W BOGUSZYCACH są koty!!! - koty zniknęły???

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 12, 2009 21:50 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - potrzebne DT dla 20 małych kociąt

Amika6 pisze:Proszę o nr konta - dorzucę 100,-
(tylko tak mogę pomóc :oops: )

Pieniążki już doszły i są wpisane w pierwszym poście - ale ekspres - bardzo dziękuję

slapcio pisze:Amica, pozwoliłam sobie wysłac Ci nr konta CC :)

Slapcio - dzięki - pieniążki od Ciebie też już na koncie, czekają, zeby pomóc kociakom.

villemo5 pisze:Zapraszam na bazarek, w którym licytujący sam wybiera cel!! Być może to będzie właśnie ten wątek?
viewtopic.php?f=20&t=103345

Ja też zapraszam i dziękuję villemo5 za pamięć.

Modjeska pisze:Czy te koty są zdrowe, tzn nie mają kataru kociego?

Oglądałam koty przez bramę, z odległości kilku metrów. Maluchy wyglądają ok i dorosłe też, ale to wiadomo - z daleka. Jeden z burasków podrostków ma silny koci katar, jest chudziutki i mocno zagilany.

Never pisze:nie mam czasu przebijac sie przez watek, ale jesli jest mala ruda kotka, to mam dla niej chętny dom.

Każdemu ridemu złapanemu zajrzę pod ogonek usilnie wypatrując panienki i dam znac od razu.

iwona66 pisze:Podniosę i poproszę nr konta na pw

Za chwilkę wysyłam PW.

neris pisze:Moja tymczasowa Lazurka była szczepiona we wrześniu, jeśli to dla niej bezpieczne mogę wziąć na DT kogoś, kto się "rozejdzie", a więc raczej kogoś kolorowego. Przepraszam jeśli wybrzydzam, jednak ja się na tyle silnie do tymczasów przywiązuję że zostają u mnie na wieki, więc coś kolorowego szybko znajdzie dom i nie zdążę się zakochać...

Oczywiście, oferta wpisana w pierwszym poście. Czy Lazurka jest kotem dorosłym? Czy to było jej pierwsze, czy kolejne szczepienie?

Dziękuję również Dorci, która weźmie dwójkę najmniejszych bobasków i domkowi tymczasowemu spoza forum, który da szanse maluszkowi białaskowi.

Zwykłe dziękuję, to chyba za mało. Żeby mi się tylko te koty połapały :roll:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw lis 12, 2009 22:11 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - potrzebne DT dla 20 małych kociąt

Ja dzisiaj przelałam 60 zł (od Hanulki) z mojego expresowego bazarku :lol: ale dopiero wieczorem, na koncie chyba będą dopiero jutro :P
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Czw lis 12, 2009 22:15 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - potrzebne DT dla 20 małych kociąt

Dobry wieczór, od kilku dni podczytuje, a to mój pierwszy list. Moja sytuacja jest taka, ze mieszkam na wsi, w domu w sadzie, niedaleko lasu, wiec dom zalicza sie do tzw. wychodzacych. W ciagu dnia zwykle nas nie ma, bo mieszkajac pod Warszawa pracujemy w W-wie, do tego w domu sa mniejsze i wieksze dzieci. Tyle o minusach. Z drugiej strony mamy juz jedna kotke, która ma 11 lat, od 3,5 zyje sobie tu z nami (wczesniej mieszkala z nami w bloku), głownie siedzi w domu, bo jest jak najbardziej kotem domowym (zreszta tez po przejsciach, wzieta z piwnicy z kocim katarem, w zwiazku z czym w tej chwili jest prawie slepa). Od pewnego czasu rozgladam sie za drugim kociakiem, malym, zeby nie zdominowal naszej kotki, która jest jednak inwalidka i do tego wlasciwie babcia - i cos mam pecha :( Po pierwsze - do domu wychodzacego zwykle osoby zajmujace sie adopcjami kotów nie sa sklonne ich wydawac. (dowiedzialm sie, ze raczej chodzi tu o samochody - u nas ten problem nie istnieje, ale moze zdarzyc sie blakajacy pies) - mysle, ze w sezonie jesienno- zimowo - wczesna wiosna kotek i tak by siedzial caly czas w domu, natomiast jednak latem drzwi na zewnatrz sa caly czas otwarte. Po drugie - dwa razy bylam juz dogadana na odbiór kociaka - pierwszy raz nie doszedl do skutku, bo ktos prawdopodobnie "zaoopiekowal" sie kotami, a wlasnie przed chwila otrzymalam wiadomosc, ze w drugim miejscu kotki niestety zdechly pod wplywem kuracji przeciwgrzybicznej :((( Niestety nie nauczona za pierwszym razem, znowu pokazalam dziecim zdjecie kota - rudaska :( Dlatego niesmialo pytam - jesli byla by mozliwosc przyjecia rudego kotka lub kotki, nie musi byc caly rudy, to jestem chetna. Zreszta w tamtym miocie byly i laciate trikolorki, wiec i z takiej kotki bym sie przed dziecmi wytłumaczyla. Moze w innym watku sa podobne kociaki? Zaznaczam, ze kot to nie ma byc prezent dla dzieci, naszej kotki nie traktuja jak zabawki.

