na którego kasy szkoda i zawsze jest jej za mało. Więc wydaje mi się, że profilaktyka w postaci lepszej karmy niż marketowa, wyjdzie dużo taniej niż leczenie sraczki u dwóch kociaków?

i żeby nie było niedomówień - sama też nie karmię kotów karmami z najwyższej półki, bo mnie na nie po prostu nie stać. Więc nie marudzę, tylko nabywam mięso.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lis 18, 2009 15:28 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

Amanda_0net pisze:Trawa11 to nie jest pierwszy raz, miała już zamówioną karmę dla Plamki RC Intestinal nie odebrała. Woziłam ze sobą na ul.Rybnicką by miała bliżej. Plamka miała biegunki. ok wystawiłam na bazarku dla sfinksi z Szarej Przystani. Proponowałam kilkakrotnie jeszcze Intestinal, no cóż Aggi woli kupować inne karmy, byle nie te dobre, wypróbowane. RC babycat tę chcę jej dać za darmo, byle kociaczki miały co jeść. Prosić i wozić więcej nie będę :?
A Ty Aggi zastanów się co robisz, myślisz, że nabierzesz tymczasów i dziewczyny z miau będą Ci na nie dawały kasę? Każda z nas robi to dla kotów licząc się z wydatkami i na własną odpowiedzialność. Trochę pomysłowości, wystaw bazarki jak nie masz na weta lub karmę i tak jak już Ci mówiłam nie bierz tymczasów jeśli nie dajesz rady. To nie jest dobre rozwiązanie ani dla kotów ani dla Ciebie. Trzeba być odpowiedzialnym za to co się robi. I robić to z głową :?
Przykre to, że czasami osoby nie wtajemniczone w pewne sprawy wypowiadają się w temacie.
I za każdym razem się pisze....posłuchaj rad dziewczyn...a Ty nie słuchasz, i tak robisz po swojemu, co nie znaczy że dobrze....Dlatego napisałam, że słów mi brak :?

Po pierwsze-nie prosiłam wtedy o tą karmę,zamówiłaś ją wogóle bez mojej zgody-no to przepraszam,ja też mogę zamówić i kazać ci przyjechać i płacić.Przyjedziesz?Chyba nie.Nikt Ciebie wtedy o to nie prosił.Zrobiłaś to na swoje życzenie.Już dawno miałam ci to napisać.
Co do babycat-nie mam dzisiaj czasu,napisałam że nie mogę przyjechać.Ale może jutro czas bym znalazła,ale jak mnie tak traktujesz to wybacz,są osoby na miau które już mi bardzo pomogły,mogę sama im kupić jakieś lepsze jedzonko.
Posłuchaj-Twoim zdaniem miałam może zostawić te maleństwa przy ruchliwej ulicy żeby je auto zabiło albo by zamarzły tak?Tylko dlatego że nie mam kasy?Sory,ale to głupota...Jakoś Ramzesa utrzymuję sama,sama płacę za weterynarza mimo że nie mam.Ale daję rade.
Napisałam o tych maluchach,poprosiłam o pomoc.Znalazły się dobre dusze które pomogły.One jakoś do mnie żalu nie mają tylko ty...
Przytocz mi choćby jeden Twój post z dobrą radą którą ja olałam??Bo jakoś sobie przypomnieć nie mogę...
Z Plamką sprawę zakończyłam,a jeśli do tej sprawy pijesz to jest chyba wątek Plamki a nie ten.

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Śro lis 18, 2009 15:29 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

Georg-inia pisze:gwoli sprostowania - nie bardzo wiem, co mają słowa Amandy do mojego stwierdzenia, że Perfect Fit nie jest dobrą karmą? 8O

Odniosę się tylko do tej części postu ;)
Czemu uważasz że perfect fit jest złą karmą?
Pytam bo wydawało mi się że jest dobra ma o ile się nie mylę 20 % mięska.Ale wiadomo że mogę się mylić ;)

Aggi

Post » Śro lis 18, 2009 15:36 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

wiesz co, dokładnie już nie pamiętam, ale ktoś już kiedyś na forum analizował skład tej karmy i wyszło, że nie jest ok... gdzies był cały wątek na ten temat.
Poza tym nie widziałam dobrej jakości karmy ani kociej ani psiej w hipermarkecie ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lis 18, 2009 15:38 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

fajnie,że je wzięłąś. Niestety nie moge pomóc bo sama mam teraz same kłopoty i ze zwierzem (nadmiar) i w domu.
Maluchy maja już 2 miesiace. Ciepełko i miłość robią swoje. tak to z nimi jest,że trafiają do nas w najmniej odpowiedni czas!

Nie chce tu dyskutowac na temat karmy ale lepiej żeby małe zjadły coś niż nic. Każda radzi sobie jak może.
Świeta nie jestem. Mam spore stadko do karmienia w domu i na ulicy. Człowiek kombinuje jak może. Staram sie gotować gary bo taniej wychodzi.
I wiem powiem coś co może wielu urazi. Napotkanego głodnego kota nawet kiełbasą bym nakarmiła. Niezdrowa?Ale z głodu nie umrze. Pełny brzuch to pełny brzuch.

