Moje koty i ja, Uszatek bardzo chory :-(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 09, 2009 20:42 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

za nowe domki :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
OKTUŚ i HANECZKA Nasze aniołki
viewtopic.php?f=1&t=102758&start=0

agakow82

Od: Sob paź 31, 2009 19:36

Post » Pon lis 09, 2009 20:43 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

no tak, wygląda na to że Mar9 zacznie jeszcze stosować BARF :twisted:
chociaz przyznaję puszki sa szybsze ale jednak wydaje mi się że co miesko to mięsko
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Wto lis 10, 2009 7:39 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

Mała1 pisze:mieszaj na poczatek z puszką, szybciej sie przestawią :ok:

Mieszam, mieszam, zachwytu nie okazują ale chyba powoli zaczynają się przestawiać.
Będą musiały bo z puszkami wychodzi mi tak:
1,5-2 puszek na jeden posiłek x 3 dziennie x 30 dni = 4-5 zł (średnia półka) x 1,5 x 3 x 30 = 540,00 (minimum) i 900, 00 (maksimum).
A gdzie suche, żwirek, wet?
No i niestety futra będą musiały jeść mięsko a nie Animondę czy chociażby Felixa.
Będę im kupować puchy ale jako zaprawę do mięska.
Może do gotującego się mięska dodać jakieś warzywa: marchewkę np, jak myślicie?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto lis 10, 2009 7:42 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

Killatha pisze:no tak, wygląda na to że Mar9 zacznie jeszcze stosować BARF :twisted:
chociaz przyznaję puszki sa szybsze ale jednak wydaje mi się że co miesko to mięsko

a co to jest BARF? 8O
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto lis 10, 2009 13:04 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

..........

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Wto lis 10, 2009 16:25 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

odsyłam do wątku
viewtopic.php?f=1&t=21800&hilit=barf

w końcu kot to zwierze mięsożerne
myszki, ptaszki i inne stworzenia z zielska się nie składają
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Czw lis 12, 2009 20:05 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

Moje tego mięska nie jedzą, gotuje i zanoszę dzikulkom ale widzę, że i one kręcą nosami. Zostaje z dnia na dzień :evil: No cóż więcej nie zamówię a naprawdę wyszło by dużo taniej niż najtańsze puszki dla dziczków :(
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pt lis 13, 2009 7:15 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

Moje też jakoś nie bardzo chcą się przekonać do zmiany żywienia, tzn. nie wszystkie.
Mruczek, Uszatek i Kluseczka jedzą ale pozostałe głównie rozwlekają po podłodze.
Będę musiała zmienić proporcje na korzyść puszek.
Wczoraj byłam u weta z Uszatkiem i Happy.
Uszatek uszko w środku trochę lepsze, ropy mniej ale małżowina dalej spuchnięta (ropa) i krwawa pod strupkiem.
Mam co 2 dni czyścić uszko i przemywać małżowinę rivanolem, żeby jakoś wypłukać tą ropę.
Lekarz wymacał u Happy bolesność kręgosłupa w odcinku piersiowym, zrobiliśmy RTG, wyszło spore skrzywienie (dlatego Happy ciągle chodziła z tzw. "kocim grzbietem" no i te słabsze tylne nóżki). Dostała doraźnie steryd przeciwbólowy.
Pomóc może by jej mogła operacja ale po pierwsze: to gdzieś daleko (coś wspominał o Wrocławiu) a po drugie koszt, ok. 1000 zł., nie stać mnie na to.
Kicia może żyć bez operacji, choć na pewno ją to boli, zobaczymy, czy steryd coś zmieni.
Z czasem może się to pogłębić, z paraliżem włącznie.
Tak mi jej szkoda, to jest taka słodka, grzeczna, przylepna niunia.
Podejrzewam, że to może być pozostałość po dawnym urazie, może ktoś ją uderzył, kopnął, to najbardziej prawdopodobna wersja.
W tej sytuacji będzie trudno, bardzo trudno znaleźć jej dom, cóż, najwyżej stan moich rezydentów powiększy się o kolejnego kotka bo i co do Brzózki mam coraz mniejsze nadzieje na znalezienie jej stałego domku.
Kluseczka dostała nowe krople na te chore oczka.
Nazwy wszystkich leków mam zapisane w książeczkach, jeśli ma to dla kogoś znaczenie to mogę po południu wpisać je do wątku.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Sob lis 14, 2009 20:05 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

Biedna Happy... :|
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie lis 15, 2009 11:46 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

Biadna Szczęściara :(

Dobrze że z Uszatkowym ucholem lepiej nieco.

