Do usunięcia - bezcelowa prywata :/

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 19, 2009 12:07 Re: PILNE!!DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM!

Nie rozumiem...Co jest "mniejszym złem"?
Ewentualność ropomacicza albo cysty na jajnikach po hormonach są "mniejszym złem"?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon paź 19, 2009 12:12 Re: PILNE!!DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM!

Nie wiem czy lepiej, jak zajda w ciaze w wieku 6 miesiecy.
elzii

Post » Pon paź 19, 2009 12:13 Re: PILNE!!DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM!

No faktycznie. Wygląda na to, że nie mają specjalnego wyboru :?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon paź 19, 2009 12:15 Re: PILNE!!DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM!

Prosze mi wierzyc, moja bezsilnosc i bezradnosc w tej kwestii nie jest mi obojetna :(
elzii

Post » Pon paź 19, 2009 12:20 Re: PILNE!!DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM!

mam nadzieję, że ślicznotki znajdą dobre domki.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon paź 19, 2009 12:21 Re: PILNE!!DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM!

jednorazowe podanie hormonow to nic takiego - nie przesadzajmy - w koncu ile moze minac czasu do znalezienia koteczkom domu - na pewno niewiele - sa piekne jak z obrazka

co innego jakby mialy byc na hormonach do konca zycia - to wtedy guzy i inne "atrakcje"...

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon paź 19, 2009 12:24 Re: PILNE!!DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM!

Boże jakie cuda :1luvu:

Przepraszam ale nie mam czasu czytać całego wątku :oops:
koleżanka mi podesłała...
Czy one mają ogłoszenia? allegro?

Ja ostatnio wystawiłam na allegro kotkę szylkretową i jest bardzo duże zainteresowanie.
Już dawno nie widziałam takich piękności, nie wierzę że nie znalazłyby domków... :(

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon paź 19, 2009 12:29 Re: PILNE!!DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM!

Pojawil sie chetny domek, ale az w Warszawie.
Sympatyczna dziewczyna Magda szuka towarzystwa dla swojego swiezo adoptowanego kocurka, wydaje sie byc odpowiedzialna i zaradna osoba, bylby to domek niewychodzacy tj. mieszkanie w kamienicy. Wrazenie pozytywne.

Ale ta Warszawa... Jakie bylyby szanse na transport? Jak ogolnie jest z trasa Lublin - Warszawa, a najchetniej Chełm - Warszawa? Jesli jest szansa na transport w sensownym czasie to bede serdecznie prosila kogos chetnego na wizyte przedadopcyjna.

Tym bardziej, ze znajomi Magdy rowniez nosza sie z zamiarem przygarniecia kotka, wiec jesli by sie namyslili na ktoras z moich dziewczynek i okazali sie dobrym domkiem, bylby to juz calkiem sensowny dil.

Byl tez chetny chlopak z Warszawy, ale... podczas rozmowy o koniecznosci zabezpieczania okien uslyszalam "moj kocur sie kiedys w takim zaklinowal, haha" :evil: rece mi opadly.
Potem tez byl niemily, jak mu grzecznie podziekowalam, to stwierdzil, ze bardziej mi zalezalo na udowadnianiu mu, ze nic o kotach nie wie, a on juz mial koty. Brr.

Agness78 pisze:Czy one mają ogłoszenia? allegro?

Maja bardzo duzo ogloszen, odzew jakis jest, ale wiadomo, telefony sie nie urywaja.
Mysle, ze to kwestia nieszczesliwego mojego geograficznego polozenia :(
elzii

Post » Pon paź 19, 2009 13:01 Re: PILNE!!DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM!

Z pewnoością odległość robi swoje :(
Myślę jednak że jak komus zależy ( w sensie nowemu DS) to zawsze może dorzucić się do kosztów transportu.
Do Warszawy nie jest aż tak daleko, pewnie jacyś studenci albo przedstaiciele handlowi jeżdżą na tej trasie.
Trzymam kciuki, ja niestety jeszcze dalej bo z Wrocławia :(

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon paź 19, 2009 13:11 Re: PILNE!!DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM!

Agness78 pisze:Z pewnoością odległość robi swoje :(
Myślę jednak że jak komus zależy ( w sensie nowemu DS) to zawsze może dorzucić się do kosztów transportu.
Do Warszawy nie jest aż tak daleko, pewnie jacyś studenci albo przedstaiciele handlowi jeżdżą na tej trasie.

Nie jest daleko, nawet i pociagiem to nie problem, 3,5 h w jedna strone, Warszawe znam, bo mieszkalam tam w ubieglym roku.
Ale tu wracamy do punktu wyjscia, mam zakaz takich dalekich podrozy. Prawa jazdy ani samochodu osobistego tez nie.
Nawet nikogo nie moge wymsylic ze znajomych, ktorzy podrozuja po tej trasie, bo nawet na podroz wolalabym kogos zaufanego :oops:
elzii

Post » Pon paź 19, 2009 13:41 Re: PILNE!!DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM!

elzii pisze:
tillibulek pisze:
mam nadzieje, ze kotki trafia w dobre rece, sa cudowne - trzeba jak najszybciej znalezc im domki, bo jak za bardzo sie przyzwyczaja do wolnosci, to potem moze byc ciezko utrzymac je w czterech scianach...

Gdybym tylko mogla, zostawilabym je wszystkie u siebie, pod koldra :(
Ale co ja moge... Nie zarabiam, mieszkam u rodzicow, jestem totalnie zalezna, praktycznie pod kazdym wzgledem, nie mam najmniejszej mocy decyzyjnej. I cala moja milosc do tych malutkich istnien musze schowac do kieszeni.