pozdrawiam - Ula

ulad

Od: Czw lis 12, 2009 20:19

Post » Czw lis 12, 2009 22:22 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - potrzebne DT dla 20 małych kociąt

CoolCaty pisze: Żeby mi się tylko te koty połapały :roll:

Możemy Ci pomóc z Aśką w sobotę - mamy wprawę. :wink:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw lis 12, 2009 22:24 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - potrzebne DT dla 20 małych kociąt

Agn, a o której planujecie być na miejscu? Autem jedziecie?

CoolCaty

Post » Czw lis 12, 2009 22:47 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - potrzebne DT dla 20 małych kociąt

Z tego co wiem ok 13 maja byc :-) ale czym jada nie wiem..
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Czw lis 12, 2009 22:51 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - potrzebne DT dla 20 małych kociąt

ulad pisze: Moze w innym watku sa podobne kociaki? Zaznaczam, ze kot to nie ma byc prezent dla dzieci, naszej kotki nie traktuja jak zabawki.

pozdrawiam - Ula

Ula odbierz moją PW
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw lis 12, 2009 22:52 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - potrzebne DT dla 20 małych kociąt

CoolCaty pisze:Agn, a o której planujecie być na miejscu? Autem jedziecie?

Na 13.
Jedziemy autkiem i mamy w planach zabrać jeszcze dwójkę kociąt dla Mirki.

Agn

Post » Pt lis 13, 2009 6:49 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - potrzebne DT dla 20 małych kociąt

A no to dobrze, to się spotkamy i będziemy łapać wspólnie - pomoc sie przyda na pewno :)

CoolCaty

Post » Pt lis 13, 2009 7:54 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - potrzebne DT dla 20 małych kociąt

udanych łowów :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt lis 13, 2009 10:00 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - potrzebne DT dla 20 małych kociąt

A czy jeśli będziemy na 12, to też będzie dobrze? 8)

Agn

Post » Pt lis 13, 2009 10:12 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - potrzebne DT dla 20 małych kociąt

to wobec tego, czy klatkę-pułapkę też wrzucić na przyczepę?
Asia

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Pt lis 13, 2009 10:19 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - potrzebne DT dla 20 małych kociąt

Fundacja KOT pisze:to wobec tego, czy klatkę-pułapkę też wrzucić na przyczepę?
Asia

CoolCaty w pracy, ale może odpowiem :oops: Ania pytała nas wszystkich w Łodzi mailem, czy możemy pożyczyć łapki, nie wiem, ile sztuk jej się udało uzbierać, ale jesli to nie problem, to chyba lepiej mieć jedną więcej niż mniej ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lis 13, 2009 10:24 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - potrzebne DT dla 20 małych kociąt

to na pewno, czyli bierzemy, dzięki

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Pt lis 13, 2009 12:11 Re: W BOGUSZYCACH są koty!!! - potrzebne DT dla 20 małych kociąt

ja mam klatkę łapkę, moge też pożyczyć
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[poprzednia][następna]