Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 06, 2009 15:59 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Potrzebny na dziś wieczór transport dla kotek ze sterylki trasa od Redłowo Łukuć do Sabiny Demptowo

Już nieaktualne nasza kochana mpacz78 zaoferowała pomoc a rano ze mną jarekm pojedzie :)
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt lis 06, 2009 21:07 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

kinga-kinia pisze:Potrzebny na dziś wieczór transport dla kotek ze sterylki trasa od Redłowo Łukuć do Sabiny Demptowo

Już nieaktualne nasza kochana mpacz78 zaoferowała pomoc a rano ze mną jarekm pojedzie :)

Super ekipa,zawsze możemy na siebie liczyć :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Sob lis 07, 2009 14:30 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Wczoraj został złapany chory kot do leczenia (nie pamiętam płci) oraz 5 kotek do sterylizacji i suchajcie okazało się ze dwie kotki miały ropomacicze dwa miesiące i było by po nich i jedna kotka była okropnie wzdęta miała tyle pokarmu w sobie jakby nie jadła tylko łykała w całości.Jednym słowem uratowaliśmy im życie.
Dziś z Jarkiem byłam wypuścic kotki po sterylkach i nakarmiliśmy wszystkie stoczniowe koty które spotkaliśmy lub wiemy gdzie przebywają.Jarek był dzisiaj świadkiem jaka jest sytuacja w stoczni jest tam bardzo dużo chorych kotów .Ponieważ dziś pogoda była ładna więc bardzo dużo kotów do nas wyszło.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Sob lis 07, 2009 15:11 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Wstrząsający artykuł w Dzienniku Bałtyckim http://gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia ... #skomentuj

Maju musiałam ten artykuł skomentować jeżdżę tam do stoczni widzę co się tam dzieje i nie mogę spokojnie czytać tych kłamstw że te koty są zdrowe i trzeba je tylko dożywiać :evil:
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Sob lis 07, 2009 20:29 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

kinga-kinia pisze:Wstrząsający artykuł w Dzienniku Bałtyckim http://gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia ... #skomentuj

Maju musiałam ten artykuł skomentować jeżdżę tam do stoczni widzę co się tam dzieje i nie mogę spokojnie czytać tych kłamstw że te koty są zdrowe i trzeba je tylko dożywiać :evil:

Zaniemówiłem z wrażenia i ...ze złosci jak ten artykuł przeczytałem.Nie wiem jak to skomentować!Napisalem do Pani Magdy Popek e-maila prosząc o kontakt.Zobaczymy czy się odezwie...

lidjanb

Od: Czw paź 08, 2009 7:01

Post » Sob lis 07, 2009 23:37 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Dziś była ładna pogoda pokazało sie o wiele więcej kotów i oczywiście o wiele więcej chorych :( Dziś byłam w szoku na własne oczy widziałam jak mewa podleciała do kota który jadł odepchneła go szponami i chciała zjeść to co było nałożone.Oczywiście odstraszyłam mewę.Często widze podziurawione papierowe talerze na terenie stoczni dziś się dowiedziałam od pracownika stoczni że sprawcami tych dziur są mewy jakież muszą mieć ostre pazury by zrobić sito z talerza.
Moze jak będzie nas wiecej na stoczni to chociaż troche zliczy się te koty na razie szkoda nam było marnować czas na liczenie poza tym potrzebna jest do tego ładna pogoda wtedy koty wychodzą z ukryć.

Jak ktoś ma na zbyciu stare talerze ,miski typu porcelana gliniane bardzo prosimy o takie w stoczni bardzo wieje i tylko takie naczynia nie fruwają po całym terenie.Naczynia te można przywozić np do mnie.Jak ktos ma zbędna budkę to bardzo się przyda.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Nie lis 08, 2009 12:08 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

:!:

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie lis 08, 2009 13:49 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

januszku super napisałes do dziennikarki- dobra robota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ok: :ok: :ok:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie lis 08, 2009 20:16 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

sabina skaza pisze:januszku super napisałes do dziennikarki- dobra robota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ok: :ok: :ok:

No przecież tego Sabinko tak nie zostawię!!!!!!!!Tak być nie może!A jak tam po dzisiejszym spotkaniu ?

lidjanb

Post » Nie lis 08, 2009 21:53 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

lidjanb pisze:
sabina skaza pisze:januszku super napisałes do dziennikarki- dobra robota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ok: :ok: :ok:

No przecież tego Sabinko tak nie zostawię!!!!!!!!Tak być nie może!A jak tam po dzisiejszym spotkaniu ?

janusz strasznie mi zawsze miło na serduchu jak się tak ładnie za nami wstawiasz do mediów!!!!!!!! cała rosnę :ryk:
ja też skomentowałam wypowiedź w artykule pani fisher- podpisałam się imieniem i nazwiskiem. człowiek chce w spokoju dizałć i milczeć- ale to po prostu nie da rady. co to za brednie, że na siłę udomowić chcemy dzikie koty?????? czemu takie oszczerstwa są do nas wypisywane????????

