Trójmiejskie maluchy w domach ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 09, 2009 11:37 Re: Trzytygodniowe kociaki bez mamy! Prosimy o pomoc,oglaszanie

Maluszki robia sie coraz samodzielniejsze! Za kazdym razem gdy przychodzi pora karmienia, odslaniam kocyk z klatki a tam na czesci gdzie nie ma kocyka i jest recznik papierowy i talerzyk ze żwirkiem- znajduje sie zawsze od 1 do 3 kupek :lol: No i zasikany caly recznik;) Juz zaczynaja sie wyrywac jak chce sie masowac po jedzonku- tak jakby chcialy wykrzyczec"MAMA ZOSTAW JA JUZ UMIEM SAM!" :ryk:

Z oczkami napewno nie jest gorzej! WIdac, ze troche Franiutkowi zaczynaja tez sie robic wiec odrazu zakraplam. Gruby i Biały Pasek wolni narazie..

Pozniej zrobie im fotki i wrzuce..

Mam nadzieje, ze Ciocie zajrza wtedy do nas, no i nowe Ciocie moze zauwaza nasz watek.. :oops:

Wydaje mi sie, ze tylko Franio ma taka typowo siersc dachowca.. reszta ma ja zdecydowanie dłuższą i puchata :1luvu:

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Pt paź 09, 2009 11:40 Re: Trzytygodniowe kociaki bez mamy! Prosimy o pomoc,oglaszanie

To dobrze, że na razie sytuacja pod kontrolą :ok: Mówisz, że kupciają w jednym miejscu? Ale zdolniachy!! :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Pt paź 09, 2009 13:02 Re: Trójmiasto- 3 tyg. kociaki bez mamy, czyzby KK do tego?:(

Ciocie cały czas kibicują maluchom i trzymają mocne :ok: :ok: :ok: za ich zdrówko :)
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pt paź 09, 2009 15:51 Re: Trójmiasto- 3 tyg. kociaki bez mamy, czyzby KK do tego?:(

No i forki. Słabe jak nigdy ale te pędraki tak sie ruszają, że musiałabym miec aparat robiacy 5 klatek na sekunde by je uchwicic :lol:

No to puchatków troszkę:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Angel_

Post » Pt paź 09, 2009 15:55 Re: Trójmiasto- 3 tyg. kociaki bez mamy, czyzby KK do tego?:(

Ojej!
One już normalnie biegają!! :-)
Już tak nie pełzają po podłodze niemrawo, tylko normalnie patrolują!!!
:ryk: :ryk:
Ale urosły! 8O Już mają widoczne źrenice :ryk:
Czy na ostatniej fotce ta sławna, gryząca się para? To Grubcio z tym oczkowym?:)

Kocia dusza

Post » Pt paź 09, 2009 16:08 Re: Trójmiasto- 3 tyg. kociaki bez mamy, czyzby KK do tego?:(

Wiesz co oni juz wszyscy jeden drugiego pomału zaczepia:D Widac , ze poki co nie wiedza zbytnio po co to robia :lol:

Puchatki pokazcie sie ciociom :kotek:

Angel_

Post » Pt paź 09, 2009 16:11 Re: Trójmiasto- 3 tyg. kociaki bez mamy, czyzby KK do tego?:(

Boskie są! Te podniesione ogonki i łapki.. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Angel_ oddaj jednego, albo dwa - do towarzystwa :twisted: :ryk: :1luvu:

Kocia dusza

Post » Pt paź 09, 2009 16:28 Re: Trójmiasto- 3 tyg. kociaki bez mamy, czyzby KK do tego?:(

One są do zacałowania! Najlepsze zdjęcie jak do tej wielkiej michy się koleś wdrapuje! Boskie! Za zdrowie Okruszków :piwa:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt paź 09, 2009 16:44 Re: Trójmiasto- 3 tyg. kociaki bez mamy, czyzby KK do tego?:(

Asia nie ma problemu u mnie tylko w pakiecie po 2- a jeden jak zostanie "No cóż mamo nikt go nie chce" :ryk:
Ja uwielbiam Grubasa. Frania tez. ALe Grubas.. no odkleic sie od niego nie moge :1luvu:

Mam prosbe do cioteczek o rady..