Trzymaj sie kobito, bo jak widac kociska nawiedzaja ciebie ostatnio. Powinny szybko znaleźć domki. Śliczne sa.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lis 18, 2009 15:42 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

Georg-inia pisze:wiesz co, dokładnie już nie pamiętam, ale ktoś już kiedyś na forum analizował skład tej karmy i wyszło, że nie jest ok... gdzies był cały wątek na ten temat.
Poza tym nie widziałam dobrej jakości karmy ani kociej ani psiej w hipermarkecie ;)

Hmm tu mnie zaskoczyłaś troszkę,teraz muszę lecieć obiadek ugotować i z maluszkami do weta,ale poszukam wątku,poczytam troszkę ;)
Narazie kupie im może z jedną dwie saszetki,chyba że wetka mi coś poleci ciekawego dla nich,może na stanie u siebie coś będzie miała ;)

Aggi

Post » Śro lis 18, 2009 15:45 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

ASK@ pisze:fajnie,że je wzięłąś. Niestety nie moge pomóc bo sama mam teraz same kłopoty i ze zwierzem (nadmiar) i w domu.
Maluchy maja już 2 miesiace. Ciepełko i miłość robią swoje. tak to z nimi jest,że trafiają do nas w najmniej odpowiedni czas!

Nie chce tu dyskutowac na temat karmy ale lepiej żeby małe zjadły coś niż nic. Każda radzi sobie jak może.
Świeta nie jestem. Mam spore stadko do karmienia w domu i na ulicy. Człowiek kombinuje jak może. Staram sie gotować gary bo taniej wychodzi.
I wiem powiem coś co może wielu urazi. Napotkanego głodnego kota nawet kiełbasą bym nakarmiła. Niezdrowa?Ale z głodu nie umrze. Pełny brzuch to pełny brzuch.

Trzymaj sie kobito, bo jak widac kociska nawiedzaja ciebie ostatnio. Powinny szybko znaleźć domki. Śliczne sa.

Dziękuję za miłe słowa :1luvu:
Co do pomocy-myślę że chwilowo nie jest to aż tak pilne,maluchy mają na koncie 75zł-zobaczę co wyjdzie po wizycie,ale dziękuję Ci bardzo chociaż za wizytę ;) :1luvu:

Z reguły tak jest że nieszczęścia trafiają się wtedy kiedy ciężko nam jest samemu sobie z nimi poradzić...
Ja od początku mówiłam że stać mnie na jednego tymczasowicza,na utrzymanie,wizyty u weta i wogóle...ale nie na trójkę...
Stąd też prośba o pomoc.Ale na szczęście dwie osoby zadeklarowały pomoc,więc nie ma już takiej tragedi.Za co oczywiście jestem i niezmiernie wdzieczna :1luvu:

Aggi

Post » Śro lis 18, 2009 15:54 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

Karma Perfect Fit jest może lepsza od WW czy KK ale jak na swoją jakość jest koszmarnie droga i pewnie dlatego nikt jej nie poleca.U nas w sklepach jest dostępna w cenie ok.4.50 zł za 190 g :!:
Aggi,mokre saszetki zawierają ok.14% mięsa i kosztują spore pieniądze moim zdaniem.
Najlepiej (i najtaniej :wink: )podawać kuraka,tak jak zalecają dziewczyny.

novena

Od: Wto lis 28, 2006 22:42

Post » Śro lis 18, 2009 16:03 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

ja też jestem za kurakiem, za 1 fileta zapłacisz tyle co za saszetkę do tego 2 lyżki ryżu i troszkę startej marchewki przygotowanie zajmie Ci pół godziny drobniutko pokroić i jeszcze podziabać widelcem dolać wody z gotowania i masz dla takich maluchów na kilka posiłków, no ale musi się chcieć ugotować skoro wolisz otworzyć saszetkę to już Twoja sprawa najważniejsze żeby jadły ale i tak musisz to rozdrobnić widelcem i dolać mleczka żeby było rzadkie bo mogą sobie nie poradzić
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro lis 18, 2009 16:07 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

Ja płaciłam za jedną saszetkę perfecta 2.8 chyba...A za suche bodajże jakieś 10zł chyba,ale tu nie jestem pewna.Kurczaka im dawałam i nie chciały.Wymieszałam z mleczkiem,mleczko wypiły a kurczaka nie...No i do tego dałam im też żółtko tak jak radziły mi dziewczyny...
Mleko wypiły,ale reszta do śmieci poszła...

Aggi

Post » Śro lis 18, 2009 16:08 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

Jestem :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro lis 18, 2009 16:10 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

Doszła kolejna wpłata od:
Ewy z Łodzi-100zł :1luvu:
Dziękuję bardzo :1luvu:

Nie sądziłam że ta pomoc od dziewczyn będzie tak duża,w związku z tym chwilowo pomoc jest niepotrzebna :1luvu:
Po wizycie u weta dowiem się co i jak ;) Wtedy ewentualnie jeśli coś cię zmieni to dam znać
Jeszcze raz wam kochane dziękuję :1luvu:

Aggi

Post » Śro lis 18, 2009 16:14 Re: DWA KOCIE MALUSZKI-BŁAGAM O POMOC !! :(:(

A surowego mięsa też nie chcą?
Jeśli jedzą mokre z saszetek to spróbuj im rozdrobnione mięso mieszać z tym z saszetki może załapią.
Saszetka perfect fit o wadze 85 g i zawartości mięsa 14% za 2.80 zł to łatwo policzyć Aggi ile to mięso w karmie kosztuje :?

novena

Od: Wto lis 28, 2006 22:42

[poprzednia][następna]