TYMCZASY U JOPOP IV - sielanka na 40 łap ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 01, 2009 10:56 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Ona ma czucie w tylnych łapkach i w zasadzie nimi rusza. Tylko jakoś nie tak;) tzn. chyba za mało je zgina, również nieprawidłowo stawia stopę.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw paź 01, 2009 20:31 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Sylwester właśnie pojechał do nowego domu! Ma bardzo fajnych młodych Państwa - studentów, ale widać że rozsądnych, rozważnych. Ona z UW, z MSOŚa, on z AM. Sylwuś zachwycił ich - popisywał się jakby się starał im spodobać ;) Ganiał za piórkami, skakał na mojego Entera ;) Nowi duzi naszego podopiecznego pytali o wszystko, grzyb ich nie przeraził, umowę podpisali... Mają się odzywać, no i być może będziemy mieli na MIAU nową koleżankę, bo forum też rozreklamowałam ;) Mają pomyśleć o drugim kocie - póki co na dwa się nie zdecydowali. Ale obiecali przemyśleć. Ehhh, jakoś tak pusto bez Sylwestra... Nic mi nie morduje myszki pod nogami :/ No ale dobrze, że znalazł dobry dom! Jutro prawdopodobnie przyjdzie mi pożegnać się z Silver, no tylko że mała ma grzyba, ni wiem jak nowy dom zareaguje na tę wieść... No zobaczymy! Kurczę, smutno mi no... Przywiązałam się do tych szkrabów...

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

Post » Pt paź 02, 2009 10:19 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

serotoninko ja Ci tę pustkę z przyjemnością wypełnię, najchętniej tymi: viewtopic.php?f=1&t=100908 bo mają zaledwie ok. 2 dni do decyzji co dalej...
Obrazek

jopop

Post » Pt paź 02, 2009 14:07 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Nie nie... chwilowo stop. Zresztą tak czy inaczej przecież ja po panleukopenii nie mogę żadnych kotów brać nieszczepionych...

No i Silver na razie zostaje - pani boi się o dziecko i nie weźmie jej na razie. Także leczymy. Byłam z Enterem na Białobrzeskiej i wzięłam małą ze sobą. Grzyb pięknie świeci na zielono pod lampą. Dr Cetnarowicz wypisała mi receptę na jakiś lamisil dopyszczny, ale to cholera 100 prawie kosztuje... No i szkoda mi wątroby małej... Jeszcze się chyba wstrzymam i spróbuję jej trochę to posmarować tym lamisilatem tak jak mówiłyśmy, może zadziała... Tylko tego grzyba ona ma w takim paskudnym miejscu w zasięgu języka... Wylizuje wszystko... Nie zaszkodzi jej ten zeżarty krem? No za nic nie mogę jej uwagi odwrócić, buzię jej zaciskać tak żeby języka nie mogła wystawić? Toż to sadyzm, umorduje się biedaczka i znienawidzi mnie... Ile potrzeba by się ten krem wchłonął? 10 min? Ehhh...

serotoninka

Post » Pt paź 02, 2009 14:37 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Serotoninko, spróbuj też srebra koloidalnego (http://www.doz.pl/leki/p290-Srebro_koloidalne). Silver może to spokojnie wylizywać, nie zaszkodzi jej. To wybija grzyba, odkaża chore miejsca i zapobiega przenoszeniu. U mnie zadziałało.
Obrazek

marta79

Od: Czw sty 17, 2008 12:27

Post » Pt paź 02, 2009 16:26 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

serotoninka pisze: Dr Cetnarowicz wypisała mi receptę na jakiś lamisil dopyszczny, ale to cholera 100 prawie kosztuje...

Tańszym odpowiednikiem Lamisilu jest Terbisil. Nie w każdej aptece jest, ale warto poszukać, bo równo o połowę tańszy. Ja znalazłam w aptece Beata (na rogu Solidarności i Żelaznej).

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt paź 02, 2009 20:06 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Czas na rozliczenie z lecznicą:

dawny dług (przed 16.04.09): 9520 pln
nowe wydatki (16.04.09-29.09.09): 19300 pln
wpłaty (przelewy, wpłaty do lecznicy, Mruczek, SOS): 13400 pln

SALDO: DLUG 15420 PLN

Tym razem wyjątkowo duży udział miały kociaki - pobyt miotów w lecznicy, szczepienia, leczenie różnych przynoszonych "na mnie".