dzisiejsze zebranie w cyganerii było bardzo udane ;)

mamy zapis video dla polsatu i czekamy na sądny dzień nagrania programu :lol:
do cyganerii przyszła fajna, pokaźna grupa osób wielkiego serca:

- kilka osób zaproponowało transport po sterylkach do mojego domu,
- kilka osób zapowiedziało swoją obecność na wyłapywaniu kotków do sterylizacji i do leczenia,
- byli przedstawiciele wegan trójmiasto i trójmiejskiego patrolu obrony praw zwierząt,
- ksiądz Markowski zaproponował nam WSPÓŁPRACĘ ZE ZNAJOMYM WETERYNARZEM WE WRZESZCZU :)
- koleżanka z PATROLU napisze i złoży pismo do IZBY WETERYNARYJNEJ, ponadto zaproponowała nam pomoc w wypożyczeniu klatek samołapek i pomoc patrolu w łapaniu zwierząt,
- była osoba która zaproponowała nam, że załatwi nam wykup tańszych leków,
- był chłopak, który obiecał nagłośnić problem z punktu widzenia PKDT w dzienniku bałtyckim,
- była kobietka która zaproponowała nam wydrukowanie ulotek w wersji czarno- białej,
- była para która zaproponowała nam ilustracje do bajki o kotku filutku (edukacja), ksiądz obiecał pomoc w skanowaniu,
- ksiądz będzie składał ze mną petycję do prezydenta.

niestety nikt nie zaoferował być DT :cry: :cry: :cry: ale mamy nieustającą nadzieję, ze jednak ktoś z tych państwa otworzy swoje drzwi i serca dla tych maleńkich kociątek potrzebujących pilnie domu przed zimą.
WSZYSCY UCZESTNICY WPISALI SIĘ W RUBRYKI ODNOŚNIE OFEROWANEJ POMOCY- KINGA WYŚLE SKANEM ADRESY, MAILE I TELEFONY DO TYCH OSÓB WSZYSTKIM UCZESTNIKOM PKDT.

wszyscy uczestnicy zebrania zostali zaproszeni na ten nasz watek, żeby na bieżąco kontaktować się z nami i prowadzić różne ustalenia. było nas ogólnie ok. 20 osób- DZIĘKUJĘ SERDECZNIE ZA PRZYBYCIE I WYSŁUCHANIE, MAM NADZIEJĘ ŻE WAS NIE ZANUDZIŁAM :wink: :oops: NA ŚMIERĆ.... MAM NADZIEJĘ, ZE DOJDZIE JESZCZE DO NIEJEDNEGO TAKIEGO SPOTKANIA. DZIĘKUJEMY ZA DAROWIZNY: MISECZKI, LEKARSTWA, KARMĘ, KOCYKI :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ps. do bianmili zgłosi się dziewczyna z prośbą o druk dużych plakatów w celu zawieszenia w szkołach. jest mozliwośc przeprowadzenia zbiórki na koty ze stoczni w szkołach.

ponadto ulotki poszły do dalszej dystrybucji przez uczestników zebrania.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Nie lis 08, 2009 22:19 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

sabina skaza pisze:
lidjanb pisze:

janusz strasznie mi zawsze miło na serduchu jak się tak ładnie za nami wstawiasz do mediów!!!!!!!! cała rosnę :ryk:
ja też skomentowałam wypowiedź w artykule pani fisher- podpisałam się imieniem i nazwiskiem. człowiek chce w spokoju dizałć i milczeć- ale to po prostu nie da rady. co to za brednie, że na siłę udomowić chcemy dzikie koty?????? czemu takie oszczerstwa są do nas wypisywane????????

dzisiejsze zebranie w cyganerii było bardzo udane ;)

mamy zapis video dla polsatu i czekamy na sądny dzień nagrania programu :lol:
do cyganerii przyszła fajna, pokaźna grupa osób wielkiego serca:

- kilka osób zaproponowało transport po sterylkach do mojego domu,
- kilka osób zapowiedziało swoją obecność na wyłapywaniu kotków do sterylizacji i do leczenia,
- byli przedstawiciele wegan trójmiasto i trójmiejskiego patrolu obrony praw zwierząt,
- ksiądz Markowski zaproponował nam WSPÓŁPRACĘ ZE ZNAJOMYM WETERYNARZEM WE WRZESZCZU :)
- koleżanka z PATROLU napisze i złoży pismo do IZBY WETERYNARYJNEJ, ponadto zaproponowała nam pomoc w wypożyczeniu klatek samołapek i pomoc patrolu w łapaniu zwierząt,
- była osoba która zaproponowała nam, że załatwi nam wykup tańszych leków,
- był chłopak, który obiecał nagłośnić problem z punktu widzenia PKDT w dzienniku bałtyckim,
- była kobietka która zaproponowała nam wydrukowanie ulotek w wersji czarno- białej,
- była para która zaproponowała nam ilustracje do bajki o kotku filutku (edukacja), ksiądz obiecał pomoc w skanowaniu,
- ksiądz będzie składał ze mną petycję do prezydenta.

