Klara - już u blackmeg! :-)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 25, 2009 8:13 Re: Klara - dziekujemy Martce za nocleg! :-)

Jasne że sprawdzę od razu. Chodziło mi o to, że po weekendzie tak czy siak zabiorę ją do weta na przegląd.

Się pan doktor na pewno ucieszy z następnego kudłacza :ryk: Karola, jedziesz ze mną, chcę żebyś widziała jego minę :lol:

Uciekam na busa, co prawda jeszcze dużo czasu ale nie chcę się spóźnić przez jakiś "nieszczęśliwy zbieg okoliczności".

Trzymajcie kciuki, żebyśmy się wyrobili na pociąg!
Obrazek

blackmeg

Od: Nie mar 09, 2008 22:37

Post » Pt wrz 25, 2009 8:24 Re: Klara - dziekujemy Martce za nocleg! :-)

Trzymamy! :wink:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pt wrz 25, 2009 12:17 Re: Klara - dziekujemy Martce za nocleg! :-)

Odkad wycofali Oridermyl, to odnosze wrazenie, ze nic juz tak nie potrafi wypedzic swierzba.. :? Miala na te uszy zastrzyki, plyn i byly czyszczone. Ale mozliwe, ze cos tam glebiej jeszcze siedzi. Ale mam nadzieje, ze tylko resztki i sie nie odnowilo.
Szczepienie powtorne jak najbardziej. Najlepiej rozszerzone, z chlamydia.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pt wrz 25, 2009 12:19 Re: Klara - dziekujemy Martce za nocleg! :-)

Oridermyl znowu jest, tylko jakiś skałdnik został zamieniony, chyba. Czekajcie, może tam nic nie ma, ale u mnie główką potrząsała, więc zgłaszam.
ObrazekObrazek

martka

Post » Pt wrz 25, 2009 18:57 Re: Klara - dziekujemy Martce za nocleg! :-)

Blackmeg jeszcze w drodze. :-)
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Post » Pt wrz 25, 2009 19:42 Re: Klara - dziekujemy Martce za nocleg! :-)

Jesteśmy już! Ufff! Niewiele brakowało a siedziałybyśmy jeszcze na dworcu w Łodzi... Mój bus miał obsuwę i myślałam, że zamorduję kierowcę :evil:

Ale wszystko okej! Kicia boska :1luvu: Nie wiem czy ona taka już jest, czy tak mi zaufała ale całą drogę spała na kolanach wywalona brzuchem do góry :ryk: Wszyscy współpasażerowie się nadziwić nie mogli.

Zaraz po wejściu zrobiła najpierw siooo a potem kupala. I rozpanoszyła się po mieszkaniu! Wyjada karmę Bakszyszowi a on ze spuszczoną głową tylko się przygląda.

Trochę fukają na siebie, ale bez agresji. Nie wiem czy je rozdzielać?

Właśnie zabrała się za zabawę Bakszyszowymi myszkami. Nie wiem czy on to psychicznie wytrzyma! :|

Mistrzyni! Zero stresu :lol:
Obrazek

blackmeg

Post » Pt wrz 25, 2009 19:54 Re: Klara - dziekujemy Martce za nocleg! :-)

Zostaw ich. Nic sobie nie zrobia. Czarna szybko zacznie na niego skakac dla zabawy. ;-)
No to chyba czas juz na nowy watek? ;-)

Edzina

Post » Pt wrz 25, 2009 20:44 Re: Klara - już u blackmeg! :-)))

Chyba tak :)

Kotka jest bezbłędna. Rozpanoszyła się już na dobre. Zjadła kolację (oczywiście z misek Bakszysza smakuje lepiej) i bawi się w najlepsze. Bazyl łazi za nią krok w krok :)

Był pierwszy gong w głowę. I oczywiście to ona sprała mojego wielkiego kocura :ryk:

Ganiają się już po domu. Trochę powarkują na siebie (głównie kicia) ale bawią się ze sobą.
Obrazek

blackmeg

Post » Pt wrz 25, 2009 20:47 Re: Klara - już u blackmeg! :-)))

Aha, uszka sprawdzałam, są trochę czarne w środku ale nalot jest tłusty więc to chyba nie świerzb? Nie chce jej teraz stresować bo przede mną zmyka więc dziś nie będę tego chyba niczym przemywać.
Obrazek

blackmeg

Post » Pt wrz 25, 2009 21:16 Re: Klara - już u blackmeg! :-)))

U mnie też powarkiwała na dużego kocura, ale sama do niego lazła :twisted:
ObrazekObrazek

martka

Post » Sob wrz 26, 2009 8:04 Re: Klara - już u blackmeg! :-)))

Kicia adaptuje się świetnie. Mam wrażenie, że zna już każdy kąt mieszkania. Spała ze mną w łóżku, ale jak zaczęła warczeć i prychać na Bakszysza jak położył się w nogach to je rozdzieliłam. Teraz biega jak szalona i się bawi.