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie lis 15, 2009 12:45 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

Witam
Pani Mario dzisiaj przeczytałam cały Pani wątek od 1 strony aż do ostatniej.
Płakałam jak bóbr przy czytaniu.Raz ze szczęścia (jak znajdowały sie nowe domki) innym razem ze smutku( jak umarła Basienka)
Jest Pani wielką osobą.Tyle miłości ile Pani daje kociaczkom...........jestem pełna podziwu.Cieszę się przeogromnie że miałam to szczeście poznać Panią osobiście.
Jeszcze raz dziękuję za Naszą kochaną HANECZKE.Aż mnie ciarki przechodzą na myśli co ta biała kruszynka musiała przejść zanim trafiła do Pani ( rzucanie w nią kamieniami).Cieszę sie że trafiła właśnie do Pani bo to Pani pokazała jej że ludzie potrafią kochać.Dzięki czemu Hania jest dla nas wielkim skarbem.Oktuś też bardzo dziękuje za taką zabawową siostrzyczkę :)
pozwolę sobie wkleić zdjęcia śpiącej królewny i śpiącego królewicza :)
Obrazek Obrazek
ps trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
za domki dla pozostałych kociaczków
serdecznie pozdrawiam
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Nie lis 15, 2009 13:04 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

agakow82 pisze:Witam
Pani Mario dzisiaj przeczytałam cały Pani wątek od 1 strony aż do ostatniej.
Płakałam jak bóbr przy czytaniu.Raz ze szczęścia (jak znajdowały sie nowe domki) innym razem ze smutku( jak umarła Basienka)
Jest Pani wielką osobą.Tyle miłości ile Pani daje kociaczkom...........jestem pełna podziwu.Cieszę się przeogromnie że miałam to szczeście poznać Panią osobiście.
Jeszcze raz dziękuję za Naszą kochaną HANECZKE.Aż mnie ciarki przechodzą na myśli co ta biała kruszynka musiała przejść zanim trafiła do Pani ( rzucanie w nią kamieniami).Cieszę sie że trafiła właśnie do Pani bo to Pani pokazała jej że ludzie potrafią kochać.Dzięki czemu Hania jest dla nas wielkim skarbem.Oktuś też bardzo dziękuje za taką zabawową siostrzyczkę :)
pozwolę sobie wkleić zdjęcia śpiącej królewny i śpiącego królewicza :)
Obrazek Obrazek
ps trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
za domki dla pozostałych kociaczków
serdecznie pozdrawiam

Wow, Aguś, tyle komplementów na raz :oops: , nie zawstydzaj mnie, na forum są osoby, które robią znacznie, znacznie więcej dla tych naszych braci mniejszych.
Tak, jak napisałaś, bycie DT to śmiech i łzy, dobrze, że tych dobrych chwil jest więcej i szkoda, że są i te złe chwile.
Niestety, nie zawsze uda się uratować koka czy znaleźć mu dobry dom, taki jak Wasz.
Bardzo się cieszę, że Haneczka trafiła właśnie do Was, że jest szczęśliwa, że Oktuś zyskał fajną koleżankę no i że Wy jesteście szczęśliwi mając takie fajne kotki black&white :D :1luvu:
Pozdrawiam cieplutko :lol: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie lis 15, 2009 13:05 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

Piękne są oba :mrgreen: :cat3: :catmilk: :ok:

A Marysia jest bardzo ciepłą osobą w stosunku do wszystkich :1luvu:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Nie lis 15, 2009 18:19 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

agakow82 pisze:pozwolę sobie wkleić zdjęcia śpiącej królewny i śpiącego królewicza :)
Obrazek Obrazek

WOW
jakie cudne zdjęcia
takie "księżycowe"

Killatha

Post » Nie lis 15, 2009 19:06 Re: Moje koty i ja, Haneczka w DS :-)

własnie znalazłam
viewtopic.php?f=13&t=103513
na pewno któraś z was ma też maluszki a tu domek sam sie odzywa :)
Obrazek Obrazek

agakow82

[poprzednia][następna]