Czy wg was wygladaja one ok? Kiedy mam stanowczo naklaniac je do suchego (moczonego)? Ząbki juz maja wyrżnięte niezle- zaczyna ich skubanie wrecz bolec.WIele z nich coraz gorzej ssie- gryza wiecej tego smoczka.. Czy to samo przyjdzie, ze beda chcialy jesc? Czy co?

Angel_

Post » Pt paź 09, 2009 16:45 Re: Trójmiasto- 3 tyg. kociaki bez mamy, czyzby KK do tego?:(

A masz tu gdzieś zdjęcie tego chorego oczka?

Kocia dusza

Post » Pt paź 09, 2009 17:46 Re: Trójmiasto- 3 tyg. kociaki bez mamy, czyzby KK do tego?:(

Ja spróbowałabym już dawać serek o gładkiej konsystencji np. Bieluch, i możesz ugotować filet z kurczaka i zmiksować też powinien im podejść, ja dawałam mojemu okruchowi w tym wieku indyka lub kurczaka z gerbera, ale Ty pisałaś, że im nie podchodził ale o ile pamiętam mieszałaś z mlekiem teraz spróbować możesz sam najtanszy jest w Roosmanie - 2,99, najwyżej kilka kropli wody przegotowanej żeby rzadsze było, z suchym nie eksperymentowałam więc się nie wymądrzam.
I ucałuj te cudne pyszczki ode mnie, a o mamuni nic nie wiadomo?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt paź 09, 2009 18:59 Re: Trójmiasto- 3 tyg. kociaki bez mamy, czyzby KK do tego?:(

Co za cukiereczki!!! Przesliczne!Widac, że szczęśliwe, choć bez Mamy za to z jaką Wspaniałą Opiekunką! Jakie brzusie grubiutkie i pysie uśmiechnięte! Na piątej fotce to chyba jakiś solista w tym chórze, a na szóstej na 100% tancerz - chyba proba Samby?:)
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt paź 09, 2009 19:01 Re: Trójmiasto- 3 tyg. kociaki bez mamy, czyzby KK do tego?:(

Ech...miała być fotka czwarta i szósta:) to z emocji, że takie fajne kociuchy...
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt paź 09, 2009 19:28 Re: Trójmiasto- 3 tyg. kociaki bez mamy, czyzby KK do tego?:(

O witam kolezanke z Rumi :mrgreen: :piwa:

A wiec tak. Oczko Piracika jest wg mnie w zdecydowanie lepszej kondycji!! Jutro itak z tymi dwoma do weta na antybiotyk.
Nie wiem co z reszta. Oprocz jednego juz kazdy ma "mokre" te oczka troche.. Zakraplam ale nie wiem czy odrazu leciec po antybiotyki bo jak wiadomo profilaktycznie ich sie nie podaje tylko jak juz jest problem :roll:

No i Biały Pasek zrobil mega rzadka kupke. Ale za to inny ( nie wiem ktory) stanal na srodku podlogi, zaczal miauczec i sobie ja drapac dookola siebie poczym zwalil wielka kooope :mrgreen: Gruby natomiast mnie okrzyczał juz strasznie jak chciałam go masowac! Ot ewidentnie mowil "NO MAMO ZOSTAW MNIE JA CHCE SAM!" :ryk:

Po Kiarze ani śladu..

Za to mam na oku kolejna zaciążoną kotkę ktora mieszka pod krzakiem i tak mi jej zal strasznie :cry:

viewtopic.php?f=13&t=101430

Angel_

Post » Pt paź 09, 2009 20:00 Re: Trójmiasto- 3 tyg. kociaki bez mamy, czyzby KK do tego?:(

maluszki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

[poprzednia][następna]