Martwię się o Bakszysza bo cały czas jest przerażony. Chowa się i nie daje pogłaskać. Fuka i warczy jak go dotykam (a nigdy taki nie był). Bidul nie jadł i nie załatwiał się od wczoraj, jak tylko właził do kuwety albo podchodził do misek to Klara go zaczepiała, skakała i tak w kółko :roll: . Załatwił się i coś zjadł dopiero jak je rozdzieliłam...

Boję się, że chcąc go uszczęśliwić i zapewnić mu towarzystwo zrobiłam mu krzywdę... :cry:
Obrazek

blackmeg

Post » Sob wrz 26, 2009 8:53 Re: Klara - już u blackmeg! :-)))

Jesli chcesz, to mozesz je oddzielic na troche, pobyc troche sam na sam z Bakszyszem, zeby nie poczul sie az tak odsuniety. Malej wszedzie pelno i innym kotom trudno pozniej dostac sie do czlowieka. ;-)
Spokojnie. Dla niego to nagla zmiana, przeciez byl sam do tej pory.

Edzina

Post » Sob wrz 26, 2009 14:47 Re: Klara - już u blackmeg! :-)))

Kurcze Madziu martwie się o Bakszysza... przecież to taki dobry wujek spragniony towarzystwa. Jak sobie przypomnę jak króliczymi łapkami drapał szybę, żeby zaprzyjaźnić się z dziczkiem... :| Gdy był u mnie to naprawdę na luzie od razu zaznajomił się z Nuśką i z małą niunią...
Może nowa kicia jest zbyt ekspansywna i zwyczajnie mu przykro, że zdominowała cały dom i Ciebie, a on został na uboczu? Może poświęć mu więcej czasu, pogadaj... no sama nie wiem. Niedługo Cię odwiedzę, to obie podumamy. :ok:
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Sob wrz 26, 2009 15:40 Re: Klara - już u blackmeg! :-)))

Ja też się martwię... Chowa się po kątach, jak już wyjdzie to na każdy szelest czy trzask reaguje ucieczką albo kuleniem się... Jest po prostu przerażony :cry: Nie wiem czemu tak zareagował. Nie wychodzi z pokoju, wcisnął się pod szafkę i tak siedzi. Nie je, nie pije, nie załatwia się cały dzień :(

Najgorsze jest to że mój supermiziasty i łagodny kot nie pozwala mi się dotknąć i jak chcę go pogłaskać to na mnie burczy i ucieka :cry: Nic na siłę, ale jest mi mega smutno :(

Kicia w porządku, zjadła śniadanko i obiad (suche jej za bardzo nie interesuje, ale puche wcina aż jej się uszy trzęsą), dużo pije i siusia. Zrobiła od wczoraj 3 kupale (!!!). Drugi był rzadki, ale ten rano już okej. Uszy jej wyczyściłam płynem do uszu dr Seidla bo miałam w domu. Nie widać żeby tam się coś złego działo, ale rzeczywiście trzepie trochę. Po niedzieli pójdziemy z nia do weta.

Edzina, zrobiłaś z niej jakąś maniaczkę czyszczenia uszu! Rozwaliła mi się na kolanach i mruczała w trakcie :lol:

Teraz śpi sobie zagrzebana w pościeli. Generalnie nie złazi ze mnie 8)

Bakszysz też zasnął, warczy nawet przez sen :strach:
Obrazek

blackmeg

Post » Sob wrz 26, 2009 16:43 Re: Klara - już u blackmeg! :-)))

Hm. Ciezko powiedziec czemu tak reaguje. Moze za szyba to bylo cos innego, a co innego kiedy intruz rozwala mu sie na lozku i zawladnal jego pania? Moze to przez zapachy? Ona przeciez jest po dlugiej podrozy, byla w roznych miejscach..
U mnie, kiedy przyszedl Filip, rezydentka zaczela sie go bac, chociaz on jej krzywdy nie robil. Zalatwiala sie po katach, bo bala sie isc do kuwety. A przeciez wczesniej byla pewna siebie.
No jak widac koty roznie reaguja na siebie. Mozesz ich troche odseparowac, czarna zamknac gdzies, zeby Bakszysz sie nie bal (chociaz pewnie bedzie sie drzec za taka niesprawiedliwosc ;-) )..

Edzina

[poprzednia][następna]