Oczywiście nie są to wszystkie wydatki, musiałabym do tego doliczyć wszystko co wydałam w hurtowni na żarcie i żwirek dla niezliczonej rzeszy tymczasów. Zwykle każda wizyta osłabia mój portfel o około 1000-1500 pln, jeżdżę zwykle co ok. 3 tygodnie, czasem częściej...

Hmmm....

Podobno mam dostać komputer zastępczy, to mam nadzieję uruchomić bazarki... Jak ktoś ma jakieś fanty i ochotę pobazarkować - będzie mi bardzo miło.

No i w tej sytuacji prośba o intensywną kampanię w związku z październikowymi wyborami w Krakvecie. Już zostałam zgłoszona i potwierdziłam, że się zgadzam. Teraz - BARDZO chciałabym intensywnej, ale uczciwej i przyjacielskiej kampanii reklamowej.

Kopiuję z wątku KV co JEST DOZWOLONE:
7.Agitacja w trakcie tworzenia i głosowania w ankiecie Miau dozwolona jest w wątkach o głosowaniu na KV(zalecana pozytywna!),wątkach kandydatów oraz za pomocą:
-banerków wzywających do głosowania w ankiecie bez wskazywania kandydata
-banerków wzywających do głosowania na konkretnego kandydata
-PW wysyłanych do znajomych(upewnij się,że adresat też uważa Cię za znajomego)-tu treść dowolna agitujesz za ankietą/za kandydatem.
8.Wszelki spam na priv jest niedozwolony.

W związku z czym na razie odnalazłam i zaktualizowałam swój poprzedni baner głosowaniowy, na razie wklejam go tylko tu, do podpisu wrzucę jak rozpocznie się głosowanie.

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hq1kn][img]http://upload.miau.pl/3/224227.gif[/img][/url]

Osoby, które mają pomysł jak ZGODNIE Z REGULAMINEM GŁOSOWANIA poprowadzić kampanię tak, by była skuteczna - bardzo proszę o poradę i działanie.
Obrazek

jopop

Post » Sob paź 03, 2009 11:32 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Podnosimy

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Sob paź 03, 2009 11:54 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Podnoszę :lol:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob paź 03, 2009 13:05 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

O matko jaki dług... 8O W takiej sytuacji nie ma mowy żebyś mi Asiu przesyłała cokolwiek na konto na poczet zdrowia moich tymczasów - jakoś dam radę. Nie mam pomysłów na kampanię... Ale zagłosuję i będę wspierać, umieszczę banerek w podpisie... No i gdy już będziesz kandydatką MIAU obiecuję zmobilizować swoich studentów do głosowania na Krakvecie. Tyle tylko mogę...

serotoninka

Post » Sob paź 03, 2009 13:31 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Nieustająco podnosimy po pomysły i inne takie..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Sob paź 03, 2009 14:30 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Kaprys2004 pisze:Nieustająco podnosimy po pomysły i inne takie..

I nieustająco trzymamy kciuki. :ok: W końcu musi się udać :kotek:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob paź 03, 2009 16:57 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Smętnie mi.

Chodka wygląda dziś zdecydowanie gorzej niż wczoraj, jakby drętwiały jej już też przednie łapki. Nie wstaje sama w ogóle :(

Daję jej czas do jutra na jakiś znak, że idzie w dobrą stronę... jeśli nie...

:cry:
Obrazek

jopop

Post » Sob paź 03, 2009 19:30 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

zaczęłam od wklejenia banerka, pomyślę jak Ci jeszcze inaczej pomóc

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Nie paź 04, 2009 13:14 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Na razie nie uśpiłam malutkiej. W nocy zdecydowanie odzyskała humor, przez kilka godzin żuła moje ramię i łapała mnie łapkami za nos. Gdy się ją trzyma pod brzuchem - chętnie chodzi, a nawet biega. Ale jest BARDZO słaba, coraz słabsza. Na razie jednak wydaje mi się, że jeszcze chce żyć. Nie ma żadnych oznak bólu, leży na boczku i bawi się myszką w jedyny dostępny sobie sposób, czyli obgryzając ją...
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]