Jedyne co moge zrobic, to znalezc im najlepsze domy, ale to z dnia na dzien okazuje sie coraz trudniejsze i odlegle.

To wyjatkowe istotki. I kazda z nich ma w sobie cala mnie, w najmniejszej poduszeczce lapki. Jeden radosny pomruk i strumien niewidzialnego ciepla zmywa wszelkie troski.

elzii pisze:Pojawil sie chetny domek, ale az w Warszawie.
Sympatyczna dziewczyna Magda szuka towarzystwa dla swojego swiezo adoptowanego kocurka, wydaje sie byc odpowiedzialna i zaradna osoba, bylby to domek niewychodzacy tj. mieszkanie w kamienicy. Wrazenie pozytywne.

Ale ta Warszawa... Jakie bylyby szanse na transport? Jak ogolnie jest z trasa Lublin - Warszawa, a najchetniej Chełm - Warszawa? Jesli jest szansa na transport w sensownym czasie to bede serdecznie prosila kogos chetnego na wizyte przedadopcyjna.

Tym bardziej, ze znajomi Magdy rowniez nosza sie z zamiarem przygarniecia kotka, wiec jesli by sie namyslili na ktoras z moich dziewczynek i okazali sie dobrym domkiem, bylby to juz calkiem sensowny dil.

Byl tez chetny chlopak z Warszawy, ale... podczas rozmowy o koniecznosci zabezpieczania okien uslyszalam "moj kocur sie kiedys w takim zaklinowal, haha" :evil: rece mi opadly.
Potem tez byl niemily, jak mu grzecznie podziekowalam, to stwierdzil, ze bardziej mi zalezalo na udowadnianiu mu, ze nic o kotach nie wie, a on juz mial koty. Brr.

Agness78 pisze:Czy one mają ogłoszenia? allegro?

Maja bardzo duzo ogloszen, odzew jakis jest, ale wiadomo, telefony sie nie urywaja.
Mysle, ze to kwestia nieszczesliwego mojego geograficznego polozenia :(

elzii pisze:
Agness78 pisze:Z pewnoością odległość robi swoje :(

Nie jest daleko, nawet i pociagiem to nie problem, 3,5 h w jedna strone, Warszawe znam, bo mieszkalam tam w ubieglym roku.
Ale tu wracamy do punktu wyjscia, mam zakaz takich dalekich podrozy. Prawa jazdy ani samochodu osobistego tez nie.
Nawet nikogo nie moge wymsylic ze znajomych, ktorzy podrozuja po tej trasie, bo nawet na podroz wolalabym kogos zaufanego :oops:

Jest szansa na transport w przyszły poniedziałek. Tylko kociaki trzeba będzie dostarczyć do Chełma skoro świt (nasz bus wyjeżdża przez godz. 6-tą) albo poźnym wieczorem w niedzielę to je przetrzymam w klatce w biurze. Kontenerek jeśli nie masz to na drogę dam swój.
No i w Waszawie ktoś musi je osobiście odebrac jak najszybciej na naszej budowie (Akademik WAT-u na Bemowie).
Ostatnio edytowano Pt cze 11, 2010 19:43 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon paź 19, 2009 14:07 Re: PILNE!!DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM!

Elu nie mogę odebrać PW.
Mam pełną skrzynkę i wykasuje mi to kolejną wiadomość (nie mam kiedy przejrzeć co mogę usunąć a już parę straciłam wczoraj straciłam)
Pisz tu albo na skrzynkę albo dzwoń na numer, ktory Ci kiedyś podałam
Ostatnio edytowano Pon paź 19, 2009 18:01 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon paź 19, 2009 14:30 Re: PILNE!!DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM!

Amika6 pisze:Jest szansa na transport w przyszły poniedziałek. Tylko kociaki trzeba będzie dostarczyć do Chełma skoro świt (nasz bus wyjeżdża przez godz. 6-tą) albo poźnym wieczorem w niedzielę to je przetrzymam w klatce w biurze. Kontenerek jeśli nie masz to na drogę dam swój.
No i w Waszawie ktoś musi je osobiście odebrac jak najszybciej na naszej budowie (Akademik WAT-u na Bemowie).

To swietnie, w takim razie ja odpytam dokladnie te domki.

Transporterka/kontenerka nie mam.
elzii

Post » Pon paź 19, 2009 17:43 Re: PILNE!!DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM!

Na chwile obecna mam domy dla dwoch kotek, u Magdy w Warszawie dla Laciatej i u Pani z Lublina dla Marudki lub Kulki.

Zastanawiam sie, czy stresowac Laciata samotna podroza do Warszawy...
Jak kotki znosza podroze? Laciatek jest szalenie delikatna kotka, bardzo wrazliwa.

To moj debiut w szukaniu nowych domow, niesamowite jest to, jak niezdecydowani sa ludzie. Juz kilka osob, deklarujacych chec adopcji, sie rozmyslilo. Nagle sie rozplywaja. Dostaja koty od znajomych w nocy, albo doswiadczaja innych tajemniczych wypadkow, uniemozliwiajacych adopcje. Nie mozna by bylo tak szczerze, po ludzku?

Albo najbardziej szczerze - jesli sie nie jest pewnym to nie zawraca sie nikomu d.., tfu, gitary. Bo niektorzy z sercem na ramieniu szukaja, denerwuja sie okrutnie. Na przyklad. :?
Ostatnio edytowano Pon paź 19, 2009 18:01 przez elzii, łącznie edytowano 1 raz
elzii

Post » Pon paź 19, 2009 17:59 Re: PILNE!!DS/DT dla 4 kolorowych Koteczek!!Chełm/Lbn BŁAGAM!

:ok:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

[poprzednia][następna]