» Sob lis 14, 2009 20:44
Re: GRUBCIA Z BIBLIOTEKI UG+Chrumcio, Fiśka, "Spacja"
właśnie od dr.Mederskiego wróciłam,w środę znów jedziemy, to wszystko jest skomplikowane , Doktor jest bardzo ostrożny w stawianiu konkretnej diagnozy, trzeba powtórzyć badania, zrobić mielografię )prawdopodobnie jak Doktor się zdecyduje to w czwartek rano), nie moge nic do tego czasu Chrumkowi podawać przeciwbólowego, Metacamu ani nic, dziś stwierdzono zwichnięcie rzepki w lewej tylnej łapce-ale to nie jest powód tych wszystkich dolegliwość Chrumka, Doktor będzie szukał odłamków jak dojdzie do mielografii, dyskopatia jest jedną z opcji, ale to wszystko się wyjaśni w środę/czwartek więc nie wiem nadal czy będzie operacja, fakty są takie, że dolegliwości są dotkliwe ale powodów może byc poważnych kilka(najwięcej mówił o dyskopatii i odłamkach), będę mieć opinie też na piśmie po następnej wizycie, dzisiaj Doktor badał długo Chrumka, czytał wyniki, opisy, rtg oglądał, tego konkretnego"zwichnięcia"nie potwierdził, rezonans magnetyczny tez byłby ważny, ale dla małych zwierzą w Olsztynie jeszcze nie jest dostępny, do Warszawy by trzeba, ale też nie ma gwarancji, że na tym "ludzkim" dostępnym wyjdzie to o co Doktorowi chodzi, to co chce zobaczyć.nie składnie to napisałam, ale mam nadzieje, że można coś zrozumieć, ja po prostu już tyle usłyszałam na temat Chrumka, tyle strachu się najdłam, tyle sprzeczności różnych, że trudno mi to ogarnąć i na piśmie wszystkie opinie też zbieram, żeby sie nie pogubić ..........
kopiuję z wątku przez Ankę założonego.i pytanie mam jeszcze tu też:czy ktoś z Was może robił swojemu kociastemu mielografie w Wa-wie lub w Grudziądzu?