niestety nikt nie zaoferował być DT :cry: :cry: :cry: ale mamy nieustającą nadzieję, ze jednak ktoś z tych państwa otworzy swoje drzwi i serca dla tych maleńkich kociątek potrzebujących pilnie domu przed zimą.
WSZYSCY UCZESTNICY WPISALI SIĘ W RUBRYKI ODNOŚNIE OFEROWANEJ POMOCY- KINGA WYŚLE SKANEM ADRESY, MAILE I TELEFONY DO TYCH OSÓB WSZYSTKIM UCZESTNIKOM PKDT.

wszyscy uczestnicy zebrania zostali zaproszeni na ten nasz watek, żeby na bieżąco kontaktować się z nami i prowadzić różne ustalenia. było nas ogólnie ok. 20 osób- DZIĘKUJĘ SERDECZNIE ZA PRZYBYCIE I WYSŁUCHANIE, MAM NADZIEJĘ ŻE WAS NIE ZANUDZIŁAM :wink: :oops: NA ŚMIERĆ.... MAM NADZIEJĘ, ZE DOJDZIE JESZCZE DO NIEJEDNEGO TAKIEGO SPOTKANIA. DZIĘKUJEMY ZA DAROWIZNY: MISECZKI, LEKARSTWA, KARMĘ, KOCYKI :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ps. do bianmili zgłosi się dziewczyna z prośbą o druk dużych plakatów w celu zawieszenia w szkołach. jest mozliwośc przeprowadzenia zbiórki na koty ze stoczni w szkołach.

ponadto ulotki poszły do dalszej dystrybucji przez uczestników zebrania.

Sabinko! Aż tyle spraw załatwionych i to na jednym spotkaniu?!I znów zaniemówiłem z wrażenia....To jest super!!!!!!Na szczęście nie wszyscy są tacy jak ludzie z TOZ-u czy OTOZ-u, poprostu chcą pomóc a nie czekać na laury i splendor.A kłamstwa niektórych organizacji i tak wyjdą na jaw-wcześniej czy póżniej.Kłamstwo ma zawsze "krótkie nogi" Nie należy upadać na duchu i dalej robić swoje!

lidjanb

Post » Nie lis 08, 2009 22:22 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

TAK NAPRAWDĘ W 2 GODZINY BARDZO DUŻO PADŁO USTALEŃ, SĄ JESZCZE W TRÓJMIEŚCIE LUDZIE WIELKIEGO SERCA :1luvu: :1luvu: :1luvu: JANUSZU DO ZOBACZENIA OK. 12.00 :wink: :kotek: :ok:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon lis 09, 2009 9:45 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Agnieszka Marczak pisze:
kinga-kinia pisze:Potrzebny na dziś wieczór transport dla kotek ze sterylki trasa od Redłowo Łukuć do Sabiny Demptowo

Super ekipa,zawsze możemy na siebie liczyć :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jakby co to ja mogę częściej takie transporty robić, dla mnie zjechać z Witomina do Łukucia zawieźć koty do Sabiny i wracam sobie do domu obwodnicą, cały kurs zmieści się w mniej niż godzinę, nie ma żadnego problemu, tym bardziej że jest to późnym wieczorem, wtedy już jestem zwykle po pracy.

Znam kilka lumpeksów w których w soboty każda sztuka jest po 1pln, obojętnie czy jest to koc (mozna pociąć na kilka części), czy kołdra, ręczniki, prześcieradła, nakupię takich rzeczy w sobotę (już trochę kupiłam) i będzie do wkładania dla kotek sterylkowych do transporterków, a potem można wyrzucać te zużyte szmaty.

Sorki, że nie udało mi się dotrzeć na spotkanie wczorajsze, ale widzę, ze Sabina super sobie poradziła :ok: :ok:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon lis 09, 2009 14:30 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Jak wygląda w tej chwili sprawa z przepustkami dla PKDT?
Miałabym pare chętnych osób z samochodem(ale nic na 100%) na weekendowe wypady na Stocznię celem nakarmienia całego kociego dobrostanu...

seja

Post » Pon lis 09, 2009 21:08 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

seja pisze:Jak wygląda w tej chwili sprawa z przepustkami dla PKDT?
Miałabym pare chętnych osób z samochodem(ale nic na 100%) na weekendowe wypady na Stocznię celem nakarmienia całego kociego dobrostanu...

??

seja

[poprzednia][następna]